To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

Owczar - 19-01-2011, 10:54

Odbiegając od wątku z kawą, to chciałbym powiedzieć, że nie mogę już patrzeć na te psie kupy na chodnikach, które zostały po tym jak stopniał śnieg...
Aga - 19-01-2011, 10:55

Piwor napisał/a:
koszmarek napisał/a:
małe giganciątka
co za paradoks. :D

powiedziałabym, że raczej oksymoron :biggrin:

mabda - 19-01-2011, 10:56

ta... mam nadzieje, ze i u nas kiedys przyjmie sie sprzatanie po swoich pupilach.
Aga - 19-01-2011, 10:59

mabda napisał/a:
ta... mam nadzieje, ze i u nas kiedys przyjmie sie sprzatanie po swoich pupilach.

fakt!
nie cierpię widoku trawników, gdy na wiosnę stopnieją śniegi....
pełno psich kup!

mabda - 19-01-2011, 11:03

widok jak widok. gorzej jak sie gdzies czlowiek spieszy, odstawiony jak stroz w boze cialo a tu: bach! mina :/
albo dzieci bawiace sie w piaskownicy, ktora to notycznie zamienia sie w kuwete dla zwierzakow mieszkancow okolicznych blokow...

Efa! - 19-01-2011, 11:18

A jak kolorowo na chodnikach... wszystkie odcienie sraczki. I na kółkach wózka Olka też.

Rafi
, trzymam kciuki, żeby to jednak nie było nic poważnego.

Owczar - 19-01-2011, 11:26

Efa! napisał/a:
Rafi, trzymam kciuki, żeby to jednak nie było nic poważnego.

Teraz zauważyłem wpis... Oby to nic poważnego... Grunt, że to nie wątroba.. ona jest tylko jedna...

Yoshiko - 19-01-2011, 12:03

mabda napisał/a:
dzieci bawiace sie w piaskownicy, ktora to notycznie zamienia sie w kuwete dla zwierzakow mieszkancow okolicznych blokow

Jeżeli chodzi o moje osiedle, spółdzielnia nie ma już z tym problemu - zlikwidowała wszystkie piaskownice na zamkniętych placach zabaw :evil: znaczy się zlikwidowała murki bo piasek został a dzieci dalej w nim grzebią - oczywiście piaskownice mogły zostać pod warunkiem, że zarządca zabezpieczy ją przed kupami psimi, kocimi i ptasimi. Stało się inaczej. :(

pamar - 19-01-2011, 12:04

Owczar napisał/a:
Grunt, że to nie wątroba.. ona jest tylko jedna...

A to akurat nie jest prawda.
Zdrowia Rafciu, trzymam kciuki :thumbleft:
...że z browcem i wodą Darek ma rację :D święte słowa Krzyżaku :D

Owczar - 19-01-2011, 12:08

pamar, a są 2 wątroby? ;>
mabda - 19-01-2011, 12:21

...ze pogoda w czestochowie po prostu tragiczna! leje sie z nieba ciurkiem!
pamar - 19-01-2011, 12:29

Owczar napisał/a:
a są 2 wątroby? ;>

Znam takich co mają (już) trzecią :)

robertdg - 19-01-2011, 12:35

... że leje jak z cebra i pozdrawiam dwóch kierowców ciężarówek, w tym jednego na ADR-ach, co przy takiej pogodzie nie patrzą w lusterka wsteczne, a później mają pretensje, że ktoś im na to uwagę zwrócił, ich mniemanie jest całkowicie sprzeczne z uważaniem się za "króla szos"

... że pozdrawiam drogowców, którzy na drodze wyglądającej jak sito, w czasie deszczu, z taczki uzupełniali dziury i ubijali asfalt jaki nie łopatą, to zagęszczarką, w zalezności od wielkości wybraku, teraz to wygląda jakby ktos kałem zalepił dziury w serze szwajcarskim, litości, wołam o pomste :!:

Seichan - 19-01-2011, 13:27

robertdg napisał/a:
... że pozdrawiam drogowców, którzy na drodze wyglądającej jak sito, w czasie deszczu, z taczki uzupełniali dziury i ubijali asfalt jaki nie łopatą, to zagęszczarką, w zalezności od wielkości wybraku, teraz to wygląda jakby ktos kałem zalepił dziury w serze szwajcarskim, litości, wołam o pomste :!:

To się nazywa ekologiczne łatanie dziur. U nas to norma niestety...

Cezar - 19-01-2011, 15:23

ze glupio byc swiatkiem wypatku :|

2 osoby schodzily z pasow, a zloty matiz scial je jak drzewka. Kobieta - smierc na miejscu (15m za przejsciem), faceta (lezal 2m od przejscia) zabrala karetka - byl reanimowany. Auto zatrzymalo sie ok 20m od przejscia - na mojej ulicy jest ograniczenie do 40km/h . Kierowca twierdzil ze dobiero co wyjechal z jednej z osiedlowych uliczek, ktore sa ok 50m od pasow.
Na koniec razem z poszkodowanym pojechal i sam kierowca - zawal serca. Sprawca ok 75-80 lat.
Potwierdza to tylko moja teorie ze w pewnym wieku powinnny byc obowiazkowe testy i badania dla tych starych pierdzieli, co mysla ze nadal maja po 20kilka lat :P

Szkoda kobiety :?