To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Hugo - 20-12-2018, 17:32

O to biega, ale pytałem kilku osób i trochę mission impossible.
Krzyzak - 20-12-2018, 21:49

Potrzebny jest ktoś kto o tym nie wiem - wtedy przyjdzie i to zrobi ;)
jacek11 - 20-12-2018, 22:21

Hugo napisał/a:
O to biega, ale pytałem kilku osób i trochę mission impossible.

Sprawdź wielkość, ilość nóżek, i jeśli się zgadza, to dobry elektronik bez kłopotu poradzi sobie z wymianą :wink: Rzeźba w konsoli nie wygląda zachęcająco :roll:

Hugo - 20-12-2018, 22:23

jacek11 napisał/a:
Sprawdź wielkość, ilość nóżek, i jeśli się zgadza, to dobry elektronik bez kłopotu poradzi sobie z wymianą
Z tego co kojarzę to wyświetlacz z klimatronika z E5x jest sporo większy niż w EA i ilość nóżek do wyświetlacza też dużo większa.
jacek11 - 20-12-2018, 22:36

Faktycznie na zdjęciu wygląda na szerszy.
Hugo - 02-01-2019, 17:49

Zamontowane podświetlenie przycisków szyb w panelu kierowcy, diody te co w lampce podsufitowej (na zdjęciu wygląda na żółte, ale w rzeczywistości jest pomarańczowe/bursztynowe). Od razu lepiej to wygląda jak przyciski po zmroku są widoczne:

Zamontowana też na próbę dioda w maskownicy pojedynczego przycisku szyby, był plan aby podświetlała przycisk i jednocześnie rzucała światło na klamkę wewnętrzną, ale nie da rady, także będzie trzeba się kiedyś pobawić:

Hugo - 09-02-2019, 19:23

Zamontowałem sobie kontrolkę świateł taką jak ma w oryginale Galant VR-4, zresztą z licznika VR-a została pobrana :wink: Zamontowana w miejscu nieaktywnej kontrolki niezapiętych pasów, bo w miejscu, w którym jest w zegarach z VR-4 ja mam ori kontrolkę haka holowniczego:

I założyłem owiewki szyb. Nawet fajnie wyglądają na aucie, ale bardzo mocno ograniczają widoczność na skrzyżowaniach. Także nie mam pewności czy zostaną na dłużej:

vrangsinn - 09-02-2019, 19:55

Hugo letnie kapcie juz?? owiewki super...daj dalej znac bo u mnie ich kupno "wisi" w powietrzu niezdecydowania....
Krzyzak - 09-02-2019, 20:05

Zawsze chciałem mieć owiewki - głównie ze względu na wymianę powietrza w deszczowe dni, kiedy np. auto stoi a w środku się chucha. Kontrolka jest super, faktycznie czasem jadąc mazdą patrzę czy mam światła, nawet w leonie, gdzie jest automat, też zdarzy mi się sprawdzić.
Hugo - 09-02-2019, 21:28

vrangsinn napisał/a:
Hugo letnie kapcie juz??
Mam wielosezonowe opony DUNLOP. Na zachodzie nie ma zimy, zresztą u Ciebie też nie :wink:
robertdg - 09-02-2019, 23:20

Hugo napisał/a:
I założyłem owiewki szyb. Nawet fajnie wyglądają na aucie, ale bardzo mocno ograniczają widoczność na skrzyżowaniach. Także nie mam pewności czy zostaną na dłużej:
Paskudne sa te zamienniki, gdybyś miał JDM-y to byłoby na czym oko zawiesić, jak to wpływa na szyby, bo z reguły owiewki podsuwane w uszczelke wywieraja dodatkowy opor na szybe przy jej domykaniu.

jacek11 - 09-02-2019, 23:57

Czyli jak one są montowane :?: od góry na ramce drzwi ? fajnie zgrywają się z lusterkiem.
Hugo - 10-02-2019, 08:46

Oryginalne owiewki są beznadziejne, są klejone do ramek drzwi na taśmę dwustronną, wygląda to co najmniej obleśnie. Mam komplet przednich oryginalnych owiewek, miałem je wcześniej niż te HEKO, ale nawet mi przez myśl nie przeszło żeby je zamontować ;-)

Te zamienniki podkleja się miejscowo taśmą dwustronną, następnie wsuwa się w uszczelkę szyby i pomiędzy owiewki a uszczelki szyb od dołu wsuwa się takie klipsy w kształcie litery "U" wykonane ze sprężystej blachy. Po 2 szt. na owiewkę. Dzięki nim szyby zamykają się jak należy.

Marcino - 11-02-2019, 06:55

Hugo napisał/a:
Zamontowałem sobie kontrolkę świateł taką jak ma w oryginale Galant VR-4, zresztą z licznika VR-a została pobrana

Z czego można by taką jescze dorwać? Skad sygnał idzie....?

Hugo - 11-02-2019, 07:09

Marcino, popatrz sobie na grafice google, było trochę aut z zegarami HC, np. Mazda Xedos 9, pewnie któreś miały taką kontrolkę, a zegary można czasami tanio wyrwać. Sygnał do niej wziąłem po prostu z kabli podświetlenia najbliższego przycisku, czyli z dołożonego przycisku spryskiwaczy reflektorów.