To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - LEGNUM Vr4

Wszyc - 15-03-2009, 20:45

łoo stary ale to bedzie pięknie wyglądało :) nie mogę się doczekać jak te monstrum wyląduje pod maską wraz z całym osprzętem...
NYSAN - 15-03-2009, 22:06

Bardzo fajnie wygląda , a pewnie jeszcze fajniej będzie zapinał . :twisted:
kochajj - 15-03-2009, 22:16

NYSAN napisał/a:

mam taką nadzieje... :)

Hubeeert - 16-03-2009, 00:04

kochajj napisał/a:
NYSAN napisał/a:

mam taką nadzieje... :)

Zaraz - jak to z ta nadzieją było? Nie podkręcaj ciśnienia doladowania nadziejo??

:D

kochajj - 16-03-2009, 08:29

:) ... podkręcone bedzie na pewno... tylko do rozsadnej wartości i wraz z dawką paliwa itd... :) ...
zreszta to bedzie robil jetronic z Wroclawia

kochajj - 18-03-2009, 08:30

serducho wskoczyło.... 6 osób + 2 asystentów i buda nałożona na silnik...

Marcino - 21-03-2009, 22:37

Buda jest, silnik jest, ale tej asysty i 6-ciu mocnych nie widac.
pozdr

roch_27 - 23-03-2009, 09:36

Tomek gdzie są zdjęcia wydechu :?: :!: :twisted:

Chyba że chcesz żebym to ja zaraz wstawił :D

pozdro

kochajj - 23-03-2009, 13:33

wydech

silniczek został odpalony w sobote :)

róznica miedzy przed i poliftowym vr4... mechaniczna

atsar - 25-03-2009, 13:56

Tomek, a gdzie wtryskiwacze od LPG :?: :P
PS. Silniczek zacnie sie prezentuje :!:

tosztotomasz - 25-03-2009, 15:15

To ja tak całkiem lamersko zapytam - co dają te silikonowe przewody? Lepsza izolacja cieplna czy jak?
kochajj - 25-03-2009, 16:29

DaleCooper napisał/a:
To ja tak całkiem lamersko zapytam - co dają te silikonowe przewody? Lepsza izolacja cieplna czy jak?

sylikonowe przewody jeśli chodzi o podciśnienie przede wszystkim nie starzeją się... 2gą zaletą jest to że "przyklejają" sie do króćców i mamy mniejsze prawdopodobieństwo zsunięcia sie...
co do przewodów chłodnicy to wytrzymują spokojnie 1.3 bara w układnie (4 x zbrojone)...

roch_27 - 26-03-2009, 17:49

Tomek mam małe pytanie do Ciebie - kiedy w końcu zamontujesz wydech i go sprawdzisz czy wszystko pasuje, bo powoli staję się niecierpliwy a jak wiesz dopóki Ty nie sprawdzisz go na płycie AWD czy wszystko jest OK, dopóty ja nie dostane swojego wydechu :angry3: :? :( Na razie jest tak jak Twój - czyli połączony na całości a przydałoby się zrobić flansze w odpowiednio dogodnych miejscach ;)
Jechać specjalnie do Lublina, nie uśmiecha mi się :doubt:

pozdro

swinks_UK - 26-03-2009, 18:09

No to też się pochwalę... właśnie się realizuje zamówienie (group buy) wydechu z RPW :D :D :D . Będzie miło.
Tomek, jaką pompę paliwa włożyłeś? Zmieniałeś wtryskiwacze? Tak pytam na zaś by ci wytrzymało to 1.5 bara na luzie :badgrin:

No i wyobraźcie sobie, że ktoś z CVR4 zrobił oficjalne zapytanie do tej firmy:
http://www.scrollproducts.com/index.html
bo rzekomo są w stanie wsadzić do naszej turbinki TD03 mocniejsze graty, coś w rodzaju hybrydy z TD04.

No i drugi upgrade, to zamiast TD03 chińskie turbiny KKR280. W Australii już przerobili VRkę, i ponoć nie ma masakrycznie za wiele roboty. To zresztą zamierzam puścić już w podforum EC5xx

kochajj - 27-03-2009, 08:03

swinks_UK napisał/a:
No to też się pochwalę... właśnie się realizuje zamówienie (group buy) wydechu z RPW :D :D :D . Będzie miło.
Tomek, jaką pompę paliwa włożyłeś? Zmieniałeś wtryskiwacze? Tak pytam na zaś by ci wytrzymało to 1.5 bara na luzie :badgrin:

No i wyobraźcie sobie, że ktoś z CVR4 zrobił oficjalne zapytanie do tej firmy:
http://www.scrollproducts.com/index.html
bo rzekomo są w stanie wsadzić do naszej turbinki TD03 mocniejsze graty, coś w rodzaju hybrydy z TD04.

No i drugi upgrade, to zamiast TD03 chińskie turbiny KKR280. W Australii już przerobili VRkę, i ponoć nie ma masakrycznie za wiele roboty. To zresztą zamierzam puścić już w podforum EC5xx

no piekny wynik
http://translate.google.p...6lr%3D%26sa%3DG

w automacie 260kw atw... skrzynia w automacie dlugo nie pociagnie... ale wynik masakra.... 355 KM na kołach...