Nasze Miśki - Frankenstein CC5A
harpagan - 05-01-2010, 20:57
pawela napisał/a: | stawiam na gumy podporowe drążka stabilizatora |
Cytat: | Ja też miałem kiedyś tego typu czeski film i były to te gumy stabilizatora-zmieniałeś? |
W połowie września ...
Anonymous - 05-01-2010, 22:21
To jeszcze zależy, jakie wstawiłeś. Jeśli były to MGP, nie powinny stukać, a jeśli "oryginały" od naszego dostawcy - niestety po kilku miesiącach mają prawo dać o sobie znać (sprawdzone na własnym przykładzie - pierwsza wymiana w ASO, drugi komplet w Folcar). U mnie ten mankament wykrył Folcar. Kolejna sprawa to kolumna kierownicza. W przednim zawieszeniu Zielonego wymieniłem wszystko, a stuki były. Samochód sprzedawałem już z zapasową kolumną kierowniczą.
Podobnie ma się sprawa z Corleone. Zawieszenie cud, miód, malina (sprawdzane i robione w Evolution Service, ASO Allianz Auto a na koniec w Folcarze) wymienione wszystko, co mogłoby budzić jakiekolwiek podejrzenia, a delikatne stukanie przy przejeżdżaniu przez np. tory wciąż słychać. Po jakimś czasie pojawiły się delikatne luzy na kolumnie - również podczas przejeżdżania przez drobne nierówności. Po długich poszukiwaniach i lekturze for motoryzacyjnych - diagnoza: krzyżaki kolumny kierowniczej. Kolumna leży w garażu od października...
pyjte - 05-01-2010, 22:31
Moge się walnąć nazwami bleble
Guma mocowania amora pod machą :> sprawdzałeś ?
Kumplowi też coś stukało w civicu w dwóch serwisach był i jak do nas podjechał to nasłuchiwalismy i usterka znaleziona.
Rafal_Szczecin - 05-01-2010, 22:36
pyjte napisał/a: |
Guma mocowania amora pod machą :> sprawdzałeś ? |
w sensie, ze gorne mocowanie amortyzatora ,si ?
harpagan - 06-01-2010, 10:07
gregorbu napisał/a: | To jeszcze zależy, jakie wstawiłeś. Jeśli były to MGP, nie powinny stukać, a jeśli "oryginały" od naszego dostawcy - niestety po kilku miesiącach mają prawo dać o sobie znać (sprawdzone na własnym przykładzie - pierwsza wymiana w ASO, drugi komplet w Folcar). U mnie ten mankament wykrył Folcar. |
Trochę mnie teraz zastrzeliłeś. Nie wiedziałem ze MGP i oryginał to co innego
Mateusz mówił, że to ori. Na foliowych opakowaniach było logo mitsu, ale że wszystko w pośpiechu to nawet się nie przyglądałem. W folcarze problemy z gumami stabilizatora mają obcykane, wiec ten temat sie wyjasni jak tam wpadne.
gregorbu napisał/a: | Kolejna sprawa to kolumna kierownicza. |
Przy najblizszej okazji oddam franka w Twoje rece pojezdzisz i powiesz co myslisz
pytje napisał/a: | Guma mocowania amora pod machą :> sprawdzałeś ? |
Rafal_Szczecin napisał/a: | w sensie, ze gorne mocowanie amortyzatora ,si ? |
No własnie jest jakis ciekawy patent na sprawdzenie tego ?
Anonymous - 06-01-2010, 10:13
harpagan napisał/a: | No własnie jest jakis ciekawy patent na sprawdzenie tego ? |
jest scisnac sprezyne i zobazysz czy łozysko ma luzy
harpagan napisał/a: | pawela napisał/a:
stawiam na gumy podporowe drążka stabilizatora |
konkretnie to sie nazywa obejmy stabilizatora wszyscy mowia na to gumy stab potocznie
ja tez na to stawiam - w 90% w coltach to wystepuje to stukanie, najlepiej zlokalizowac t owtedy kiedy jestes pewien zawiasu z przodu w sensie wszystko powymieniane/nówka.
harpagan - 06-01-2010, 10:20
Browar napisał/a: | ja tez na to stawiam |
Nie mowie nie, ale malo prawdopodobne wydaje mi sie wytluczenie ori gum po 2000km
Anonymous - 06-01-2010, 10:23
to sory za niedoczytanie tematu 2000 km po ich wymianie to tez jak dla mnie maloprawdopodobne
Anonymous - 06-01-2010, 10:31
harpagan napisał/a: | Trochę mnie teraz zastrzeliłeś. Nie wiedziałem ze MGP i oryginał to co innego Mateusz mówił, że to ori. Na foliowych opakowaniach było logo mitsu, ale że wszystko w pośpiechu to nawet się nie przyglądałem. | Skoro było logo, to zapewne było też oznaczenie MGP (Mitsubishi Genuine Parts). Problem w tym, że Mateusz dwa razy mi sprzedał "oryginały na pierwszy montaż", firmowane przez jakąś inną firmę. Po kilku miesiącach musiałem kupować nowe. Różnica w w cenie między MGP, a tymi "oryginałami" była rzędu 10 PLN/kpl.
harpagan napisał/a: | W folcarze problemy z gumami stabilizatora mają obcykane, wiec ten temat sie wyjasni jak tam wpadne. | Wymieniają je bez opuszczania belki pod silnikiem, kasując za robotę 60 PLN. Nie pamiętam, czy za stronę, czy za komplet, ale chyba jednak za komplet. W ASO taka wymiana kosztuje 270 PLN.
harpagan napisał/a: | No własnie jest jakis ciekawy patent na sprawdzenie tego ? | Bartek miał jakis patent, ale nie pamiętam dokładnie i nie chciałbym przeinaczyć. Do operacji były potrzebne 2 osoby.
pyjte - 06-01-2010, 11:04
Cytat: | No własnie jest jakis ciekawy patent na sprawdzenie tego ? |
Otwierasz mache, bierziesz kogos do pomocy i jakby "szarpiecie za blotniki" moja twoja.
I bedziesz widział i słyszał.
harpagan - 11-01-2010, 10:39
Zawias na razie nieruszany, za to w weekend dobrałem sie do filtra paliwa, ktory po ciezkiej walce został wymieniony. Dodatkowo odkrecilem EGR i wysypałem z niego tonę nagaru. Odrysowalem sobie uszczelke na kartce - plan zaślepienie potwora.
Kupiłem przewody do wymiany podcisnien, ale jeszcze sie za to nie zabrałem.
W oczekiwaniu na przesylke od Japaneze z kablami, udało mi się również odebrać ciężko zdobyte ori gtikowe fele z firmy ktora je piaskowala i malowala.
Ictus, Czerwień, Browar - dzięki za felunek
Załączam tragiczne fotki. Jak pogoda pozwoli zrobie lepsze
Zimowy franek:
pawela - 11-01-2010, 12:48
harpagan, jeszcze biały dekielek z czerwonym mitsu znaczkiem i będzie pięknie
I ja odkrywam ostatnio, że OEM felga w odpowiednim rozmiarze nie jest zła, mi się bardziej podoba Hania na ori felach niż na Ultraliteach
Kleju - 11-01-2010, 14:25
Myślałem że ori felga będzie gorzej wyglądać pomalowana niż seria. Ale właśnie widzę jak bardzo się myliłem
Super wyszły.
macieekg - 11-01-2010, 21:35
Dobrze czarnemu pasuje biała felga, a kolor i wzór powoduje że wygląda na większą niż jest. Fajny zestaw na zimę.
kartomaniak gti - 11-01-2010, 21:38
miodzio , cholera szybciej założyłeś te fele ode mnie
|
|
|