rosomak1983 - 12-11-2010, 15:43 to BMW swietnie sobie dawało rade efektownie i szybko kartomaniak gti - 12-11-2010, 18:50
mystek napisał/a:
3:16 - co to za Colcina? Ktoś z MM lub CM?
nie
mystek napisał/a:
3:42 - BMW z anteną CB radio?!?!?!
no a co kartomaniak gti - 12-11-2010, 18:51
rosomak1983 napisał/a:
to BMW swietnie sobie dawało rade efektownie i szybko
to M3 startuje w mistrzostwach Polskikartomaniak gti - 13-11-2010, 15:17 kolejny filmik
pyjte - 14-11-2010, 17:50 Jak to zrobiłeś, że ręczny tak ładnie łapie ???kartomaniak gti - 14-11-2010, 23:51
pyjte napisał/a:
Jak to zrobiłeś, że ręczny tak ładnie łapie
wcale nie łapie, na suchym asfalcie ledwo sie koła blokująAnonymous - 15-11-2010, 00:09 pyjte, to proste by w CAO był dobry rękaw wystarczy dobrze wyregulować szczęki w bębnie i usprawnić linki rozpieracz i dobrze wyregulować u mnie w colcie rękaw łapie jak głupi nawet na suchym asfalciemkm - 15-11-2010, 00:37
Deo napisał/a:
pyjte, to proste by w CAO był dobry rękaw wystarczy dobrze wyregulować szczęki w bębnie i usprawnić linki rozpieracz i dobrze wyregulować u mnie w colcie rękaw łapie jak głupi nawet na suchym asfalcie
Wszystko cacy, tylko w gti-kach są tarcze z tyłu Anonymous - 15-11-2010, 00:43 mkm, z tym też nie było by problemu gdyby dobrze wyregulować i oczyścić mechanizm ręcznego mkm - 15-11-2010, 02:41 Ale nie szczęki w bębnach
Problem pozostaje.
Po pierwsze szlag trafia zaciski z tyłu. Po drugie, kiepsko o dobre tarcze na tył, po trzecie większość gti-ków ma jeszcze albo ori tarcze, albo już jakieś JC lub inne "no name", po trzecie wyciągają się linki ręcznego, a ruda szaleje gdzie tylko się da.
Całość sprawia, że ręczny jest słaby, a w porównaniu do Colta na bębnach nie ma go wcale.
Wymiana całości to dość kosztowna impreza dlatego kręcący się na ręcznym gti-k wzbudza zainteresowanie Anonymous - 15-11-2010, 08:10 mkm, a kto mówił, że będzie tanio? Rajdy to drogi sport a na heblach nie wolno oszczędzać kartomaniak gti - 15-11-2010, 13:29 już walczyłem z tym ręcznym i sobie odpuściłem raz łapie raz nie, trudno, zabawa i tak jest harpagan - 15-11-2010, 13:44 Tarcze z tyłu w jajkach to kompletnie nieporozumienie jest
Jeszcze za czasów czarnego zrobiłem kompletną regeneracje zacisków, do tego wymieniłem tarcze, klocki, przewody, linki i płyn.
Poprawy żadnej. Pare mięsięcy temu Hubeeert widział czarnego i jak spojrzał na tarcze to pierwsze o co zapytał to było czy "to" w ogóle hamuję.
Jak w 1.6 miałem bębny to przez 3 lata nie zajrzałem tam ani razu, a rękaw był ostry jak brzytwa ...pyjte - 15-11-2010, 15:57 mkm, mistrz ciętej riposty
Cytat:
Wszystko cacy, tylko w gti-kach są tarcze z tyłu
Cytat:
pyjte, to proste by w CAO był dobry rękaw wystarczy dobrze wyregulować szczęki w bębnie i usprawnić linki rozpieracz i dobrze wyregulować u mnie w colcie rękaw łapie jak głupi nawet na suchym asfalcie
Deo, spoko ogarniam takie rzeczy,
Cytat:
mkm, a kto mówił, że będzie tanio? Rajdy to drogi sport a na heblach nie wolno oszczędzać
a kto mówił że w sporcie startuje Dbam o Heble, robilem cała regenerację tylnych zacisków, wszysciutkie gumeczki, nasmarowane wszystko cacy, nówki sztuki linki do gti i nadal dupa. Jedynie czego brakuje to tej zawleczki na linki ręcznego (musze jakoś to zrobić żeby to było). , mam jeszcze znajomego co jak na to patrzał to ma jakieś tropy, musze do niego podejść, ale to człowiek pracoholik i wiecznie go nie ma harpagan A teraz w czterołapie masz tarcze czy bebny ?
kartomaniak gti, sorrka za Ot, mam nadzieje że się nie pogniewasz .harpagan - 15-11-2010, 16:09 Tarcze, ale o dziwo sa mniejsze niz w gieteju.
Tutaj łapią trochę lepiej, ale rękawa właściwie nie używam