Nasze nieMiśki ;-) - FRanka
Anonymous - 17-06-2009, 18:51
Hehe temat mi znany, jakiś czas temu wraz z Leszczem wymienialiśmy podobne v6 tyle, że 3.0 TDI w A4 z 2007roku. Trzeba było je również przezbroić włącznie z wałkami rozrządu(tam jest 4), pompą, wtryskami, instalacją - super przefajna zabawa - zdejmowanie takiego przodu uważam za przyjemność
Krzyzak - 17-06-2009, 21:52
sruba napisał/a: | do kosztów przeglądu dorzucam czujnik temperatury silnika - 65,05 PLN
przegląd zakończony |
do Galanta placilem za czujnik niecale 30 zl...
ale podobno do japoncow czesci sa drogie
sruba - 17-06-2009, 21:57
Krzyzak napisał/a: | do Galanta placilem za czujnik niecale 30 zl...
ale podobno do japoncow czesci sa drogie |
a ten swoje
napisz jeszcze, że Twój pali dwa razy mniej, a podobno niemieckie takie oszczędne
akbi - 17-06-2009, 21:58
Darku ... ale do ktorego Galanta?
Bo pewnie do audi 80 z wczesnych lat 90 tez bedzie kosztowal ok 30 pln
sruba - 17-06-2009, 22:15
akbi napisał/a: | ale do ktorego Galanta? |
i który czujnik
bo jest ich w Audi kilka
ten, który wymieniłem jest czujnikiem 4-ro pinowym, daje sygnał na kompa, po jego wymianie ruszyła się też wskazówka temperatury na zegarach w kabinie. jest też prostszy (i zapewne tańszy) czujnik, który zamontowany jest na chłodnicy i który uruchamia termowentylator. i jeszcze jest jakiś trzeci, ale nie wiem gdzie i nie wiem do czego służy (no chyba, że ten trzeci, to ten zamontowany przed chłodnicą, pod zderzakiem, który jest powiązany z klimatyzacją w samochodzie - ale jeżeli tak, to wszystko z nim wporządku )
i zapomniałem dodać: nie kopci !!!
Rafal_Szczecin - 17-06-2009, 22:41
sruba napisał/a: | i zapomniałem dodać: nie kopci !!! |
ale nie wyglada tak jak galant ktory jest ponad czasowy
Anonymous - 17-06-2009, 22:48
Rafal_Szczecin napisał/a: |
ale nie wyglada tak jak galant ktory jest ponad czasowy |
ale lepiej jezdzi
Juiceman - 17-06-2009, 23:05
deenbe napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: |
ale nie wyglada tak jak galant ktory jest ponad czasowy |
ale lepiej jezdzi |
Na lawecie
Jedyne co mi brakuje to niebieskiego lakieru tak jaki jak występował w pierwszych S2
Anonymous - 17-06-2009, 23:42
Juiceman napisał/a: | Na lawecie |
oszukujcie sie ze swoimi 163KM
Krzyzak - 18-06-2009, 08:27
sruba napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | do Galanta placilem za czujnik niecale 30 zl...
ale podobno do japoncow czesci sa drogie |
a ten swoje
napisz jeszcze, że Twój pali dwa razy mniej, a podobno niemieckie takie oszczędne
|
Tomek - dałeś się ponieść... przecież to była nędzna prowokacja
Tak ogólnie, to pisałem o czujniku do ECU, pozostałe 2 są tańsze
I wiesz co? - Gal pali 2x mniej - ale niemieckie nigdy nie były oszczędniejsze (z tej samej pojemności i mocy, wiem bo miałem audi 80 1.8 - paliło średnio ok. 10, ale to był 3 biegowy automat)
jak się zdenerwowałeś, to niepotrzebnie...
Matejko - 18-06-2009, 08:55
sruba napisał/a: | po jego wymianie ruszyła się też wskazówka temperatury na zegarach w kabinie. |
jakby nie ruszyla to jeszcze termostat - temat przerabialem w kumpla a4 - jakby ci przyszlo do wymiany - to pamietaj tylko oryginal - tylko w salonie skody po numerze z audi
termostat roznil sie tylko kartonikiem(w srodku oznaczone VW oooo) a cena w skodzie 30zl mniejsza
sruba - 18-06-2009, 09:39
Matejko napisał/a: | jeszcze termostat |
termostat wymieniony przy okazji robienia rozrządu.
Krzyzak napisał/a: | dałeś się ponieść... |
nie. rozbawiłeś mnie. zobacz na emotki
Krzyzak napisał/a: | audi 80 1.8 - paliło średnio ok. 10, ale to był 3 biegowy automat |
i tu tkwi rozwiązanie zagadki. automaty zawsze palą więcej.
Krzyzak napisał/a: | I wiesz co? - Gal pali 2x mniej |
Krzyzak - 18-06-2009, 11:20
sruba napisał/a: | nie. rozbawiłeś mnie. zobacz na emotki
Krzyzak napisał/a: | audi 80 1.8 - paliło średnio ok. 10, ale to był 3 biegowy automat |
i tu tkwi rozwiązanie zagadki. automaty zawsze palą więcej.
Krzyzak napisał/a: | I wiesz co? - Gal pali 2x mniej |
|
to super, bo taki mialem zamiar
a co do spalania - mimo wszystko nie zawsze tak jest - Galanty z ASB mniej pala w trasie, bo i przelozenia sa inne (np. 5 bieg a manualu ma ok. 1:0.7 a w ASB 4 bieg ma 1:0.6, wiec nizsze obroty silnika przy tej samej predkosci)
zreszta - spalanie 42% wyzsze, to i tak przesada... nawet jak na ASB
Anonymous - 18-06-2009, 11:22
Krzyzak, niekazdy jezdzi tak ekonomicznie jak ty:)
nawet moj diesel wiecej pali
Krzyzak - 18-06-2009, 11:29
no tak - ale zakladajac ze oboma autami jezdzi podobnie ta sama osoba , to jednak wnioski same sie nasuwaja
|
|
|