Śląskie - [WARSZTAT] Polecane Warsztaty
bowmi - 24-11-2014, 23:57
Witam, jestem tutaj po raz pierwszy i potrzebuje pomocy.
Spraw jest taka mam pajero 3.2 DiD 2007r
Zaświeciła się kontrolka AC OFF - powiedziano mi że to czujnik ciśnienia koszt 3000 zł. Znajmy mechanik zrobił mi to za 80 zł, podłączył kompresor i "przedmuchał" i wszystko było oki. Po kilku tygodniach podobno poszły mi wtryski i tu zaczęła się zabawa. Auto trafiło do innego mechanika który robił coś z wtryskami podobno zrobił zamienił przy tym 1 wtrysk z 3 - słyszałem ze tak nie wolno robić, ale się nie znam.
Następnie powiedział że mam zapchany DPF i zaczął go "czyścić i wypalać".
Auto oddał "zrobione" i skasował 2000 pln. Przejechałem 400 km i wróciłem na lawecie - diagnoza wtrysk. Ponowna wizyta u tego mechanika - On nie wie co się stało wg, niego jest OK. Zabrałem od łajzy auto i dałem do drugiego. Tam auto stało 7 miesięcy - tak 7 miesięcy.
Zrobili wtryski i DPF zabrałem auto przejechałem nascie kilometrów i wróciłem. Mówię Panowie to auto nie jeździe, to nie możliwe oni jeździli po osiedlu i śmiga. Zabrałem ich na przejażdżkę - no ma Pan racje nie jeździ. Odebrałem auto tydzień temu i: auto nie ma mocy, raz zapaliła się kontrolka silnika i błąd, zapaliła się kontrolka AC OFF, teraz już świeci się cały czas kontrolka silnika i miga kontrolka DPF. Mam już dosyć partaczy i szukam naprawdę kogoś kto sie zna na tym co robi i wiem jak to zrobić. Możecie kogoś polecić w pobliży Katowic.
mjsystem - 25-11-2014, 11:48
bowmi napisał/a: | Możecie kogoś polecić w pobliży Katowic. | Raczej TVN Turbo Kamerę polecam. Dla odzyskania kasy i spokoju.
Anonymous - 14-02-2015, 23:37
Kolejne boje z Galem.
Po oględzinach u p.Adamusa stwierdzono uszkodzony aparat zapłonowy. I tu pytanie gdzie zregenerować w okolicy ewentualnie kupić sprawny chętnie zregenerowany? Dodam, że chodzi o aparat do galanta z 98 roku czyli przed liftem, podobno poliftowe nie pasują.
mjsystem - 15-02-2015, 09:33
Ja własnie zamówiłem aparat. Jak nie pasują? Były jakieś zmiany??? Haha, ja jak zamawiałem to nawet nie pytałem z jakiego rocznika pochodzi.
robertdg - 15-02-2015, 11:46
To P. Adamus założy Ci ten "niepasujacy", byleby diagnoza nie była podobno.
Anonymous - 15-02-2015, 16:03
Właśnie p.Adamus powiedział że poliftowego próbował kiedyś zakładać do przedlifta i nie pasowało. Teraz nie może zdobyć nigdzie przedliftowego. Dlatego też szukam na forum kogoś kto regeneruje albo posiada dobry na sprzedaż.
Ewentualnie podpowiedzcie jaki ma mój numery bo na allegro są trzy wersje.
Galant 2,5 1998 kombi elegance, jak trzeba to na PW podam VIN.
mjsystem - 17-02-2015, 11:11
dmn1 napisał/a: | kto regeneruje | A może cewka tylko do wymiany?
Tomii - 09-06-2015, 19:20
Ludzie
Szukam profesjonalnego zakładu blacharsko-lakierniczego na śląsku lub w małopolsce (byle nie za daleko odemnie) któremu będzie się chciało oraz zrobi porządnie naprawę miejsc skorodowanych w moim Galancie. Budżet max 5000zł.
Wszelkie sugestie mile widziane.
robertdg - 09-06-2015, 20:01
Panie za 5tyś to drugiego Galanta kupisz Tak na powaznie preferencje terminowe oraz czas wykonania usługi jest istotny
blackjet - 15-08-2015, 22:14
Noszę się z zamiarem kupna Lancera z Dębowca na Śląsku. Czy w okolicy, oprócz Japan Service w Bielsku-Białej znajdę kogoś konkretnego, kto przejrzy samochód przed kupnem? Miło by było znaleźć kogoś w Cieszynie lub Skoczowie. Z góry dzięki za pomoc.
majster6669 - 15-09-2015, 15:20
Wymiana rozrządu w Galancie 2,5 v6 okolice Pyskowice, Gliwice, Katowice, Lubliniec, Tarnowskie Góry i okolice. Poleci ktoś kogoś?
mjsystem - 15-09-2015, 20:22
Pan Adamus z Mikołowa. Może być?
majster6669 - 15-09-2015, 22:45
Trochę daleko bo jestem z opolskiego ale nikogo w mojej okolicy nie mogę znaleźć. Jeśli nikogo więcej nie polecicie będę jechał 100km do p Adamusa ;]
mjsystem - 16-09-2015, 08:05
majster6669 napisał/a: | Jeśli nikogo więcej nie polecicie będę jechał 100km do p Adamusa ;] | Napisałeś, że mogą być Katowice, a Mikołów to tylko 10 kilometrów dalej.
mela87 - 21-09-2015, 11:47
mam pytanie zna ktoś dobrego mechanika w Sosnowcu? taki żeby poradził sobie z rozrządem, uszczelką pod głowicą i nie skasował jak za zboże?( chodzi o galanta)
i drugie pytanie robił ktoś auto w dream cars sosnowiec jakieś opinie o tym zakładzie?
|
|
|