[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jakie żarówki do Lancera CYxA - wymiana żarówek.
Lucas123w - 27-01-2019, 16:21
pablo diablo, są żywotne ale w nocy jak dla mnie za słabe, szczególnie na ciemnych ulicach. U mnie nigh breaker'y jak były używane cały rok to padły po tym roku. Przy światłach dziennych dwa lata z kawałkiem pożyją.
pablo diablo - 28-01-2019, 15:06
Czyli dalej obowiązuje zasada
„ albo jaśniej albo dłużej „
jarmat62 - 14-03-2019, 20:22 Temat postu: Wymiana żarnika Witam.Padł żarnik w ksenonie .Napiszcie jak się wymienia taki żarnik i czy są problemy jakieś z wymianą .
Lancer Sportback 2010.
MAthew2000x - 20-03-2019, 13:22
Chłopaki ktoś mi powie jak się dobrać do żarówki stopu z tyłu w hatchbacku ??
Zdjąłem tą zaślepkęz klapy ale to nie jest żarówka ze stopu. Wychodzi ,że co trzeba cały klosz z zaczepów wyciągnąć ??
Pabloezg - 20-03-2019, 13:54
MAthew2000x napisał/a: | Chłopaki ktoś mi powie jak się dobrać do żarówki stopu z tyłu w hatchbacku ??
Zdjąłem tą zaślepkęz klapy ale to nie jest żarówka ze stopu. Wychodzi ,że co trzeba cały klosz z zaczepów wyciągnąć ?? |
Nie demontuj lampy bo dojście do żarówek jest od strony bagażnika wystarczy Jak zdejmiesz zaślepkę od strony bagażnika nie ta z klapy (w klapie masz wsteczny)to dostaniesz się do dwóch żarówek jedna stop druga kierunkowskaz.
diablovv - 02-06-2019, 18:34
Takie pytanko jeżeli temat już był to przepraszam kontrolka przepalonej żarówki czy takowa istnieje Lancer 08 ?
oEdGein - 02-06-2019, 21:27
Z tego co wiem to nie ma takiego czujnika , chyba że u mnie nie działa
Ostatnim razem nic mi się nie pojawiło gdy miałem żarówkę spaloną .
mrblack - 10-06-2019, 22:30
Witajcie
No i mnie dzisiaj dopadł błąd ASC OFF SERVICE REQUIRED
Podłączyłem mój diagnoskop X100 PAD2 i w ABSach błąd C1000 :Brake SW (stuck).
Myślę [edit] ?????? Aaaa facktura .... Wymieniłem żarówki tylne pozycje ze stopem na toto:
https://allegro.pl/oferta/osram-12v-w21-5w-w3x16q-led-czerwona-2szt-7492607964
I big shit jednak nie nadają się one do miśka
Najgorzej, że otworzyłem i teraz je mogę sobie wsadzić w d.... Lepiej było whisky kupić dobrą bo teraz co z tym zrobię .....
Ot trza było kupić za 10 zł żarówę i po robocie a nie się zachciało LEDów
MitsuGo - 11-06-2019, 08:07
Po wymianie na led te tylne pozycje świeciły czy nie ?
Co ma błąd C1000 systemu ABS do żarówek świateł postojowych ?
mrblack - 11-06-2019, 09:45
No do żarówek postojowych nic ale jak jest zespolona żarówka dwuwłóknowa to tak
Jak się zjara stop to masz błąd
A te ledy są nieprzystosowane do miśka i już ....
Tylko mógł napisać koleś jak je wystawił , że toto nie bangla z samochodami z CAN
Znaczy się skomentuję odpowiednio zakup .....
P.S. Po wymianie super wszytko świeci jak trzeba ale wyrzuca błąd jak sie trochę przejedzie.
Wyłączę zapłon i włączę to na kilka km spokój ale potem error replay...
MitsuGo - 11-06-2019, 15:05
Ciekawe skąd sprzedający ma wiedzieć czy led bangla z can, sprzedaje led o takiej i takiej mocy
Produkt jest widzę markowy a nie totalny chińczyk więc może to kwestia polaryzacji. Chociaż jeśli świecą ...
Podmieniałeś z powrotem na zwykłe żarówki i nie ma błędów ?
mrblack - 11-06-2019, 23:43
Heloł
Podmieniłem dzisiaj na te moje żarowe spaleniznę i jest ok bez błędów. (Włókna od stopów są sprawne) .
Składałem reklamację na ledziory i rozpatrują
No aby to były jakieś chinole to bym sobie odpuścił ale tak to why
Zobaczymy co mi odpiszą.
Pozdrówy
Bizi78 - 12-06-2019, 00:33
mrblack napisał/a: | No aby to były jakieś chinole to bym sobie odpuścił ale tak to why |
Bo te żarówki nie są przystosowane do aut z canbus-em.
Po drugie nie mają europejskiej homologacji ECE.
Ogólnie aby nie wywalało błędu pewnie będziesz musiał dokupić coś takiego.
MitsuGo - 12-06-2019, 08:18
Jak działa na spalonych postojowych a sprawnych stop tzn. że kontrola jest na włóknach stopu. Trzeba poczytać w sieci jak canbus kontroluje ciągłość obwodu ale widzę kolega Bizi78 znalazł jakieś rozwiązanie.
LuckyLegs - 12-07-2019, 22:09
Panowie pomocy
Padla zarowka drogowa z tylu, pisze z telefonu i nie mam jak sprawdzic ktora to zarowka i ktoredy ja wyjac, prosze o pilna odpowiedz
z gory dzieki !
chodzi oczywiscie o sportbacka
|
|
|