To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - My Blu Gal by M6riano

Zielu - 30-07-2011, 19:01

Super :) Chociaż ja mam troszkę inny styl muzyczny :)

Generalnie wszystko w środku auta świeci Ci się na niebiesko? Nie rozprasza to za bardzo w czasie jazdy? U siebie też planuję coś poprawić z podświetleniem zegarów, paneli itd. kolor zostaje ten sam co fabryczny (zielony, uspokaja :) ) chciałbym jedynie uzyskać trochę większy kontrast, rozumiem że jedyna sensowna opcja to zapodać LED-y? Chodzi o równomierne podświetlenie, żeby nic nie przebijało :)

m6riano - 30-07-2011, 19:25

Cytat:
Generalnie wszystko w środku auta świeci Ci się na niebiesko?

Niestety nie...
radio-czerwono biało-dobrze gra więc narazie nie zmieniam..
terminal-zielono-szukam wyświetlacza 128x64pixele
taksometr-tez niestety na zielono i niestety nie da się dokupić niebieskiego wyświetlacza..pytałem u producenta to jak mantre powtarzają że sie NIE DA.
Zielu175 napisał/a:
Nie rozprasza to za bardzo w czasie jazdy?

kwestia przyzwyczajenia
Zielu175 napisał/a:
U siebie też planuję coś poprawić z podświetleniem zegarów, paneli itd

Chętnie pomogę..doradzę...najlepiej wpadnij na spota...;-)jak to mawiają...spot dla mnie nie udany jeśli kogoś nie zaleduje..;-)

m6riano - 30-07-2011, 19:25

Zielu175 napisał/a:
rozumiem że jedyna sensowna opcja to zapodać LED-y?

"NIESTETY"...;-)

Zielu - 30-07-2011, 21:15

Cytat:
Chętnie pomogę..doradzę...najlepiej wpadnij na spota...;-)jak to mawiają...spot dla mnie nie udany jeśli kogoś nie zaleduje..;-)

Chętnie wpadnę na jakiegoś spota, ale na spot MitsuManiaków wypadałoby przyjechać Lancerem, który aktualnie jest pokrojony i czeka na termin u blacharza, w połowie sierpnia :) Potem jeszcze lakier blabla...

Jeszcze będzie okazja, nie raz :)

m6riano - 30-07-2011, 21:29

Można sie styknąć na jakimś halfspocie..wtedy można na autobutach wpaść lub innym środkiem transportu...tym bardziej jeśli będzie jakieś alko..
Anonymous - 31-07-2011, 03:49

m6riano, kiera :thumbright: :thumbright: jedna z lepszych kierownic jakie miałem w dłoniach... teraz żałuję że oddałem moją razem z lancerem.....

tempomat możesz przełożyć na kolumnę a jeżeli zależy Ci żeby był w kierze to na forum też ktoś pokazywał już foty co i jak.

co do samego środka kiery to nie pełni żadnej funkcji poza ozdobną. klaksony są w bocznych ramionach przez to czasem może się zdarzyć wcisnąć niechcący, albo póki się nie przyzwyczaisz gdzie jest w nowym miejscu to bijesz środek kiery w nagłej sytuacji a tu cisza :P

m6riano - 31-07-2011, 11:18

Derpin napisał/a:
a jeżeli zależy Ci żeby był w kierze to na forum też ktoś pokazywał już foty co i jak.

No właśnie wiem..bo czytałem i były fotki...ale teraz nie pamiętam kto..

m6riano - 31-07-2011, 11:19

Derpin napisał/a:
klaksony są w bocznych ramionach

Wiem o tym..ale ja nie używam prawie w ogóle klaksona..po za tym że teraz u mnie i tak nie działa...;-)

m6riano - 31-07-2011, 17:09

Przy zdejmowaniu poduchy z kiery chyba jednak poruszyłem ten kabelek od poduchy bo po zamontowaniu z powrotem(nie odpinałem poduchy) zaświeciło mi SRS.
Jak sie tego dziadostwa pozbyć..?;-)

fj_mike - 31-07-2011, 17:14

m6riano napisał/a:
Jak sie tego dziadostwa pozbyć..?;-)

Tylko MUT, chociaż w Hondach jest chałupnicza metoda :D

m6riano - 31-07-2011, 18:15

No mam taki przycisk na pilocie do tv MUTE ale to chyba nie to..;-)
fj_mike - 31-07-2011, 18:34

Zmaż E i będzie grało ;)
Hugo - 31-07-2011, 19:12

fj_mike napisał/a:
Tylko MUT
Nie tylko.
m6riano - 31-07-2011, 20:16

Hugo napisał/a:
fj_mike napisał/a:
Tylko MUT
Nie tylko.

Nie bądź taki tajemniczy przy niedzieli...;-)

Hugo - 31-07-2011, 20:35

m6riano napisał/a:
Nie bądź taki tajemniczy przy niedzieli...;-)
Błąd SRS wykasowano mi w pierwszym lepszym średnio wyposażonym warsztacie elektromechaniki pojazdowej w małej mieścinie.