[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.
m6riano - 25-03-2013, 23:57
jAZZMAN, problemy MitsuManiaków...;-)
oficjalnie oświadczam że mój jeż z awatara czy jak to sie tam nazywa nie robi kupy,był jakiś dziwny..chodził jak dizel(z resztą jakby go chodować w domu to tak właśnie można by go nazwać;-) znaczy był chory pewnie...
jAZZMAN - 26-03-2013, 00:01
Biedny Dieselek. Ja się jednak upieram, miał zatwardzenie (stąd może te odgłosy diesla).
Jaco_ - 26-03-2013, 17:07
Ciekawe jak brzmi Dieslowski jeż?
Dobra dobra panowie a co z moim pytaniem zeby nie było OT?
maliq85 - 15-06-2013, 10:00
Witam.
Wczoraj zmieniałem żarówki podświetlenia licznika. Podczas wymiany zauważyłem że jednej nie wymieniłem (tej t5 małej) i po założeniu jej licznik nie świeci. Wymontowałem go i okazało się że ta mała chińska żaróweczka zrobiła zwarcie. Po zmianie wszystkich na zwykłe żarówki nadal ciemno. Bezpieczniki ok oraz wszystkie inne przyciski podświetlają się i ściemniają. Czy ETACS się mógł spalić?
[ Dodano: 15-06-2013, 10:26 ]
Właśnie wymontowałem po raz kolejny licznik i co się okazało pod lupą dostrzegłem przerwanie jednej ze ścieżek co po jej zlutowaniu ożywiło zegary więc przed założeniem ledów sprawdźcie je czy świecą i nie robią zwary bo jak widać nie zawsze bezpiecznik zadziała
tresorex - 09-07-2013, 15:06
Pytanko:
Jaki przełącznik może się jeszcze znajdować na tym panelu poza regulacją świateł i wyłącznikiem TCL/Kontroli trakcji?:
U mnie w jedną zaślepkę wciśnięta jest chyba żółta wtyczka...
KucharZ - 10-07-2013, 08:41
tresorex napisał/a: |
U mnie w jedną zaślepkę wciśnięta jest chyba żółta wtyczka... |
Żółta wtyczka jest właśnie od TCL
tresorex - 10-07-2013, 08:46
No to może biało-brązowa
bbandi - 27-07-2013, 21:11
Jak zdemontowac te żółtą osłonke (a może nie trzeba)? bo nie chce nic urwać a bezpieczniki w niej siedzą twardo i nie wiem jak je wyjąć.
Padło mi oświetlenie podsufitki.
major - 27-07-2013, 21:26
pociągnij ją lekko do góry ma gdzieś z 5 mm ruchu, wtedy bezpieczniki się wysuną i będziesz mógł je wyciągnąć
bbandi - 27-07-2013, 21:34
Spróbuje - dzięki.
Swoją drogą, po co takie kombinacje zrobili skoro reszta jest normalnie
tucci - 19-08-2013, 11:01
kiedyś wymieniałem żarówkę od awaryjnych, ale nie pamiętam gdzie są zaczepy, na bokach czy góra/dół. Ktoś pamięta??
Szwagroz - 19-08-2013, 11:56
jakie zaczepy? do wyjecia awaryjnych nie trzeba wyciągać górnego panelu z kratkami wentylacyjnymi, wystarczy wyjąć środkowy, wsadzasz łapę i od tyłu wypychasz całą wtyczkę od awaryjnych, reszta widoczna jak na dłoni
tucci - 19-08-2013, 13:01
o ile pamiętam, a właściwie nie pamiętam, podważałem sam przycisk, ale jak mówie nie pamiętam, czyli muszę usunać 1ną ze środkowych kratek nawiewu?
Szwagroz - 19-08-2013, 13:18
nic nie trzeba usuwać, tak jak napisałem, odsuwasz środkowy panel, wkładasz rekę od dołu pod panel nawiewu i wypychasz kostkę razem z przyciskiem od awaryjnych w strone kabiny, kabli jest tyle że wyjdzie cała kostka i jakiś niecały cm kabli.
sveno - 19-08-2013, 19:42
Szwagroz napisał/a: | nic nie trzeba usuwać, tak jak napisałem, odsuwasz środkowy panel, wkładasz rekę od dołu pod panel nawiewu i wypychasz kostkę razem z przyciskiem od awaryjnych w strone kabiny, | jaki panel? Konsole centralną? Czyli najpierw trzeba zdjąć gałkę od biegów, potem konsole wokół lewarka, potem radio i centralną konsolę, żeby włożyć rękę i wypchnąć przycisk awaryjnych?
Jak centralna konsola jest zrzucona to panel nawiewów też już można wyjąć jednym szarpnięciem.
tucci napisał/a: | czyli muszę usunać 1ną ze środkowych kratek nawiewu? | nic to nie da bo za kratką masz tunele nadmuchu i nie dostaniesz się tamtędy do przycisku awaryjnych.
Po mojemu trzeba zrzucić całą konsolę środkową.
|
|
|