To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Radomskie - RADOM-MITSUMANIAKI ODZYWAĆ SIĘ!!! O D N O W A

Metoda3 - 21-02-2012, 18:24

koliber124 napisał/a:
Przygotuję trasę przejazdu wygodną dla nas, przez centrum nie ma sensu bo zakorkujemy albo rozłączymy się...

Do Maratońskiej byłoby lux ale tam nie ma lewoskrętu niestety więc może do ronda warszawskiego i nawrotka do ronda na maratońskiej, 1905 roku i pod tunel przy grzecznarowskiego i caly czas prosto do celu. Zły pomysł?? Wszędzie po drodze dwupasmówki więc powinniśmy dać radę się nie rozdzielić. Zresztą ile nas będzie tak naprawdę komplet pewnie się nie zbierze.

Albo żeby nie tłuc kilometrów aż do ronda to możemy koło McDonalda przy starym Jecie zawinąć, albo tam kawałek dalej za Statoilem jest ładna zawijka gdzie możemy poczekać aż się wszyscy zbiorą.

motke - 21-02-2012, 21:53

Inna opcja. Spotykamy się tam gdzie zawsze. Później przejazd prze: Czarnieckiego, Żółkiewskiego itd. Trochę robi się kółko, ale w sobotę ruchu nie będzie zbyt dużego i dwupasmówka :D
koliber124 - 22-02-2012, 09:55

Proponuję trasę przeze mnie sprawdzoną, tak żebyśmy za dużo cennego czasu nie stracili.
Trasa wyglądałaby tak: spotkanie jak zawsze na Kieleckiej, lecz na parkingu za Orlenem. Stamtąd wyjedziemy w prawo Kielecka - Maratońska - tu mamy duże skrzyżowanie Maratońska/Limanowskiego więc nie jedziemy prosto tylko skręcamy w prawo i od razu ustawiamy się na lewoskręt w ulicę Wierzbicką jednokierunkową, a dlaczego? bo tu możemy ewentualnie zaczekać na tych którzy za bardzo zostaną z tyłu. Dalej jedziemy w prawo w Wierzbicką dwukierunkową od razu ustawiając się na lewym pasie. Na skrzyżowaniu Wierzbicka/Toruńska skręcamy w lewo w ul. Wjazdową, dalej Gajowa, Armii Ludowej, Armii Krajowej, Wyścigowa, Biała. Praktycznie odcinek od torów do końca trasy jest o tyle dobry, że tu możemy kolumnę spowolnić, zaczekać itp. Dojeżdżając ul. Białą do skrzyżowania z Grzecznarowskiego jedziemy prosto i praktycznie wjeżdżamy na parking docelowy.
Czytając wygląda to może skomplikowanie, ale to najbardziej optymalna ściecha i wbrew pozorom bardzo wygodna: bez dużej ilości świateł, bez zawracania itp. Ponadto jest to sobota i ruch tam jest mniejszy. Chodzi o to abyśmy sprawnie dojechali do celu i spędzili ze sobą trochę czasu, a jak wiadomo ( i tu się nie oszukujmy) nie którzy wpadają na parę minut i uciekają. Zawsze biorę też pod uwagę taką ewentualność, że może/gą przyjechać gość/cie. Więc też im/mu/jej nie poświęcimy tylko paru minut.
Osoba do nagrania filmowego jest już zatrudniona, krótko bo krótko ale uwiecznimy to sobie. :twisted:

Metoda3 - 22-02-2012, 12:06

Wjazdowa jest mordercą zawieszeń. Widać że kolega nie obniżonym miśkiem lata heh, ale w razie co spox. Ja jestem za chociaż wydaje mi się, że zbierając się za orlenem możemy polecieć do maratońskiej i 5-tego roku pod tunel na grzecznarowskiego i nie pchać się w wąskie uliczki typu biała gdzie możemy się mocno rozdzielić. poza tym tyle V6 tek w tunelu musi brzmieć bardzo przyjemnie.
koliber124 - 22-02-2012, 12:20

Metoda3 bez przesady, to z jaką prędkością Ty chcesz jechać ul. Wjazdową? - to po pierwsze, po drugie po raz drugi zaznaczam, że to kolumna pojazdów i po trzecie również powtarzam, że mamy dojechać do celu sprawnie i bezpiecznie a nie tylko szybko :biggrin: . Pchając się w stronę tunelu pokonujesz co najmniej 6 sygnalizacji. Na ul. Białej na tak krótkim odcinku jeśli boisz się że się zgubisz to jedź za mną :mrgreen:
gawron - 22-02-2012, 13:29

Jeśli o jedzenie chodzi to byłem wczoraj w feniksie pojadłem jak zły:)
Jedzenie niezłe kawe można wypić posiedzieć przyjemnie także pomysł bardzo dobry:)

Metoda3 - 22-02-2012, 13:37

Zgubić się nie zgubię o to się nie bój, ale droga na wjazdowej nawet 20km/h jest mało przyjemna, ale tak jak pisałem już wyżej zgadzam się na każdą trasę i jeśli to ma być taka trasa to ok.

Chciałem tylko bardziej przez miasto się bujnąć żeby zobaczyć miny ludzi na taka chmarę galantów koło siebie a trasa którą wybrałeś praktycznie omija miasto opłotkami.

galantfanradom - 22-02-2012, 14:33

Szkoda że mnie nikt nie słuch, że mi 10 nie pasuje. Może jednak pomyślimy o 3 lub jeszcze lepiej o 17?! :)
gawron - 22-02-2012, 14:51

jak dla mnie może być i 3 niewiem jak reszta warto by sie było dostosować nawet do 1:)
koliber124 - 22-02-2012, 15:17

Ludziska jak jest mowa o terminie spotu to odpowiada zaledwie dwie lub trzy osoby. Proszę o głosowanie na termin 10 lub 17 marzec :twisted:
galantfanradom - 22-02-2012, 15:29

koliber124 napisał/a:
Ludziska jak jest mowa o terminie spotu to odpowiada zaledwie dwie lub trzy osoby. Proszę o głosowanie na termin 10 lub 17 marzec :twisted:

16.02 zadałeś pytanie a już 18.02 po pięciu wpisach, że pasuje został rzucony termin 10.03 PO dwóch kolejnych dniach, czyli 20.02 napisałem (bo dopiero miałem dostęp do kompa od kilku dni), że mi osobiście 10.03 nie pasuje. Większość osób pisała, że jest im obojętne, w którą sobotę będzie miał spot. Jako że byłem do tej pory na wszystkich zlotach, w dniu dzisiejszym ponowiłem apel, że mi 10.03 nie pasuje, i (w domyśle), że proszę o inny termin, gdyż ie chcę ominąć tego spota! A tu już od razu nasz mod koliber124 że ludzie nie odpisują! :evil: Odpisują tak szybko jak mogą! :twisted: Niektórym potrzeba dać więcej czasu. A poza tym są jeszcze telefony, można do kolegi zadzwonić, zapytać! :P Jeśli ma się to odbyć na zasadzie głosowania to ja głosuję na 17.03

motke - 22-02-2012, 15:37

mi to obojętne jest kiedy. Może być i 17. Może będzie już cieplej i się aluski zarzuci :D

Metoda3 napisał/a:
wydaje mi się, że zbierając się za orlenem możemy polecieć do maratońskiej i 5-tego roku pod tunel na grzecznarowskiego i nie pchać się w wąskie uliczki typu biała gdzie możemy się mocno rozdzielić

Ta trasa bardziej mi psuje. Jest prostsza i po dużo lepszych drogach.

gawron - 22-02-2012, 15:38

To ja tez jestem za 17
koliber124 - 22-02-2012, 15:46

...czy ktoś z was byłby zainteresowany ramkami pod tablice? Jeśli tak to proszę o odzew.
...ponadto takie naklejki z logo pod lub nad kierunek i w jakim kolorze.
Tu je zobaczycie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=44751

[ Dodano: 22-02-2012, 15:48 ]
Do ustalonego terminu spotu może byśmy wyrobili się z przesyłką :twisted:

koszmarek - 22-02-2012, 15:55

A co z osobami, które chcą Was odwiedzić z WWA? na 17 dojedziemy, a z powrotem to po nocy wracać? :( No ale trudno