Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
areksz121 - 01-05-2019, 21:20
Właśnie chciałem napisać też o łożyskach, zawias może nie aż tak, ale opony mogłyby się bardziej od środka zużywać. Tak mi się przynajmniej wydaje.
mkm - 02-05-2019, 19:41
Nie przesadzajmy. Takie wąskie dystanse to jak zabawa z ET felgi.
Oczywiście przy czterech cm i ujemnym ET łożyska dostaną w kość, ale tu?
Hugo, jakie jest ET tych felg?
Hugo - 02-05-2019, 20:15
ET35, szerokość felg 8 cali, czyli taki standardzik przy rozmiarze 18 cali. Tak jeszcze sobie myślę, że to złudzenie, że tylne koła wpadają do środka potęguje fakt, że mam za wąskie opony do tych felg (215/45) i jest tzw. "naciąg". Muszę założyć typowe opony 225/40 i będzie git.
BartWiksa - 22-06-2019, 20:18
Piękny Galancik Hugo. Brakuje troszkę lotki z VR4. Piękne felgi. Skąd wytrzasnąłeś nakładki na błotniki? Wypas.
savagger995 - 22-06-2019, 21:00
Widzę ze temat dokładek pod zderzak rozprzestrzenia się jak grypa w październiku. Sam też takową posiadam już od dluzszego czasu i nie dość że ładnie gala dodatkowo obniżyła to dodatkowo zderzak nie dostaje po tyłku gdyż guma przejmuje zadanie obcierania. Polecam nie ufać i nie kleic ja tylko na taśmę dwustronna bo ja zgubicie. Ja przymocowalem ja dodatkowo na wkręty i listwę przez całą długość gumy.
Hugo - 23-06-2019, 10:07
BartWiksa, dziękuję. Lotki z VR-4 nie będzie, zupełnie nie w moim stylu, po prostu zbyt oczojebna Już ta którą mam mnie zaczęła drażnić i chętnie bym się jej pozbył zamieniając całą klapę na taką bez żadnego spojlera, oczywiście w tym samym kolorze, ale w mojej mam cały mechanizm i sterowanie otwierania klapy przyciskiem i nie chce mi się tego przekładać. Nakładki na błotniki to był strzał życia, zamieniłem się fifty-fifty z kolesiem na przekładnię kierowniczą do 2,5 V6 po II lifcie, czyli do aluminiowego wózka zawieszenia, bo on robił właśnie przekładkę VR-4 i potrzebował takiej przekładni, a dokładki błotników z VR-a mu się nie podobały i nie chciał ich montować savagger995, moją dokładkę przymocowałem dodatkowo na kilka plastikowych kołków, dokładnie takich jak np. mocują wykładziny w bagażniku w sedanie i trzyma się jak diabli.
BartWiksa - 23-06-2019, 10:24
Hugo, Właśnie kurcze by pasowała do zderzaka Avance i dokładki. Dopełniłaby sportowego charakteru twojego samochodu. Oczywiście rozumiem jeżeli ktoś chce Gala utrzymać w kanonie limuzyny klasy wyższej-średniej ori ale wtedy why dokładki i nakładki sportowe?
Mam namiary na customową wytwórnię lotek i jak się odrobię z mechaniką to taką zorganizuję.
Hugo - 29-06-2019, 22:43
Jest, jest, jest, nareszcie po prawie 3,5 roku czekania mam kolektor ssący wypolerowany. Trochę to trwało, ale w połączeniu z polakierowanymi na grube srebro pokrywami zaworów efekt przerósł moje oczekiwania. I o to chodziło. A sprawcą i głównym winowajcą tego stanu rzeczy jest nikt inny jak mkm
Przy okazji wymiany kolektora wleciały nowe świece DENSO K20TT, na starych zrobiłem ok. 80 000 km bez zająknięcia, w sumie nadal auto jeździło bez zarzutu, no ale ile można jeździć na jednych świecach Do tego nowe oryginalne z ASO uszczelki kolektor ssący-kominek i kolektor ssący-przepustnica i jak Ci którzy śledzą mój temat zauważą w miejsce czerwonych dodatków wleciały czarne matowe i tak już zostanie.
A tak to wygląda (niestety zdjęcia nawet w połowie nie oddają efektu na żywo, teraz jeszcze trzeba nabłyszczyć czymś plastiki w komorze silnika, bo nijak się mają do pokryw zaworów no i przede wszystkim kolektora ssącego):
Było:
Jeeest
Bzyk_R1 - 29-06-2019, 23:17
Jestem jednym z tych których ta czerwona wysypka pod maską irytowała. Wygladało to tak jakby komuś został słoiczek czerwonej farby z czegoś i pędzelek, po czym stał sobie nad silnikiem i myślał: tu sobie machnę tu trochę i tam, i śrubeczkę i miareczkę i zawleczkę...
Teraz wygląda kozak, sportowe elementy podkreślone, jest stylowo i bez odpustu. Jeszcze tak jak piszesz porządna chemia do plastiku i będzie można rozkładać jedzenie. Także szacun Hubert.
P.S jakbyś go chciał sprzedać to pisz
Hugo - 29-06-2019, 23:23
Mam nadzieję, że nigdy z jakichś powodów nie będę musiał go sprzedać, bo z własnej woli nie zrobię tego nigdy W tym roku jeszcze trzeba konserwację podwozia poprawić i gitara, jak na razie pogoda do konserwacji wymarzona.
Marcino - 30-06-2019, 01:44
Kiedy lpg zakładasz ?
Jest spoko ale faktycznie polerowanego efektu na fotkach nie ma
Bizi78 - 30-06-2019, 08:44
Popieram Krzysia, pogoń do końca te czerwone akcenty pod maską .
Hugo - 30-06-2019, 10:07
Śrubki pokrywy silnika będą czarne, dałem na razie czerwone, bo one są jeszcze z czasów gdy czerwień rządziła pod maską Co do mocowań rozpórki to zostaną czerwone, bo to oryginał.
Bzyk_R1 - 30-06-2019, 10:36
O to to, dokładnie tak to widzę
Sunderland86 - 30-06-2019, 11:21
Hugo napisał/a: | niestety zdjęcia nawet w połowie nie oddają efektu na żywo |
Nie pozostaje Ci więc nic innego, jak przyjechać na zlot i się pochwalić
Efekt prac po prostu świetny
|
|
|