Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Krzyzak - 30-06-2019, 21:12
czarny mat zamiast czerwieni by mi pasował
kolektor wygląda super!
Matejko - 01-07-2019, 09:19
Prawie jak Alfa Romeo
Hugo - 01-07-2019, 15:24
Matejko, prawie
Chce jeszcze samemu do kompletu przepolerować rurki od klimatyzacji i poduszka przy rozrządzie kłuje w oczy, ale chyba mi się nie chce...
Hugo - 09-07-2019, 16:00
Wymieniony lewy przegub wewnętrzny, bo stary oryginał miał taki luz, że metalicznie stukał przy przełączaniu biegów z D na R i odwrotnie. Zamontowałem przegub firmy NTY, bardzo jestem do niej zrażony, ale nikt inny nie produkuje już przegubów wewnętrznych do tego auta. Teraz jest cisza, nic nie stuka przy przełączaniu biegów i nie ma żadnych wibracji podczas przyspieszania i szybszej jazdy.
Fragu - 09-07-2019, 19:07
Czyli dokładnie tak jak u mnie, 2 tygodnie od wymiany i nadal jest ok
Hugo - 21-08-2019, 22:31
No i nadeszła dzisiaj rano ta chwila, w której Galant przejechał tyle km, że już go nikt nie kupi Tak się składa, że nic mnie to nie interesuje, bo nigdy nie będzie na sprzedaż
A tak poza tym to auto to jakiś czołg jest chyba, ono jest całkowicie bezawaryjne i nie do zabicia. W nim się nawet żarówki nie przepalają ani opony nie przebijają.
Bzyk_R1 - 21-08-2019, 22:55
Gratulacje dotarcia maszyny Hugo, teraz już wymień olej
A tak serio to świadomi kupujący patrzą na stan nie na cyferki. U mnie pozostało 850km do granicy psychologicznej.
jacek11 - 21-08-2019, 22:58
Hugo napisał/a: | Tak się składa, że nic mnie to nie interesuje, bo nigdy nie będzie na sprzedaż |
Szkoda, bo mam luźne 30 koła, ale skoro nie chcesz to nie
Hugo napisał/a: | W nim się nawet żarówki nie przepalają ani opony nie przebijają. |
Żarówki faktycznie rzadko się przepalają, chociaż ja ostatnio musiałem wymienić jedną w drzwiach kierowcy. Swoje lata już miała, bo była kompletnie czarna
Krzyzak - 21-08-2019, 23:06
Cytat: | W nim się nawet żarówki nie przepalają ani opony nie przebijają. |
Miałem to samo z moimi... Żarówki - prócz H7 - to wszystkie fabryczne jeszcze...
Co ciekawe po kupnie kombi w 2011 r zmieniłem baterie w pilocie - przejechane prawie 100 tkm i dalej te same baterie. Jak rok temu kupiłem mazdę to też zmieniłem baterię i jakoś 2 tygodnie temu musiałem znów. Nawet nie minął pełny rok... Generalnie przez rok też tam nie było awarii (oby tak dalej), ale ogólna niska jakość ciągle mnie denerwuje...
sampler - 22-08-2019, 09:08
No właśnie oprócz H7. Przynajmniej raz do roku wymiana
Co ciekawe w Xsarze te same żarówki jezdzą już 4 rok
Marcino - 22-08-2019, 13:57
Ja za 14 lat i 137kkm oprócz H7 to chyba tylko dwie sztuki żarówek z tyłu i moze z jedna H1.
Reszta działa. Ostatnio 250kkm stuknęło:)
tomchuck - 22-08-2019, 16:09
Hugo napisał/a: | No i nadeszła dzisiaj rano ta chwila, w której Galant przejechał tyle km, że już go nikt nie kupi ... |
Łooo, Panie. Pewno cofany był bo taki równy przebieg na zegarach
Hugo - 22-08-2019, 21:31
Bzyk_R1 napisał/a: | A tak serio to świadomi kupujący patrzą na stan nie na cyferki | Szkoda, że takich kupujących jest jak na lekarstwo. Polska dziwny kraj jacek11 napisał/a: | Szkoda, bo mam luźne 30 koła, ale skoro nie chcesz to nie | Przykro mi, ale nie Krzyzak napisał/a: | Miałem to samo z moimi... Żarówki - prócz H7 - to wszystkie fabryczne jeszcze... | Ja mam na mijania soczewki z żarówkami H1, a te to już w ogóle kupujesz raz na całe życie auta... Mam jakieś za 15 zł/2 szt. z Auchan. tomchuck napisał/a: | Łooo, Panie. Pewno cofany był bo taki równy przebieg na zegarach | Kto wie, ale co mnie to
Krzyzak - 22-08-2019, 23:43
sampler napisał/a: | Przynajmniej raz do roku wymiana | u mnie philips premium +30% wytrzymują min. 3 lata (jakieś 40 tkm) - ale za to w renówce właśnie raz do roku
abdul - 23-08-2019, 09:45
200 to jeszcze nic 300 tys. to magiczna granica po przekroczeniu której auto jest praktycznie nie do sprzedania... No chyba, że to Mercedes "beczka"
|
|
|