Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Fragu - 21-10-2019, 14:44
Polecam Motula RBF 660
mkm - 21-10-2019, 19:57
Ciekaw jestem jak będzie ze starzeniem się tego EBC, bo parametry ma bardzo dobre.
Hugo - 26-11-2019, 22:00
Kilka tygodni temu wymieniłem oba przeguby wewnętrzne na nty, była poprawa jeśli chodzi o wibracje podczas przyśpieszania, poza tym zniknęło metaliczne stuknięcie po lewej stronie podczas przełączania biegów z D na R i odwrotnie. I pewnego razu dowiedziałem się, że febest nie produkuje już przegubów wewnętrznych do Galanta na zasadzie tripoda, ale kulkowy, taki jak zewnętrzne przeguby Tylko cena zabijała, 350-500 zł/szt. I zupełnie przypadkiem znajomy kupił taki przegub do swojego Galanta na zapas i dał mi go na sprawdzenie Założyłem go na prawą półoś oczywiście, bo wyraźnie z tamtej strony czuć było wibracje. I jak na razie jeżdżę prawie tydzień i jest tak jak nie było jeszcze nigdy, absolutnie żadnych wibracji, płynnie i równo przyśpiesza, aż się nie chce z niego wysiadać. Już dawno straciłem nadzieję, że kiedykolwiek pozbędę się tych wibracji, a tu po 6 latach zmagań pełen sukces.
Jako, że od prawie 2 lat chyba klapa tylna otwierana jest z przycisku pod blendą klapy, a dźwignia do otwierania klapy bagażnika w kabinie usunięta to wreszcie trzeba było zamontować przycisk otwierania klapy z wnętrza. Użyty przycisk z Lancera po 2007 r., pasuje idealnie, jakby był do Galanta robiony. Bardzo trudno go kupić i ceny są z kosmosu, ale jakoś się udało. Udało się również zamontować podświetlenie przycisku, bo choć jest fabrycznie do tego przystosowany to brak oprawki, żarówki, a nawet kabli we wtyczce przycisku...
Następne mody w drodze
deejay - 26-11-2019, 23:08
Potwierdzam , akurat wczoraj przerabiałem ten temat

Fragu - 27-11-2019, 08:45
No to trzeba kupić przeguby Febesta
Hugo - 30-11-2019, 18:16
Ostatnie mycie przed zimą, zapomniałem napisać, że jakiś czas temu wymieniłem prawą przednią klamkę zewnętrzną drzwi na tylną, tzn. bez wkładki na kluczyk, oczywiście klamka w kolorze A69, pasuje P&P, jest identycznego kształtu i wymiarów. Chciałem to samo zrobić z lewą przednią klamką, ale stwierdziłem, że nie będę kusić losu i wywaliłem lip-dokładkę przedniego zderzaka, bo nie ułożyła się równo po całej długości i bardziej szpeciła zderzak niż zdobiła...
deejay - 30-11-2019, 18:32
Ładnie sie prezentuje muszę przyznać . Kiedyś zajadę i obczaję to na żywo
Hugo - 30-11-2019, 20:44
Dzięki deejay, zapraszam, chętnie obejrzę z bliska Twoje BMW
Marcino - 01-12-2019, 20:08
Hugo napisał/a: | Dzięki deejay, zapraszam, chętnie obejrzę z bliska Twoje BMW |
trzeba uważac zeby się nie zabujać...;)
Hugo - 02-12-2019, 08:30
Marcino, spokojnie, mi to nie grozi na pewno
vrangsinn - 03-12-2019, 12:29
PIĘKNY!!!!
Hugo - 21-12-2019, 22:10
vrangsinn napisał/a: | PIĘKNY!!!! | Dzięki
Dzisiaj z okazji ładnej pogody wyczyszczona komora silnika, w zasadzie przetarte tylko czarne plastiki oraz przede wszystkim wyczyszczone ile się dało APC zbiorniczki wyrównawcze płynu chłodzącego, wspomagania i płynu hamulcowego oraz ich korki + korek zbiorniczka spryskiwaczy i uchwyt miarki oleju. Niech ma na święta czysto pod maską. Wnętrze też ogarnięte, fotek brak
Przez pogodę jaką mamy ostatnio z zewnątrz brudny jak nigdy, więc też nie ma fotek.
Poza tym śmiga jak zły, kompletnie nic się nie dzieje. Oby tak dalej.
Bizi78 - 21-12-2019, 22:18
Chyba mało masz płynu w zbiorniczku wyrównawczym .
areksz121 - 22-12-2019, 00:57
Bizi78 napisał/a: | Chyba mało masz płynu w zbiorniczku wyrównawczym . |
Pewnie zimny, zagrzeje się to wróci do normy
Bizi78 - 22-12-2019, 07:02
areksz121 napisał/a: | Pewnie zimny, zagrzeje się to wróci do normy |
Nie wiem jak w EA ale w moim na zimnym zawsze jest pomiędzy kreskami .
|
|
|