To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - szczur pod maską

mar1975 - 26-01-2017, 13:00

Nie to aby sie tłumaczyć, tylko zwrócić uwagę iż otrzymałem podpowiedź o sprayu z Castoramy, i ta podpowiedź wydała najlepszą metodą na odstraszenie gnojków. W Castoramie nie było więc allegro przyszło z pomocą. Tam w ofertach dużą popularnością cieszy się właśnie preparat K2. Panowie nie ma co się obrażać jak nie skorzystałem z podpowiedzi jednego czy drugiego :) Po to jest forum by wymieniać opinie, i ja będę w przyszłości mógł coś podpowiedzieć. Dziś dzwoniłem do Mitsubishi i zapytałem się czy ich klienci mieli takie problemy, owszem, mieli i to bardzo dużo. Doradca serwisu zasugerował kostkę Domestosu jako skuteczną, więc zawieszę i kostkę.
Czy kolega tyku zna preparat K2?

tyku - 26-01-2017, 13:17

Znam i dla tego Ci nie poleciłem. :wink:
Kostki domestosu nie stosowałem, ponieważ wiem że zapach czuć będzie w środku. Nie zamierzam się truć.
Pisałem o naturalnych olejkach z cytrusów. Ja takie stosuje. Oczywiście Kemo pika pod maską i straszy nie tylko zwierzaki. :wink:

mar1975 - 26-01-2017, 13:32

tyku możesz rozwinąć myśl, dlaczego nie polecasz K2 ? zapewne wszyscy zainteresowani chętnie poznali by Twoja opinie na temat tego produktu.
tyku - 26-01-2017, 14:35

Nie polecam bo sam sobie zapaprałem komorę silnika (preparat jest tłusty, klejący). Na szczęście w porę się opamiętałem. :wink: Wypsikałem resztę preparatu koło swojej piwnicy na posadzkę. Czy zadziałał w piwnicy nie wiem. :roll: Pani sprzątająca była zdziwiona (pomyślała jakiś psychol), psika dezodorantem po piwnicy. :P
Omijaj tą markę, jeśli chcesz mieć zadbany samochód. :D

mar1975 - 26-01-2017, 17:10

tyku Masz jakiś sposób na usunięcie tego czegoś ? :roll:
staszq2 - 26-01-2017, 20:02

mar1975 napisał/a:
Panowie nie ma co się obrażać jak nie skorzystałem z podpowiedzi jednego czy drugiego

Nie, że ja bym się obrażał :P
mar1975 napisał/a:
allegro przyszło z pomocą. Tam w ofertach dużą popularnością cieszy się właśnie preparat K2

Bo jest relatywnie tani, z K2 tak jak z Castrolem...
Co do usunięcia tłustych klejących plam to użyj preparatu do mycia silnika ewentualnie może b. ekstrakcyjna

mar1975 - 26-01-2017, 21:22

staszq2 napisał/a:
Bo jest relatywnie tani, z K2 tak jak z Castrolem...

staszq2 z czystej ciekawości, na jakim oleju jeździsz ?

tyku - 26-01-2017, 21:44

mar1975, Niestety, nie myłem sam bo byłem zdenerwowany i zrozpaczony. :P
Zrobili, umyli mi na zaprzyjaźnionej myjni. Przy okazji zostałem pouczony i dostałem parę próbek preparatów do pielęgnacji auta. :wink:

Grimm - 27-01-2017, 09:33

Tylko Millers :!:
staszq2 - 27-01-2017, 17:41

mar1975 napisał/a:
staszq2 z czystej ciekawości, na jakim oleju jeździsz ?

O1T - Millers Nanosport 5W30 - jeździł
A6 - Valvoline VR1 5W50 - jeździ
Focus - AMSOIL 5W30 - jeździ , był też Motul ale to już nie to
W najbliższym czasie spróbuję Liqui Moly i Millers w Audi
5 la temu jeszcze byłem fanem Castrola... ale jak zobaczyłem co on robi w silniku to fuj... Poza tym Castrol to olej na bazie mineralnego w każdej specyfikacji nawet 0W30 więc nie ma dyskusji, do silnika nie zaleję