To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Proton Rally

KamilZ - 24-04-2017, 13:48

Wreszcie będę miał konkurenta z podobnymi osiągami :-) Jeszcze parę rzeczy i na rajd!!! ;-)
Fragu - 24-04-2017, 16:40

Żebyś później nie żałował :p
KamilZ - 24-04-2017, 22:58

Jesteśmy rywalami z jednego garażu ;-)
Fragu - 11-05-2017, 10:10

Coś zaczyna się dziać!

Proton dostał komplet giftów, dziś jadę go odebrać od blacharza i zaczynam składać...i to szybko bo już w niedzielę 50 Samochodowy Rajd Toruński !

Fragu - 15-05-2017, 10:01

W niedziele zaliczyłem swój debiut w Protonie na 50 Samochodowym Rajdzie Toruńskim.
Fajna impreza, w sam raz żeby wyczuć auto.

Od rana papierologia, szybkie BK (bez uwag) i ruszamy na start.
Pierwszy odcinek poszedł bardzo fajnie, jak się później okazało uzyskany czas był rewelacyjny - drugi w generalce!
Drugi odcinek na asfaltowym odcinku rallycrossowego toru w Toruniu także był udany - szósty czas w generalce!

Kolejny odcinek niestety okazał się być ostatnim, przestrzelony zakręt, źle oceniona odległość i lądujemy w krawężniku :evil: Koniec rajdu!

Po krótkim rzucie oka: opona, felga, wahacz, drążek, końcówka, półoś, pomielone nadkole plastikowe i przesunięty błotnik. Jeszcze się okaże czy amor będzie cały.

Laweta i do domu :/

Jestem zły, ale też się cieszę bo czasy przejechanych dwóch odcinków były rewelacyjne!!
Auto prowadzi się bajecznie, zakochałem się. Brakuje tylko ręcznego - trzeba będzie coś wymyślić.

Póki co Proton w garażu, w weekend może rozbiorę wszystko i zobaczę co (czy) coś ocalało.

Poniżej kilka zdjęć.

Ziemba. - 15-05-2017, 15:58

Satria jest trochę większa od CA czy tylko mi się wydaje?
Fragu - 15-05-2017, 17:12

Wydaje Ci się. Takie złudzenie bo tył siedzi baaardzo nisko :)
Fragu - 26-05-2017, 10:22

Felga prawdopodobnie nie do uratowania :roll:
Z dobrych wieści - leci do mnie nowy wahacz i łącznik staba, na dniach powinienem też mieć półoś i zwrotnicę wraz z piastą - będzie można poskładać :wink:

Fragu - 05-06-2017, 12:44

Proton nadal stoi...w sumie to mi się teraz nie spieszy. Na kilka najbliższych startów obiecałem być pilotem więc nic mnie nie goni...do tego teraz wakacje :D
Plan jest ogarnąć wszystko na początek października. W głowie kilka modów jest, zobaczymy co z tego wyjdzie.

W weekend wyleciała zbędna masa - klimatyzacja.

Fragu - 19-07-2017, 08:41

Po dłuższej przerwie wracam do gry.

Zrobione:
- caly zawias lewy przód
- polos wraz z przegubami lewy przód
- kupione nowe, lzejsze felgi
- zapinki zderzaków
- odchudzanie - minus ok 45kg
- zbiornik spryskiwaczy na tyl
- naprawiona regulacja lewej przedniej lampy
- wywalona duza czesc deski rozdzielczej
- zwrotnica + nowe łożysko
- nowy pasek osprzetu
- wiekszy przeplywomierz
- dolot zimnego powietrza

Zostało przełożyć opony na nowe felgi i zrobić zbieżność.
6.08 planuję wystartować w Rajdzie Grudziądzkim.

Hugo - 19-07-2017, 21:49

Ładne felgi i jaki stan...
ELIOT - 20-07-2017, 13:21

u Panie, czekam aż na żywo oblukam kjs'sówe :)
Fragu - 26-07-2017, 10:10

Protolot wyjechał z garażu, stoi już na nowych felgach.
Po krawężniku wymieniłem całą zawiechę i felgi...a opona jak się okazało przeżyła :D

Dzisiaj zbieżność! Zostanie kilka dupereli i auto gotowe.

KamilZ - 12-09-2017, 22:58

Panie opowiadaj o modach :-P
Fragu - 13-09-2017, 07:08

Jakich tam znowu modach - nic się nie dzieje przecież, stoi i się kurzy w garażu ;)

A tak serio to jakiś czas temu udało się wystartować w Rajdzie Grudziądzkim (pozdro Firek :D ),
zaczęło się bardzo dobrze, obiecujące czasy, niestety po drugim odcinku straciłem sterowanie sprzęgłem :roll:

Postanowiliśmy się nie poddawać i dojechać do mety rajdu...więc starty z rozrusznika, jazda na jedynce i chwilami wrzucanie drugiego biegu bez sprzęgła :twisted:

Aktualnie ogarniam auto na 1.10.

- malowanie lotki + tylnej klapy
- wymiana wysprzęglika i płynu
- zbieżność
- zakup opon deszczowych
- jeśli się uda - podmiana ECU i przepływomierza od CA 1.6 - choć może być problem z immo :?

Za chwilę ma wpaść nowy olej i rozrząd.