Nasze nieMiśki ;-) - Proton Rally
KamilZ - 24-04-2017, 13:48
Wreszcie będę miał konkurenta z podobnymi osiągami Jeszcze parę rzeczy i na rajd!!!
Fragu - 24-04-2017, 16:40
Żebyś później nie żałował
KamilZ - 24-04-2017, 22:58
Jesteśmy rywalami z jednego garażu
Fragu - 11-05-2017, 10:10
Coś zaczyna się dziać!
Proton dostał komplet giftów, dziś jadę go odebrać od blacharza i zaczynam składać...i to szybko bo już w niedzielę 50 Samochodowy Rajd Toruński !
Fragu - 15-05-2017, 10:01
W niedziele zaliczyłem swój debiut w Protonie na 50 Samochodowym Rajdzie Toruńskim.
Fajna impreza, w sam raz żeby wyczuć auto.
Od rana papierologia, szybkie BK (bez uwag) i ruszamy na start.
Pierwszy odcinek poszedł bardzo fajnie, jak się później okazało uzyskany czas był rewelacyjny - drugi w generalce!
Drugi odcinek na asfaltowym odcinku rallycrossowego toru w Toruniu także był udany - szósty czas w generalce!
Kolejny odcinek niestety okazał się być ostatnim, przestrzelony zakręt, źle oceniona odległość i lądujemy w krawężniku Koniec rajdu!
Po krótkim rzucie oka: opona, felga, wahacz, drążek, końcówka, półoś, pomielone nadkole plastikowe i przesunięty błotnik. Jeszcze się okaże czy amor będzie cały.
Laweta i do domu :/
Jestem zły, ale też się cieszę bo czasy przejechanych dwóch odcinków były rewelacyjne!!
Auto prowadzi się bajecznie, zakochałem się. Brakuje tylko ręcznego - trzeba będzie coś wymyślić.
Póki co Proton w garażu, w weekend może rozbiorę wszystko i zobaczę co (czy) coś ocalało.
Poniżej kilka zdjęć.
Ziemba. - 15-05-2017, 15:58
Satria jest trochę większa od CA czy tylko mi się wydaje?
Fragu - 15-05-2017, 17:12
Wydaje Ci się. Takie złudzenie bo tył siedzi baaardzo nisko
Fragu - 26-05-2017, 10:22
Felga prawdopodobnie nie do uratowania
Z dobrych wieści - leci do mnie nowy wahacz i łącznik staba, na dniach powinienem też mieć półoś i zwrotnicę wraz z piastą - będzie można poskładać
Fragu - 05-06-2017, 12:44
Proton nadal stoi...w sumie to mi się teraz nie spieszy. Na kilka najbliższych startów obiecałem być pilotem więc nic mnie nie goni...do tego teraz wakacje
Plan jest ogarnąć wszystko na początek października. W głowie kilka modów jest, zobaczymy co z tego wyjdzie.
W weekend wyleciała zbędna masa - klimatyzacja.
Fragu - 19-07-2017, 08:41
Po dłuższej przerwie wracam do gry.
Zrobione:
- caly zawias lewy przód
- polos wraz z przegubami lewy przód
- kupione nowe, lzejsze felgi
- zapinki zderzaków
- odchudzanie - minus ok 45kg
- zbiornik spryskiwaczy na tyl
- naprawiona regulacja lewej przedniej lampy
- wywalona duza czesc deski rozdzielczej
- zwrotnica + nowe łożysko
- nowy pasek osprzetu
- wiekszy przeplywomierz
- dolot zimnego powietrza
Zostało przełożyć opony na nowe felgi i zrobić zbieżność.
6.08 planuję wystartować w Rajdzie Grudziądzkim.
Hugo - 19-07-2017, 21:49
Ładne felgi i jaki stan...
ELIOT - 20-07-2017, 13:21
u Panie, czekam aż na żywo oblukam kjs'sówe
Fragu - 26-07-2017, 10:10
Protolot wyjechał z garażu, stoi już na nowych felgach.
Po krawężniku wymieniłem całą zawiechę i felgi...a opona jak się okazało przeżyła
Dzisiaj zbieżność! Zostanie kilka dupereli i auto gotowe.
KamilZ - 12-09-2017, 22:58
Panie opowiadaj o modach
Fragu - 13-09-2017, 07:08
Jakich tam znowu modach - nic się nie dzieje przecież, stoi i się kurzy w garażu
A tak serio to jakiś czas temu udało się wystartować w Rajdzie Grudziądzkim (pozdro Firek ),
zaczęło się bardzo dobrze, obiecujące czasy, niestety po drugim odcinku straciłem sterowanie sprzęgłem
Postanowiliśmy się nie poddawać i dojechać do mety rajdu...więc starty z rozrusznika, jazda na jedynce i chwilami wrzucanie drugiego biegu bez sprzęgła
Aktualnie ogarniam auto na 1.10.
- malowanie lotki + tylnej klapy
- wymiana wysprzęglika i płynu
- zbieżność
- zakup opon deszczowych
- jeśli się uda - podmiana ECU i przepływomierza od CA 1.6 - choć może być problem z immo
Za chwilę ma wpaść nowy olej i rozrząd.
|
|
|