To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwonawy potwór...

joujoujou - 17-01-2019, 15:32

No to szefową czeka kolejna wizyta w ASO na drugą już wymianę simmeringu na wale. Znowu cieknie. Niecałe dwa lata od poprzedniej naprawy to chyba trochę mało, nie? :evil:

Dobrze że jeszcze 15 tysięcy do końca gwarancji. 8)

em_es - 11-10-2019, 21:20

Ile ja się na te spryskiwacze nadenerwowałem, to tylko pasażerka wie. Dzięki serdeczne za poszukiwania, nowe pryski juz zamowione. :drinkers:
A jak u ciebie z opóźnieniem? Też zaczyna po suchym? Żadne auto, jakim wcześniej jeździłem, od Yarisa do Focusa nie miało tak badziewnego spryskiwania szyb.

joujoujou - 13-10-2019, 14:05

em_es napisał/a:
A jak u ciebie z opóźnieniem? Też zaczyna po suchym?
Nie. "Wytrysk" ;) jest niemal natychmiastowy.

Zgodnie z zapowiedzią w innym wątku, krótki opis wymiany patyka na płetwę rekina, oryginalną (i to pod kolor!) zakupioną na alledrogo.

Tak było na początku:

Dostęp jest mocno utrudniony, ale nie niemożliwy:

Zgodnie z tym co piszą tutaj: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109491 konieczna jest przeróbka jednej wtyczki. Przy patyku jest typowy DIN, przy płetwie zupełnie inna - kupiłem i przylutowałem DIN, co widać poniżej:

Efekt końcowy:

Właścicielka jeszcze nie widziała - w środę wraca z urlopu.

=======================

A tak przy okazji - nie to żebym się kłócił z regulaminem, ale...

Cytat:
[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 11-10-2019, 23:09 ]
Polecam zapoznać się z zasadami forum.
8.3 Na forum nie piszemy wulgaryzmów. Wykropkowany wulgaryzm - nadal jest wulgaryzmem.
...a wyedytowany na czerwono już nie? :lol:

Zawsze wiedziałem że coś co nie jest dopowiedziane do końca, może być interpretowane na diametralnie różne sposoby - i tylko winą wyobraźni interpretującego jest, że widzi w tym to co widzi. Nie popadajmy w paranoję. 8)

Bizi78 - 13-10-2019, 14:16

joujoujou, nie wiem jak u innych ale u mnie antywir ostrzega przed adwarem w Twoich fotkach :P .

joujoujou napisał/a:
Zawsze wiedziałem że coś co nie jest dopowiedziane do końca, może być interpretowane na diametralnie różne sposoby - i tylko winą wyobraźni interpretującego jest, że widzi w tym to co widzi. Nie popadajmy w paranoję.

W tym wypadku na 10 liter tylko jedna była wykropkowana i żadne inne słowo prócz wulgaryzmu mi nie pasowało :wink: .
Ogólnie założyciele mieli plan na forum bez bluzgów i tego się trzymajmy 8) .
Jak chcę sobie poczytać Łaciny to wchodzę na komentarze pod artykułami interii itp.

joujoujou - 13-10-2019, 14:43

Bizi78 napisał/a:
nie wiem jak u innych ale u mnie antywir ostrzega przed adwarem w Twoich fotkach
W fotkach czy na stronie hostującej? :?:

U mnie nie ma problemu, sprawdzone na trzech komputerach z różnymi przeglądarkami i antywirusami. Albo false positive, albo konieczność zaktualizowania filtrów adblock/ublock. :)

Bizi78 - 13-10-2019, 15:03

Raczej na stronie.

joujoujou - 13-10-2019, 15:09

No to wszystko jasne - adblock/ublock z aktualnymi filtrami sprawę załatwi. :)
Bizi78 - 13-10-2019, 15:15

Tzn. kaspersky blokuje ściągnięcie, ale wkurza mnie wyskakujący baner z info :evil: .
joujoujou - 14-10-2019, 12:45

No tak, kacperek. ;)
em_es - 14-10-2019, 14:15

Przepraszam za nieregulaminowość, problem dotknął wątku, który strasznie podnosi mi ciśnienie, szczególnie w sezonach przejściowych. Ideę forum bez łaciny szanuję i popieram, mam nadzieję, że edycja zamyka sprawę.

Wracając do tematu - spryskiwanie szyb jest dla mnie jedną z 3 głównych wad ASXa. Dzięki koledze joujoujou, być może częściowo uda się ją naprawić. O opóźnienie pytałem celowo, gdyż obecnie wycieraczki ruszają a) przed płynem b)dopiero na powrocie rozcierają nierównomierne plamy z dysz. Szczególnie wczesną wiosną oznacza to permanentnie zamazaną przednią szybę, co jest nie tylko irytujące, ale zwyczajnie niebezpieczne. I znacząco skraca żywotność wycieraczek. Z tyłu jest jeszcze gorzej.

Nie wiem, czy to kwestia oprogramowania, czy źle zaprojektowanego układu, niemniej każda poprawa jest tu na wagę złota.

p.s.
u mnie NOD nic nie wykrywa, aczkolwiek mam sporo blockerów uruchomionych w tle, więc możliwe, że reklamy się nie zdąża odpalić.

joujoujou - 15-10-2019, 13:57

Ale nie zamówiłeś chyba od małych żółtych ludzików z aliexpressa? Bo oryginały z hondy mają wbudowany zaworek zwrotny (a to dzięki temu właśnie opóźnienia nie ma), a te z ali to wcale niekoniecznie. ;)
joujoujou - 05-02-2020, 00:09

Się popsuło chyba.

Szefowa nie może otworzyć bagażnika, ja też nie. Wygląda to tak, jakby przycisk przestał reagować.

1. Jak otworzyć "awaryjnie"?

2. Czy to naprawialne, czy czeka ją wymiana?

Bizi78 - 05-02-2020, 10:02

Tutaj masz opisany jakiś problem z klapa, może coś pomoże.
https://www.drive2.ru/l/464281155407970823/

joujoujou - 05-02-2020, 15:13

Dziękuję w imieniu szefowej. Sama też pytała i choć raz przydał się jej zwykle bezużyteczny fejzbuk, bo dostała obrazek jak awaryjnie otworzyć klapę - jak się już otworzyło, to wyjąłem zespół przycisku, zakleiłem taśmą otwór, szefowa pojechała do pracy, a ja zacząłem badania. Przydał się omomierz, bo stwierdziłem brak zwierania/rozwierania. Ale na samym mikrostyku było jak trzeba. Pobadałem dłużej i z pomocą lupy znalazłem:

Polutowane i czeka aż się trafi że ja nie będę spać a szefowa nie będzie w pracy, czyli tak jakoś koło piątku po południu - do tego czasu jeździ bez bagażnika. :lol:

PS - chyba jeszcze ścieżki grubo prysnę jakimś lakierem, bo przy tej wilgoci znowu zgnić może. :o

jacek11 - 05-02-2020, 16:11

Kawałek przewodu doklej zamiast ścieżki, i po kłopocie. Wilgoć nie popsuje :)