To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - czy w outlanderze 2 jest podświetlany przełącznik lusterek?

RAFGST - 16-02-2018, 07:41

brylekVFR napisał/a:
Zdjęcie płytki z żaróweczką od sterowania lusterkami

Jak podważyłeś wszystkie przyciski zeby nie pourywać zaczepów, obudowę jak się ściąga?

sla - 16-02-2018, 10:33

brylekVFR napisał/a:
Nic nie wymieniane, dołożona żarówka z oprawka.

Czyli jak rozumiem zewnętrzna część przycisku do sterowania lusterek ma przezroczyste elementy, które przepuszczają światło, a nie nadruki, a brakuje tylko żarówki? Nie ukrywam, że trochę to dziwne.

brylekVFR - 16-02-2018, 12:26

Wieczorem zrobię zdjęcie i pokaże co i jak. Mam taki przełącznik luźny to to rozbiórkę.
lyczko - 19-02-2018, 11:23

Ile kosztowała Cię żaróweczka?
Wczoraj odkryłem własnie, że w ASC OFF mam spaloną, a w internecie tylko na jednej stronie po ok. 14zł widzę, co jest przegięciem jak na taką żaróweczkę:p

brylekVFR - 19-02-2018, 13:46

I tyle płaciłem, próbowałem włożyć diode Led, ale kiepsko pasuje, za mocno świeciła i w końcu kupiłem ori żarówkę
RAFGST - 19-02-2018, 14:35

a w jaki sposób wyciągnać ten przycisk ASC żeby wymienić żarówkę?
thomi2 - 19-02-2018, 19:09

Kolego idź do jakiegoś sklepu typu elektronik tam gdzie mają różne kabelki diody i anteny. Ja właśnie w takim sklepie kupowałem te żaróweczki po 1,45 zł za sztukę.
:lol:

[ Dodano: 19-02-2018, 19:16 ]
RAFGST ja otworzyłem ten mały schowek pod przyciskami, następnie zdjąłem osłonę z boku deski z lewej strony. palucha włożyłem od strony tego małego schowka pod spodem, namacałem ASC nacisnąłem paluchem od góry i się wypiął, wcale nie potrzeba dużo siły. Następnie jednym paluchem od dołu drugim z boku naprowadziłem klawisz na dół i wyciągnąłem przez ten otwarty schowek. później wypiąłem kostkę i jak już go masz na wierzchu to jak się przyjrzysz trzeba go podważyć z dwóch stron to się rozepnie. w tym klawiszu oprawka żarówki jest wyjątkowo w środku. Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia porozbieranych klawiszy :-(

[ Dodano: 19-02-2018, 19:30 ]
Oczywiście żarówaczka jest bez oprawki, musisz spaloną żarówkę wyjąć z oprawki i włożyć nową, odpowiednio nawijając drucik.

RAFGST - 20-02-2018, 07:54

thomi2 napisał/a:
Oczywiście żarówaczka jest bez oprawki, musisz spaloną żarówkę wyjąć z oprawki i włożyć nową, odpowiednio nawijając drucik.

ok, dzieki za info, zawsze łatwiej sie za to zabrać jak jest instrukcja:)
dzięki wielkie

Gotycki_Zdun - 22-02-2018, 17:13

m4rud3r napisał/a:
Jeżeli pytasz o żarówki przycisków podświetlenia to wystarczy płaski śrubokręt , podważyć z jednej strony ( u mnie lżej wychodziło jak podważałem przednią część - przednią czyli od deski) , wyciągnąć , odpiąć kostkę , śrubokrętem podważyć boki przełącznika , rozsunąć wymienić , zakręcić ładnie drucik od nowej żarówki i po wszystkim ;-) 10 min roboty ;-) żarówki kupiłem w sklepie elektronicznym w moim mieście pokazując na wzór, na allegro też są, ale tutaj zapłaciłem za 2 żarówki 2 zł, a z allegro zapłaciłbym też 2 zł + transport ;-)

Wygrzebałem i rozebrałem przycisk. Nie mogę jednak wyciągnąć żarówki z obudowy. Niechcący udało mi się ów czerwony kapturek rozerwać. :? Proszę o podpowiedź jak mam ją z plastikowej oprawy wydłubać? Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Pozdrawiam

thomi2 - 22-02-2018, 22:27

Kolego, ale który klawisz rozebrałeś ???

[ Dodano: 22-02-2018, 22:29 ]
w klawiszu od parktronic żarówki są lutowane, a w ASC jest nawijany drucik ...

[ Dodano: 22-02-2018, 22:36 ]
wnioskuję z postu że chodzi o przyciski podgrzewania foteli. jak już rozebrałeś klawisz to zobaczysz żaróweczkę oprawioną w taką prostokątną gumkę. z lewej i prawej strony żaróweczki jest nawinięty drucik który teraz trzeba umiejętnie odwinąć :lol:

Gotycki_Zdun - 22-02-2018, 22:39

Tak, chodzi o łącznik grzania czterech liter. Czym odwinąłeś te druciki?
thomi2 - 24-02-2018, 17:29

Tak potem tak samo nawijasz nowy.

[ Dodano: 24-02-2018, 17:31 ]
Cieniutkim wkrętakiem

Markymark - 17-05-2018, 17:28
Temat postu: Podswietlenie przycisku sterowania lusterkami i szybami
Cześć,
Podobdo przerabiałes temat dlatego pytanie i prośba czy możesz mi napisać jak założyć to podświetlenie ? Gdzie dołożyć diode/żarówkę żeby czegoś nie popalić.

Dziekuje i Pozdrawiam
Marek

[ Dodano: 18-05-2018, 10:06 ]
brylekVFR napisał/a:
Wieczorem zrobię zdjęcie i pokaże co i jak. Mam taki przełącznik luźny to to rozbiórkę.

To było bardziej pytanie do brylekVFR .