Outlander Ogólne - Nowy Outlander i jego sprzedaż
Jackie - 12-04-2007, 17:08
mleczny napisał/a: | Jak tacy ludzie sprzedaja nowe outlandery to nic dziwnego ze trzeba na nie czekac 4 miesiace!!! |
No najwyraźniej jakbyś Ty się tym zajął byłoby lepiej.Powiedz mi jednak dlaczego to ja jestem dealerem a nie Ty? Przy takich kwalifikacjach to ho ho.
mleczny napisał/a: | Nawet to Twoje niby 130 sztuk dostepnych od reki to nic innego dla mnie jak wybor "do koloru do wyboru" przy 0 sztuk dostepnych od reki a jedynie dopiero za 4 m-ce. Ale uwierz mi jest sporo wiecej ofert. |
U mnie od ręki masz 3 sztuki Intensa. Instyal znajdziesz u innych dealerów.
mleczny napisał/a: | Co do cen to oto prosze: Nowy instyle za 31 690 euro plus rejestracja i OC w Niemczech plus akcyza - okolo 4% co daje lacznie 32 957,60 euro x 3,84 (najwyzszy kurs w wawie sprzedazy euro w kantorze) =
126 654,88 złotych + plus dojazd i paliwo powrotne. Łącznie dobre 15 tys oszczedności |
Pod warunkiem uzyskania zwolnienia z Vatu który w Niemczech wynosi 19% a w Polsce 22%, o czym udało Ci się zapomnieć. Ergo: 31 690 x 19% daje 37711Euro x 3,2% (akcyza od aut poniżej 2.0L)38917 euro plus dojazd. Wg Twojego kursu to w sumie 149 440 zł plus dojazd.
mleczny napisał/a: | Na przyszłość jednak jak bedziesz probował zdementować jakas informacje to pomysl ze sa bystrzejsi od Ciebie i bardziej rozeznani w temacie ludzie |
Wierz mi pokory mi nie brakuje. Kurs celny jest tym, który jest najbardziej stały w miesiącu więc traktuj to jako uogólnienie.
Generalnie nie podoba mi się Twój nadęty styl wypowiedzi i gdyby takie coś zostało skierowane w podobnym tonie do usera forum innego niż ja miałbyś ostrzeżenie.
Niemniej jednak gotów jestem na pewien układ - dam ci pieniądze a ty sprowadzisz mi w "swojej" cenie takiego Outlandera. Prowizję będziesz miał na poziomie 4 000zł za fatygę. Nadal jesteś chętny??
Anonymous - 12-04-2007, 18:10
w rybniku tez sporo chetnych ogolnie na mitsu a tez nie maja czym handlowac i wiem ze to nie wina dealer'a, ale na tlumaczenie MMC tez nie ma co czekac.
Jackie - 12-04-2007, 18:30
arek 69, taka sytuacja dotyczy niestety całej Europy, stąd moja kpina w stosunku do kolegi mlecznego i jego rewelacji - gdyby było tak jak mówi wszyscy dealerzy pojechaliby po auta do Niemiec lub nawet dalej i to nie po jedno a po całą lorę (ja przynajmniej bym tak zrobił, w końcu marża na poziomie 10 tysi to nie byle co ). Anyway, podzwoń po dealerach, część z nas ma "ukryte" zasoby różnych aut i może coś się znajdzie. Winy MMC też bym nie szukał - i tak kupili dodatkowe 127 sztuk, robią co mogą a fabrka jest jedna.
Pozdrawiam
Rafal_Szczecin - 12-04-2007, 19:34
a ja dzis widzialem najnowsze srebrne L200 z zabudowa, tak ide ide , przyjrzalem sie i moim oczom ukazuje sie ramka pod tablice rejestracyjne
"Mitsubishi Grafix" az mi sie buzka uchahała
Anonymous - 12-04-2007, 20:11
Jackie!!
Widze ze dalej nie masz pojecia o czym piszesz!!!!!!! A juz na pewno nie zrozumiales moich intencji. A juz w 100000% nie masz pojecia o indywidualnym sprowadzaniu samochodów do Polski z innych krajów UE.
I-sze podana przezemnie cena jest cena brutto w niemczech i dochodzi do niej tylko akcyza. Oosoba fizyczna sprowadzajaca takie auto oplaca tylko akcyze. Uwierz mi ze tak jest. Proponuje lekture "Giełdy samochodowej" tam się wszystkiego dowiesz.
II-osoba fizyczna jak mi sie zdaje kupuje zazwyczaj euro w kantorze i ten kurs ja interesuje.
Moja intencja bylo pokazanie, ze nowe outalndery sa dostepne dla indywidualnych odbiorców bez zadnych problemów np w Niemczech i to w cenach sporo atrakcyjnejszych niz te za które ty np je sprzedajesz. Co do sprowadzenia samochodu moge Ci podać, adresy firm, które za taka kwote sprowadzi dla ciebie takiego outalndera.
I prosze Cie nie siej ludziom zamętu w głowach - do podanej przeze mnie ceny brutto odbiorca indywidualny dolicza tylko akcyzę!!!
Cena nowego instyle kupionego w Niemczech za 31 690 euro plus rejestracja i OC w Niemczech plus akcyza - okolo 4% co daje lacznie wynosi okolo 32 957,60 euro x 3,84 (najwyzszy kurs w wawie sprzedazy euro w kantorze) wynosi 126 654,88 złotych + plus dojazd i paliwo powrotne. Łącznie dobre 15 tys oszczedności, a nie jak u Jackiego w salonie 142500 pln :lol:
NAJŁATWIEJ STRASZYĆ OSTRZEŻENIEM JAK SIĘ NIE MA RACJI!!!!!
Rafal_Szczecin - 12-04-2007, 20:20
mleczny napisał/a: | Moja intencja bylo pokazanie, ze nowe outalndery sa dostepne dla indywidualnych odbiorców bez zadnych problemów np w Niemczech i to w cenach sporo atrakcyjnejszych niz te za które ty np je sprzedajesz. |
no dobra ale nikt nikogo nie zmusza by kupywali samochod u Jacka czy tez u jakiego kolwiek dilera , wiec nie wiem po co Twoj pianie tutaj .
skoncz rozmowe i jedz sobie do niemczech kupic auto , a nie wybrzydzasz , i mowisz ze polscy dilerzy to sa be i wogule najgorsi .
Anonymous - 12-04-2007, 20:27
Rafal_Szczecin napisał/a: | mleczny napisał/a: | Moja intencja bylo pokazanie, ze nowe outalndery sa dostepne dla indywidualnych odbiorców bez zadnych problemów np w Niemczech i to w cenach sporo atrakcyjnejszych niz te za które ty np je sprzedajesz. |
no dobra ale nikt nikogo nie zmusza by kupywali samochod u Jacka czy tez u jakiego kolwiek dilera , wiec nie wiem po co Twoj pianie tutaj .
skoncz rozmowe i jedz sobie do niemczech kupic auto , a nie wybrzydzasz , i mowisz ze polscy dilerzy to sa be i wogule najgorsi . |
Ja nic takiego nie powiedzialem!! Przestudiuj wszystki posty!! A swoja opinie mam prawo wyrazic i ty mi nie bedziesz mowil co mam robic.
Rafal_Szczecin - 12-04-2007, 20:41
wnioskuje o ostrzezenie dla tego pana.
bo widze ze ktos tu pozjadal wszystkie rozumy , i wszystko wie najlepiej i wogule nie mamy racji .
Anonymous - 12-04-2007, 20:43
faktem jest to ze dookola polski wszystko praktycznie jest tansze i nie tylko chodzi o samochody i tego nikt nie neguje, rowniez nikt nie karze kupowac czegokolwiek w polsce tym bardziej u jacka (choc ja bym kupil zeby mial cos fajnego ).
wezmy takie glupie stany, ja siedze tu ok dwoch tygodni i wydalem juz prawie 8tys na laptopy, cyfrowki, ubrania, opony, lufy do paintball'a, buty itd., w polsce zaplacilbym za to trzy razy tyle.
reasumujac polska to dziwny kraj i dawno juz to zostalo swierdzone, a wszystko jest drozsze (oprocz uslug).
Anonymous - 12-04-2007, 20:50
Rafal_Szczecin napisał/a: | wnioskuje o ostrzezenie dla tego pana.
bo widze ze ktos tu pozjadal wszystkie rozumy , i wszystko wie najlepiej i wogule nie mamy racji . |
NAJŁATWIEJ STRASZYĆ JAKIMS TAM OSTRZEŻENIEM JAK SIE NIE MA RACJI!!
A ja wnioskuje za ostrzezeniem dla ciebie za niegrzeczne odzywki do mnie i dla np Jackiego za szerzenie herezji i mącenie w głowach ludziom np. rzekomym podwojnym opodatkowaniem vatem aut co wprowadza w błąd innych użytkowników forum zainteresowanych indywidyalnym sprowadzaniem aut z innych krajów Unii.
Anonymous - 12-04-2007, 21:03
Sprowadzałem z Niemiec Outbacka ok pół roku temu. VAT SIE PŁACI. W Niemczech tak jak napisał Jackie jest on niższy i jego nie płacisz. Płacisz go w Polsce. Takie są przepisy UNIJNE. Przynajmniej tak było pół roku temu.
Ostrzeżenie ci się należy nie za treść wypowiedzi tylko za formę. Twoje odzywki w stosunku do Jackiego są po prostu chamskie.
arturro: nie porównuj Polski do Stanów tylko do innych krajów europejskich, a wtedy zobaczysz, że wcale nie są takie wysokie.
Anonymous - 12-04-2007, 21:05
minimus napisał/a: | Sprowadzałem z Niemiec Outbacka ok pół roku temu. VAT SIE PŁACI. W Niemczech tak jak napisał Jackie jest on niższy i jego nie płacisz. Płacisz go w Polsce. Takie są przepisy UNIJNE. Przynajmniej tak było pół roku temu.
Ostrzeżenie ci się należy nie za treść wypowiedzi tylko za formę. Twoje odzywki w stosunku do Jackiego są po prostu chamskie.
arturro: nie porównuj Polski do Stanów tylko do innych krajów europejskich, a wtedy zobaczysz, że wcale nie są takie wysokie. |
Czyli wg ciebie jak płace za auto w Niemczech cenę z Vatem, to w Polsce jeszcze raz opłacam VAT??!!!
Jackie - 12-04-2007, 21:09
mleczny napisał/a: | I-sze podana przezemnie cena jest cena brutto w niemczech i dochodzi do niej tylko akcyza |
Poproś o przetłumaczenie ogłoszenia, które podałeś.....ja nie mam siły.
mleczny napisał/a: | Oosoba fizyczna sprowadzajaca takie auto oplaca tylko akcyze. Uwierz mi ze tak jest. |
Wiem, że tak jest, niemniej podatek VAT obowiązuje KAŻDEGO (nie każdy może go sobie odpisać). Sytuacja w Niemczech jest dość prosta - każdy samochód może wejść do firmy i mozna odpisać VAT (nie musi być ciężarówką) stąd oferty dealera mogą być podane w cenie netto (pod ceną masz zapis mówiący, że auto nie zawiera podatku Melferschteuer). Oferta importera, z uwagi na umocowania ogólnoeuropejskie, nie może być podana NETTO. To tyle. Aha, i zastanów się, jakim cudem cena importera może tak drastycznie odbiegać od ceny dealera? 20% marży?? Kochany, takie rzeczy to tylko w Erze.
mleczny napisał/a: | i ty mi nie bedziesz mowil co mam robic. |
Ale jako moderator może korygować co piszesz, więc uważaj.
Rafal_Szczecin napisał/a: | wnioskuje o ostrzezenie dla tego pana. |
Rafi, moim zdaniem ostrzeżenia być tu jeszcze nie powinno, niemniej ton wypowiedzi mlecznego jest wysoce irytujący.
BTW, mleczny, to kup mi takie auto. Nie na firmę, na mnie, żonie zrobię prezencik a za pół roku przytnę godziwie
mleczny napisał/a: | A ja wnioskuje za ostrzezeniem dla ciebie za niegrzeczne odzywki do mnie |
Podobnie jak w poście Twoim nie znajduję niczego co usprawiedliwiałoby ostrzeżenia dla Rafała. Cytat: | dla np Jackiego za szerzenie herezji i mącenie w głowach ludziom np. rzekomym podwojnym opodatkowaniem vatem aut co wprowadza w błąd innych użytkowników forum zainteresowanych indywidyalnym sprowadzaniem aut z innych krajów Unii. |
O tempora o mores.....Proś, może będzie Ci dane Jest tu jeszcze jeden Admin. Obawiam się jednak, że jak tu wpadnie bez paska nie zostaniesz
Rada na przyszłość - nie pień się, poczytaj a jak zrozumiesz przeproś.
Pozdrawiam
[ Dodano: 12-04-2007, 20:11 ]
minimus, racja...
Moje wcześniejsze wyliczenia nie są prawdziwe. Przepraszam. Napisałem tam X19% a powinienem 22. Dzięki za zwrócenie uwagi.
Pozdrawiam
Anonymous - 12-04-2007, 21:32
mleczny napisał/a: | Czyli wg ciebie jak płace za auto w Niemczech cenę z Vatem, to w Polsce jeszcze raz opłacam VAT??!!! |
Nie no, żal d... ściska. W Niemczech VATu nie płacisz, ale płacisz w IV RP, gdzie jest 4 punkty procentowe wyższy. Płacisz niemiecki jeśli sprowadzasz używany (nie pamiętam definicji, ale jest coś o przebiegu oraz dacie pierwszej rejestracji). Wiesz że dzwonią ale nie wiesz gdzie a się rzucasz.
Jackie: nie otworzyłbyś salonu/serisu w Warszawce??? Na południ brakuje kogoś. Poważnie mówię. Miałbyś pierwszego klienta na Miśka i Subaru
Jackie - 12-04-2007, 21:54
minimus napisał/a: | nie pamiętam definicji, ale jest coś o przebiegu oraz dacie pierwszej rejestracji |
Samochody ze statusem erstzulassung, minimum miesiąc na niemieckich blachach, opłacone ubezpieczenie oraz min. 200km przebiegu. Pod koniec roku w Subaru sprowadzamy sobie partię aut o takim statusie do użytku wewnętrznego firmy. Samochody są istotnie tańsze ale nie występują w oficjalnej sieci z uwagi stan: używany.
minimus napisał/a: | Jackie: nie otworzyłbyś salonu/serisu w Warszawce??? Na południ brakuje kogoś. Poważnie mówię. Miałbyś pierwszego klienta na Miśka i Subaru |
Z chęcią ale obawiam się, że tamtejsze korki zabiłby mnie po roku Ja wyprowadzam się z obecnego domu (Supraśl pod Białymstokiem, 3000 mieszkańców) dalej do lasu bo wyjeżdżając z podwórka muszę przpuścić 2 samochody (te dwie mendy wyjeżdżają dokładnie w takim samym czasie jak ja i muszę stać - strasznie mnie to wkurza )
Pozdrawiam
|
|
|