[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wymiana foteli
robertn5012 - 10-02-2019, 11:39
Witam
Mam propozycję zakupu nowych foteli do mojego Lancra z ralliart lecz jest mały problem. Chyba w każdym Lancerze nie ma regulacji pasażera i w tych wersjach europejskich jak i UK. Właśnie znalazłem dobrą ofertę zakupu skór z podgrzewanymi siedzeniami ale z wersji UK (z prawej strony kierownica). Czy można łatwo przełożyć regulację wysokości fotela?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pabloezg - 10-02-2019, 11:50
robertn5012 napisał/a: | Witam
Mam propozycję zakupu nowych foteli do mojego Lancra z ralliart lecz jest mały problem. Chyba w każdym Lancerze nie ma regulacji pasażera i w tych wersjach europejskich jak i UK. Właśnie znalazłem dobrą ofertę zakupu skór z podgrzewanymi siedzeniami ale z wersji UK (z prawej strony kierownica). Czy można łatwo przełożyć regulację wysokości fotela?
Z góry dziękuję za pomoc. |
Witaj Robert
Ja ostatnio zmieniałem fotele w swoim lancerze i tez fotele były z ralliart i tez z Anglika. Zabawy trochę jest ale mechanizmu nie dasz rady przełożyć. Ja zdjalem sama tapicerkę z fotela pasazera z uk i nałożyłem na stelarz od kierowcy europejskiego. I w ten sposób mam dwa fotele z pełna regulacja. Sporo zabawy ale warto było.
robertn5012 - 10-02-2019, 13:38
Dzięki za odpowiedź! Będę się zastanawiał poważnie czy zmieniać na skóry.
Pabloezg - 10-02-2019, 13:54
robertn5012 napisał/a: | Dzięki za odpowiedź! Będę się zastanawiał poważnie czy zmieniać na skóry. |
Jeden dzień roboty i wszystko zamontowane w razieczego służę pomocą
robertn5012 - 10-02-2019, 14:21
Pytanie jest czy też kupiłeś podgrzewane fotele oraz czy trzymanie boczne jest lepsze?
Pabloezg - 10-02-2019, 14:34
robertn5012 napisał/a: | Pytanie jest czy też kupiłeś podgrzewane fotele oraz czy trzymanie boczne jest lepsze? |
Ja mam takie fotele inny kształt niż te zwykle skórzane moje trzymają zdecydowanie dobrze na zakrętach, nie wiem jak twoje musiał byś pojechać i sprawdzić. Albo wrzuć temat na forum może ktoś z Warszawy ma podobne do tych co chcesz kupić i sobie zobaczysz.
mazin - 10-02-2019, 15:33
robertn5012 napisał/a: | Dzięki za odpowiedź! Będę się zastanawiał poważnie czy zmieniać na skóry. |
Nie zastanawiaj się, tylko wymieniaj
Samo przełożenie poduch to z pół godziny roboty, mnie najwięcej czasu zeszło na przeciągnięcie instalacji podgrzewania (ale mam nieoryginalną, tj. chińską) i montaż mat, bo do tego trzeba poduszki rozbrajać. Na to zeszło jedno popołudnie. Do samej wymiany potrzebne są dwa śrubokręty, grzechotka z nasadkami i trochę cierpliwości. Jeżeli masz oryginalne elementy, to to jest plug&play. Bardzo przyjemna robota.
robertn5012 - 10-02-2019, 15:35
O nie jednak skóry nie będą lepsze. Widać już po zdjęciach, że nie będzie lepszego trzymania i wygrywa alcantara!!!
Poszukamy dalej
Niner - 04-03-2019, 15:59 Temat postu: Fotele do Lancerka Witam, zamierzam wymienić fotele w lancerku z welurowych na skórzane. Moje pytanie brzmi, czy fotele z lancera hatchback'a będą pasować do sedana.
Oraz czy jeśli w swoim samochodzie nie mam podgrzewania fotelów a w tych skórzanych jest to czy jest zrobiona wtyczka pod siedzeniem fabrycznie czy samemu trzeba dorobić?
sla - 08-03-2019, 18:41
Niner napisał/a: | zamierzam wymienić fotele w lancerku z welurowych na skórzane. | Z prawdziwą skórą , to one nie mają wiele wspólnego.
Lawr - 15-03-2019, 23:13 Temat postu: Lancer - Jaguar A sądzicie, że do Lancera VIII hatchback, będą pasować fotele z Jaguar XJ X351?
Marzą mi się fotele, wentylowane, komplet z kanapą. Jednak nigdy nie robiłem podmianki foteli w samochodzie.
robertn5012 - 06-04-2019, 20:49
Z zamianą foteli z innego samochodu niż mitsubishi może być problem. Musiałbyś sprawdzić rozstawy szyn oraz śrub montujących fotele. Założę się że nie będą pasować i trzeba przerabiać mocowanie. Dodatkowo dochodzi kwestia elektryki.
[ Dodano: 06-04-2019, 21:05 ]
Pabloezg, Kolego oddawaj te fotele!!! SZUKAM i szukam tej alcantary...
Pabloezg - 09-04-2019, 21:00
[ Dodano: 06-04-2019, 21:05 ]
Pabloezg, Kolego oddawaj te fotele!!! SZUKAM i szukam tej alcantary...[/quote]
Robertn5012 wiesz ze z miła chęcią oddał bym ale musiał bym na taborecie jeździć heheh było by lekko niewygodnie:) a tak na serio pomogę Ci podobne znaleźć. Często w uk bywam mam tam rodzine i ma najwiecej ralliarta jest i widziałem w dwóch identyczne fotele. Sam zastanawiałem się czy wgl przekładka się uda z Anglika na Europę i po czasie zaryzykowałem i się udało na szczęście. Dam znać jak coś znajdę ok
robertn5012 - 10-04-2019, 22:06
Hahaha dzięki za pomoc może kiedyś się znajdzie
Frank - 16-05-2019, 21:40
Witam
Chciałem wymienić fotel kierowcy (model 1.8 koniec roku 2011) pytanie czy mogę zmienić na fotel z dowolnego rocznika? czy jest coś na co trzeba uważać? - poza odpięciem klem.
Może da się wymienić same poduchy? i jeszcze pytanie co z poduszkami po ewentualnej zmianie może wyskoczyć błąd poduszki?
Kupiłem swój wóz od schorowanego gościa, który wsiadając zniszczył fotel kierowcy - gąbka jest tak zniszczona, że z boczku od strony drzwi wystaje pręt od stelaża (dziura w tapicerce).
|
|
|