To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wymiana foteli

robertn5012 - 10-02-2019, 11:39

Witam
Mam propozycję zakupu nowych foteli do mojego Lancra z ralliart lecz jest mały problem. Chyba w każdym Lancerze nie ma regulacji pasażera i w tych wersjach europejskich jak i UK. Właśnie znalazłem dobrą ofertę zakupu skór z podgrzewanymi siedzeniami ale z wersji UK (z prawej strony kierownica). Czy można łatwo przełożyć regulację wysokości fotela?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pabloezg - 10-02-2019, 11:50

robertn5012 napisał/a:
Witam
Mam propozycję zakupu nowych foteli do mojego Lancra z ralliart lecz jest mały problem. Chyba w każdym Lancerze nie ma regulacji pasażera i w tych wersjach europejskich jak i UK. Właśnie znalazłem dobrą ofertę zakupu skór z podgrzewanymi siedzeniami ale z wersji UK (z prawej strony kierownica). Czy można łatwo przełożyć regulację wysokości fotela?
Z góry dziękuję za pomoc.

Witaj Robert

Ja ostatnio zmieniałem fotele w swoim lancerze i tez fotele były z ralliart i tez z Anglika. Zabawy trochę jest ale mechanizmu nie dasz rady przełożyć. Ja zdjalem sama tapicerkę z fotela pasazera z uk i nałożyłem na stelarz od kierowcy europejskiego. I w ten sposób mam dwa fotele z pełna regulacja. Sporo zabawy ale warto było.

robertn5012 - 10-02-2019, 13:38

Dzięki za odpowiedź! Będę się zastanawiał poważnie czy zmieniać na skóry.
Pabloezg - 10-02-2019, 13:54

robertn5012 napisał/a:

Jeden dzień roboty i wszystko zamontowane w razieczego służę pomocą

robertn5012 - 10-02-2019, 14:21

Pytanie jest czy też kupiłeś podgrzewane fotele oraz czy trzymanie boczne jest lepsze?
Pabloezg - 10-02-2019, 14:34

robertn5012 napisał/a:
Pytanie jest czy też kupiłeś podgrzewane fotele oraz czy trzymanie boczne jest lepsze?

Ja mam takie fotele inny kształt niż te zwykle skórzane moje trzymają zdecydowanie dobrze na zakrętach, nie wiem jak twoje musiał byś pojechać i sprawdzić. Albo wrzuć temat na forum może ktoś z Warszawy ma podobne do tych co chcesz kupić i sobie zobaczysz.

mazin - 10-02-2019, 15:33

robertn5012 napisał/a:

Nie zastanawiaj się, tylko wymieniaj ;-)
Samo przełożenie poduch to z pół godziny roboty, mnie najwięcej czasu zeszło na przeciągnięcie instalacji podgrzewania (ale mam nieoryginalną, tj. chińską) i montaż mat, bo do tego trzeba poduszki rozbrajać. Na to zeszło jedno popołudnie. Do samej wymiany potrzebne są dwa śrubokręty, grzechotka z nasadkami i trochę cierpliwości. Jeżeli masz oryginalne elementy, to to jest plug&play. Bardzo przyjemna robota.

robertn5012 - 10-02-2019, 15:35

O nie jednak skóry nie będą lepsze. Widać już po zdjęciach, że nie będzie lepszego trzymania i wygrywa alcantara!!!
Poszukamy dalej

Niner - 04-03-2019, 15:59
Temat postu: Fotele do Lancerka
Witam, zamierzam wymienić fotele w lancerku z welurowych na skórzane. Moje pytanie brzmi, czy fotele z lancera hatchback'a będą pasować do sedana.
Oraz czy jeśli w swoim samochodzie nie mam podgrzewania fotelów a w tych skórzanych jest to czy jest zrobiona wtyczka pod siedzeniem fabrycznie czy samemu trzeba dorobić?

sla - 08-03-2019, 18:41

Niner napisał/a:
zamierzam wymienić fotele w lancerku z welurowych na skórzane.
Z prawdziwą skórą , to one nie mają wiele wspólnego.
Lawr - 15-03-2019, 23:13
Temat postu: Lancer - Jaguar
A sądzicie, że do Lancera VIII hatchback, będą pasować fotele z Jaguar XJ X351?
Marzą mi się fotele, wentylowane, komplet z kanapą. Jednak nigdy nie robiłem podmianki foteli w samochodzie.

robertn5012 - 06-04-2019, 20:49

Z zamianą foteli z innego samochodu niż mitsubishi może być problem. Musiałbyś sprawdzić rozstawy szyn oraz śrub montujących fotele. Założę się że nie będą pasować i trzeba przerabiać mocowanie. Dodatkowo dochodzi kwestia elektryki.

[ Dodano: 06-04-2019, 21:05 ]
Pabloezg, Kolego oddawaj te fotele!!! SZUKAM i szukam tej alcantary...

Pabloezg - 09-04-2019, 21:00

[ Dodano: 06-04-2019, 21:05 ]
Pabloezg, Kolego oddawaj te fotele!!! SZUKAM i szukam tej alcantary...[/quote]

Robertn5012 wiesz ze z miła chęcią oddał bym ale musiał bym na taborecie jeździć heheh było by lekko niewygodnie:) a tak na serio pomogę Ci podobne znaleźć. Często w uk bywam mam tam rodzine i ma najwiecej ralliarta jest i widziałem w dwóch identyczne fotele. Sam zastanawiałem się czy wgl przekładka się uda z Anglika na Europę i po czasie zaryzykowałem i się udało na szczęście. Dam znać jak coś znajdę ok

robertn5012 - 10-04-2019, 22:06

Hahaha :) dzięki za pomoc ;) może kiedyś się znajdzie :)
Frank - 16-05-2019, 21:40

Witam

Chciałem wymienić fotel kierowcy (model 1.8 koniec roku 2011) pytanie czy mogę zmienić na fotel z dowolnego rocznika? czy jest coś na co trzeba uważać? - poza odpięciem klem.

Może da się wymienić same poduchy? i jeszcze pytanie co z poduszkami po ewentualnej zmianie może wyskoczyć błąd poduszki?

Kupiłem swój wóz od schorowanego gościa, który wsiadając zniszczył fotel kierowcy - gąbka jest tak zniszczona, że z boczku od strony drzwi wystaje pręt od stelaża (dziura w tapicerce).