Forum ogólne - Samochód poszukiwany
krzychu - 20-01-2019, 22:15
Może to była skrzynia AISIN w VW ale nie 2 sprzęgłowa... Bo takie produkowało dla VW...
sampler - 21-01-2019, 07:23
Takie posty znalazłem o VW. Problemy przez brak wymiany oleju. Czyli klasyka eko-księgowych.
Marcino - 21-01-2019, 08:41
Dlaczego nikt nie poleca Outlandera?
krzychu - 21-01-2019, 08:55
Ja zrozumiałem że chodzi o jakieś auto pretendujące do premium lub premium.
Outlander GT z V6, normalnym automatem i SAWC... Pewnie się łatwo gazuje... A napęd to jeszcze ta stara dobra szkoła Mitsubishi. Nie to co w Eclipse Cross.
Obadałeś CX-5?
robertdg - 23-01-2019, 22:24
sampler napisał/a: | Możecie podać jakieś linki przykłady? | Pisałem o przypadkach z życia wziętych
Marcino - 24-01-2019, 12:47
krzychu napisał/a: | Outlander GT z V6, normalnym automatem i SAWC... Pewnie się łatwo gazuje... A napęd to jeszcze ta stara dobra szkoła Mitsubishi. Nie to co w Eclipse Cross.
Obadałeś CX-5? |
GT V6 tylko z USA i się okazuje ze nie wszytkie mają klasyczny automat. Jest to jeden z moich faworyów, tak samo jak mazda i Honda Cr-v
Z mazdą problem bo nie tak łątwo zagazować....
krzychu - 24-01-2019, 12:54
Marcino napisał/a: |
GT V6 tylko z USA i się okazuje ze nie wszytkie mają klasyczny automat. |
No to jaki? Że z USA to wiadomo (ale racja nie dla każdego).
2,4 CVT (były też wersji z opcjonalnym S-AWC w miejsce 4WD) to nie jest tez złe połączenie szczególnie jakby trafić z CVT8 (podobno dużo poprawiona).
Marcino - 24-01-2019, 14:48
Jak zaważyłem to wersje usa bez GT sa takie słabe , bez xenonów itp, czesto 2,4.
Jak brać to tylko v6 i łądować LPG
Zreszta konkatkowałęm się z włąsicielem Outka (szczaw) , sprowadził nowszego GT z USA a jego GT bedzie do sprzedania.
Tomek - 05-02-2019, 14:06
krzychu napisał/a: | Tomek napisał/a: |
ale nie ma dzieci, a ja mam i bede tym na wakacje jezdzil miedzy innymi
|
A że za małe czy jak? Bo to dość spore auto... Dłuższe niż CX-5... |
małe (mowa o Alfie Giulia)
co z tego, że dłuższe?
potrzebuje auto, do którego się zapakuje na 1-2 tygodnie wakacji bez kompromisów
a na codzień duże auto mi nie przeszkadza, lubię wozić powietrze
poza tym jak na początku pisałem - auto musi być raczej wyższe w typie SUVa
jedynym odstępstwem może być tutaj chyba tylko Toyota Sienna, bo jako jedyna z minivanów ma 4x4.
Mieszkam w takim miejscu, że w zimie często pojawia się problem z wyjechaniem z domu i tutaj nie ma wyboru - mały prześwit skreśla auto, brak 4x4 - podobnie.
robertdg napisał/a: | Wszelkie Twoje wymagania i łatwosc dostepu spełnia Jeep, samemu poszedłbym innym kierunkiem, ale nie ta kasa |
chyba faktycznie skupię się na Jeepie GC i Dodge Durango (ta sama płyta tylko przedłużona).
jakim kierunkiem, powiedz proszę
krzychu napisał/a: | Outlander GT z V6, normalnym automatem i SAWC... Pewnie się łatwo gazuje... A napęd to jeszcze ta stara dobra szkoła Mitsubishi. Nie to co w Eclipse Cross.
Obadałeś CX-5? |
z CX-5 zrezygnowałem
było mi dane posiedzieć w nim i pooglądać go w garażu pod biurem
i to na pewno nie to czego szukam
Outlander V6 - nie widziałem ani raz takiego na ulicy, a podstawowa kwestia - auto musi być dostępne do kupna
[ Dodano: 05-02-2019, 14:11 ]
Pierwotnie myślałem o Mercedesie ML350, ale to są kwoty rzędu 150k za 4-5 letnie auto
Krzyzak - 05-02-2019, 16:10
zamiast SUVa rozważ VANa - auto dużo pakowniejsze a podobnie wysokie
miałem okazję porównać np. tiguana z alhambrą i bez wahania bym brał alhambrę - bagażnik jest mega
Tomek - 05-02-2019, 16:16
Krzyzak napisał/a: | zamiast SUVa rozważ VANa - auto dużo pakowniejsze a podobnie wysokie
miałem okazję porównać np. tiguana z alhambrą i bez wahania bym brał alhambrę - bagażnik jest mega |
VANa na pewno nie (Multivan, Vito)
ale Minivan wchodzi w gre, jak napisałem powyżej - jeśli ktoś ma wiedzę na temat innych minivanów z 4x4, niż Sienna, to dawać znać
robertdg - 05-02-2019, 20:11
Tomek napisał/a: | ale Minivan wchodzi w gre, jak napisałem powyżej - jeśli ktoś ma wiedzę na temat innych minivanów z 4x4, niż Sienna, to dawać znać | Tutaj nie masz dużego wyboru bo Sienna i Mercedes B klasa to jedyne jakos tako dostepne wozidła (reszta to auta w okolicach dekady i starsze), wg mnie to nie masz tutaj żadnego wyboru bo B-klase bym skreslił za ilosc miejsca w srodku i dwulitrowa benzyne - watpie by spełnila Twoje oczekiwania. Tobie też zalezy na przeswicie a ani Sienna ani B-klasa nie grzesza przeswitem.
Tomek napisał/a: | chyba faktycznie skupię się na Jeepie GC i Dodge Durango (ta sama płyta tylko przedłużona). | BMW X6 łatwo dostepne, minusem opadajacy tył i ograniczona przestrzen bagazowa, trzeba uwazac na wytrzepane sztuki po leasingu
Subaru Outback z silnikiem 3,6
Mercedes ML W166 lub GL X166 ewentualnie ostatnie lata X164
Volvo XC90 4,4
Znam ludzi którzy uzytkowali lub uzytkuja takie auta od nowosci albo prawie nowosci (import USA) i sa zadowoleni. Wg mnie
1.GL (silniki Blue... nie sa tanie do gazu)
2.Outback
3.XC90 (dobry do gazu)
Najlatwiej GL-a dorwac i zweryfikowac historie, ale budżet poza skala
Jako uniwersum w bryle kombi pomimo znanych bolaczek zastanowilbym sie nad XC70 w wersji:
Wolnossacy silnik 3.2
Polift https://www.otomoto.pl/of...html#b94ec435e1
Przedlift https://www.otomoto.pl/of...html#b94ec435e1
Łatwo zmiescic sie w budżecie ale trzeba weryfikowac przez Carfax
Turbodoładowana 3.0
Polift https://www.otomoto.pl/of...html#aaa3ce27b2
Przedlift https://www.otomoto.pl/of...html#2ebfa5377b
Jak wyzej, jednak dostepne sa tez wersje na europe tutaj tez trzeba uwazac bo zbyt wiele tego na rynku nie ma
Wg mnie powinienes zostac przy Jeep-ie albo szukac w Volvo (tyle ze xc90 uroda nie grzeszy )
A jakbys chciał wiedziec coś o innym kierunku to mnie najbardziej z tego wszystkiego urzekła Toyota Tundra - ale to wóz do przewozu gnoju a nie rodziny
Marcino - 06-02-2019, 09:00
Robert,
Konkretny post z poradą...
Tomek - 06-02-2019, 11:08
Dzięki Robert
robertdg napisał/a: | A jakbys chciał wiedziec coś o innym kierunku to mnie najbardziej z tego wszystkiego urzekła Toyota Tundra - ale to wóz do przewozu gnoju a nie rodziny |
znam Tundre dość dobrze
ma swojego odpowiednika w wersji SUV (Toyota Sequoia)
Mam kolege w USA, który ma akurat i jedno i drugie pod domem, jeździłem obydwoma
no i jedno i drugie, to już jednak solidna krowa na nasze parkingi, choć jeszcze mniejsze od GLa chyba (przynajmniej krótsze)
Fajne auta, ale to też budżet nie na dziś
Fragu - 11-02-2019, 13:00
A może:
https://www.otomoto.pl/of...-ID6BDOl3.html?
https://www.otomoto.pl/of...-ID6BDK6I.html?
|
|
|