To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Carisma

Anonymous - 09-04-2007, 21:35

U mnie najbardziej hałasowała tylna klapa, zdjełem wewnętrzną osłonę klapy i okleiłem całą powierzchnię gąbką. Bardzo pomogło.
wolgaster - 09-04-2007, 21:38

Po założeniu 17 calowych felg i pólka i coś tam i po prostu podgłosiłem radio i też pomogło.
saphire - 09-04-2007, 21:43

Też tak zrobiłem ale jeszcze boczki w bagażniku chcę tak samo zrobić bo te plastiki trąc na łączeniach wzajemnie o siebie trzeszczą i popiskują. No i zawiasy tylnego siedzenia i oparcia kanapy psiknąć wd40 to skutecznie piski likwiduje.
Chooper - 09-04-2007, 22:15

ile osób jeszcze napisze, że nasmarowało sobie fotele, albo, że podgłosiło radio ?

następne posty niezwiązane z tematem, albo pisane na siłę byleby coś napisać wydzielone zostaną do kosza a autor zapewne wygra redbara...

kikan - 10-04-2007, 00:15

u mnie na tych plastikach gdzie tylna deska lezy naklejona jest samoprzylepna gabeczka jakas i nie skrzypi.(z tym ze ja nie mam glosnikow w desce i jest lekka).
tylko mi te plastiki co deska lezy na nich i gdzie glosniki sa,rozchodza sie,nie trzymaja sie jakos kupy.skleiic je czy jak?
po przesiadce z innego auta tez carisma wydaje mi sie byc glosna,ale odglosy z silnika mi wcale nie przeszkadzaja :lol:

mlun - 10-04-2007, 09:35

Musisz się przedewszytskim oswoić że w mokre dni tylne zawieszenie będzie o sobie dawało prawdopodobnie znać:P
Anonymous - 10-04-2007, 10:01

mlun napisał/a:
Musisz się przedewszytskim oswoić że w mokre dni tylne zawieszenie będzie o sobie dawało prawdopodobnie znać:P

No własnie , poprzedni właściciel carismy wspominał o tym...Jednak ile można wymagać od auta za wcale nie duże pieniądze.Dla mnie najważniejsze aby było to auto bezawaryjne.Rozumiem,ze zawsze coś w 10-cio letnim aucie może się uszkodzić ale sądzę,ze nie pobije swojego poprzednika.
Teraz czeka mnie obliczenie ile mój misiek będzie spalał paliwa a podobno po mieście potrafi go troszkę pociągnąć
Dziś jeszcze upatrzyłam w samochodzie dwie zaślepki.Oczywiście moja ciekawość była zbyt duża by nie zaglądnąć co jest pod zaślepkami :finga:
Wydaje mi się,ze są to przełączniki do podgrzewanych siedzeń ...
Jak u Was z podgrzewanymi siedzeniami jest ??Macie to na wyposażeniu ??
Te przełączniki a raczej u mnie zaślepki mieszczą się zaraz za hamulcem ręcznym
Ciekawe czy u mnie mozna to podłączyć.Będę musiała przejechac się do kogoś kto ma jakieś pojęcie na ten temat i zacząć swoją cari ulepszac a takze kilka mankamentów jej naprawić :)

Chooper - 10-04-2007, 20:16

Kasia napisał/a:
Wydaje mi się,ze są to przełączniki do podgrzewanych siedzeń ...
Ciekawe czy u mnie mozna to podłączyć.Będę musiała przejechac się do kogoś kto ma jakieś pojęcie na ten temat i zacząć swoją cari ulepszac a takze kilka mankamentów jej naprawić :)

nie podłączysz bo nie masz mat grzewczych w fotelach. Szybciej i chyba taniej wyniosłoby Cię kupno mat uniwersalnych wraz z całym wyposażeniem do podłączenia.

Podgrzewane siedzenia w cari, to tak jak noralny człowiek w BMW (słowem ok 1% ogółu)

Anonymous - 10-04-2007, 20:40

ale się teraz usmiałam :) Rok temu jeździłam BMW
Poprawiłeś mi humor :mrgreen:
ale dziękuję za informację i mam nadzieję ,że ja będę w tym 1 % jednak ;)

Chooper - 10-04-2007, 20:52

jeżeli nie jesteś zwolenniczką braku owłosienia tylko na głowie i miłośniczką odzieży sportowej ze szczególnym uwzglednieniem trójpaskowej i łyzwowej to zaliczasz sie do 1% ;)
mlun - 10-04-2007, 21:33

Z tym zawiesznie to ten typ tak ma nie masz co się przejmować że to 10 letni wóz bo w nowych jak wyjechały z salonu też to występowało.Pomaga wymiana sprężyn na takie w kótrych ostatnie(dolne) zwoje się nie stykają ze sobą ,przez to piach nie ma się gdzie zatrzymać co jest właśnie powodem skrzypienia:P A tak się spytam :samochodzik ma gaz moze albo będzie planownay czy raczej nie?
Anonymous - 11-04-2007, 07:12

Auto gazu nie posiada i nie planuje mu go zakładać, niech będzie jak jest, mam nadzieję,ze koszt spalania aż tak mi po kieszeniach nie da :)
Chooper całe szczęście nie jestem zwolenniczką trzech pasków ,ortalionów i łyżwowego znaczka a także przy posiadaniu BMW włosów mi nie ubyło
Ufff mieszczę się w tym 1 %
Za kilka dni wyjeżdżam w dłuższą trasę miśkiem to pewnie pokaże co potrafi i obliczę sobie koszta spalania w trasie :)

Anonymous - 11-04-2007, 09:17

Kasia napisał/a:

O ile mnie pamiec nie myli to zaslepki przyciskow centralnego zamka.
Widze, ze kolor i wersja takie same jak moja. :-D

Anonymous - 11-04-2007, 10:41

Kurczę musze się wybrać do kogoś kto się naprawdę zna na miśkach bo co ktoś ogląda auto to mówi co innego...Znawcy chyba "lepsi" niż ja ;)
Przemi może kiedyś miniemy się na drogach trójmiejskich :)

Anonymous - 11-04-2007, 18:50

Zapraszam do Grupy Pomorskiej i na najblizsze spotkanie grupy (na razie nie ma jeszcze terminu). Z rozpoznaniem Ciebie na drodze moge miec problem, bo ostatnio dosc regularnie spotykam ze dwie Cari w takim samym kolorze. :-( :-)