Carisma - Ogólne - Carisma
Anonymous - 09-04-2007, 21:35
U mnie najbardziej hałasowała tylna klapa, zdjełem wewnętrzną osłonę klapy i okleiłem całą powierzchnię gąbką. Bardzo pomogło.
wolgaster - 09-04-2007, 21:38
Po założeniu 17 calowych felg i pólka i coś tam i po prostu podgłosiłem radio i też pomogło.
saphire - 09-04-2007, 21:43
Też tak zrobiłem ale jeszcze boczki w bagażniku chcę tak samo zrobić bo te plastiki trąc na łączeniach wzajemnie o siebie trzeszczą i popiskują. No i zawiasy tylnego siedzenia i oparcia kanapy psiknąć wd40 to skutecznie piski likwiduje.
Chooper - 09-04-2007, 22:15
ile osób jeszcze napisze, że nasmarowało sobie fotele, albo, że podgłosiło radio ?
następne posty niezwiązane z tematem, albo pisane na siłę byleby coś napisać wydzielone zostaną do kosza a autor zapewne wygra redbara...
kikan - 10-04-2007, 00:15
u mnie na tych plastikach gdzie tylna deska lezy naklejona jest samoprzylepna gabeczka jakas i nie skrzypi.(z tym ze ja nie mam glosnikow w desce i jest lekka).
tylko mi te plastiki co deska lezy na nich i gdzie glosniki sa,rozchodza sie,nie trzymaja sie jakos kupy.skleiic je czy jak?
po przesiadce z innego auta tez carisma wydaje mi sie byc glosna,ale odglosy z silnika mi wcale nie przeszkadzaja
mlun - 10-04-2007, 09:35
Musisz się przedewszytskim oswoić że w mokre dni tylne zawieszenie będzie o sobie dawało prawdopodobnie znać:P
Anonymous - 10-04-2007, 10:01
mlun napisał/a: | Musisz się przedewszytskim oswoić że w mokre dni tylne zawieszenie będzie o sobie dawało prawdopodobnie znać:P |
No własnie , poprzedni właściciel carismy wspominał o tym...Jednak ile można wymagać od auta za wcale nie duże pieniądze.Dla mnie najważniejsze aby było to auto bezawaryjne.Rozumiem,ze zawsze coś w 10-cio letnim aucie może się uszkodzić ale sądzę,ze nie pobije swojego poprzednika.
Teraz czeka mnie obliczenie ile mój misiek będzie spalał paliwa a podobno po mieście potrafi go troszkę pociągnąć
Dziś jeszcze upatrzyłam w samochodzie dwie zaślepki.Oczywiście moja ciekawość była zbyt duża by nie zaglądnąć co jest pod zaślepkami
Wydaje mi się,ze są to przełączniki do podgrzewanych siedzeń ...
Jak u Was z podgrzewanymi siedzeniami jest ??Macie to na wyposażeniu ??
Te przełączniki a raczej u mnie zaślepki mieszczą się zaraz za hamulcem ręcznym
Ciekawe czy u mnie mozna to podłączyć.Będę musiała przejechac się do kogoś kto ma jakieś pojęcie na ten temat i zacząć swoją cari ulepszac a takze kilka mankamentów jej naprawić
Chooper - 10-04-2007, 20:16
Kasia napisał/a: | Wydaje mi się,ze są to przełączniki do podgrzewanych siedzeń ...
Jak u Was z podgrzewanymi siedzeniami jest ??Macie to na wyposażeniu ??
Te przełączniki a raczej u mnie zaślepki mieszczą się zaraz za hamulcem ręcznym
Ciekawe czy u mnie mozna to podłączyć.Będę musiała przejechac się do kogoś kto ma jakieś pojęcie na ten temat i zacząć swoją cari ulepszac a takze kilka mankamentów jej naprawić |
nie podłączysz bo nie masz mat grzewczych w fotelach. Szybciej i chyba taniej wyniosłoby Cię kupno mat uniwersalnych wraz z całym wyposażeniem do podłączenia.
Podgrzewane siedzenia w cari, to tak jak noralny człowiek w BMW (słowem ok 1% ogółu)
Anonymous - 10-04-2007, 20:40
ale się teraz usmiałam Rok temu jeździłam BMW
Poprawiłeś mi humor
ale dziękuję za informację i mam nadzieję ,że ja będę w tym 1 % jednak
Chooper - 10-04-2007, 20:52
jeżeli nie jesteś zwolenniczką braku owłosienia tylko na głowie i miłośniczką odzieży sportowej ze szczególnym uwzglednieniem trójpaskowej i łyzwowej to zaliczasz sie do 1%
mlun - 10-04-2007, 21:33
Z tym zawiesznie to ten typ tak ma nie masz co się przejmować że to 10 letni wóz bo w nowych jak wyjechały z salonu też to występowało.Pomaga wymiana sprężyn na takie w kótrych ostatnie(dolne) zwoje się nie stykają ze sobą ,przez to piach nie ma się gdzie zatrzymać co jest właśnie powodem skrzypienia:P A tak się spytam :samochodzik ma gaz moze albo będzie planownay czy raczej nie?
Anonymous - 11-04-2007, 07:12
Auto gazu nie posiada i nie planuje mu go zakładać, niech będzie jak jest, mam nadzieję,ze koszt spalania aż tak mi po kieszeniach nie da
Chooper całe szczęście nie jestem zwolenniczką trzech pasków ,ortalionów i łyżwowego znaczka a także przy posiadaniu BMW włosów mi nie ubyło
Ufff mieszczę się w tym 1 %
Za kilka dni wyjeżdżam w dłuższą trasę miśkiem to pewnie pokaże co potrafi i obliczę sobie koszta spalania w trasie
Anonymous - 11-04-2007, 09:17
Kasia napisał/a: | Jak u Was z podgrzewanymi siedzeniami jest ??Macie to na wyposażeniu ??
Te przełączniki a raczej u mnie zaślepki mieszczą się zaraz za hamulcem ręcznym |
O ile mnie pamiec nie myli to zaslepki przyciskow centralnego zamka.
Widze, ze kolor i wersja takie same jak moja.
Anonymous - 11-04-2007, 10:41
Kurczę musze się wybrać do kogoś kto się naprawdę zna na miśkach bo co ktoś ogląda auto to mówi co innego...Znawcy chyba "lepsi" niż ja
Przemi może kiedyś miniemy się na drogach trójmiejskich
Anonymous - 11-04-2007, 18:50
Zapraszam do Grupy Pomorskiej i na najblizsze spotkanie grupy (na razie nie ma jeszcze terminu). Z rozpoznaniem Ciebie na drodze moge miec problem, bo ostatnio dosc regularnie spotykam ze dwie Cari w takim samym kolorze.
|
|
|