Chcę Kupić Outlandera - Chcę kupić o1t
Bzyk_R1 - 21-10-2019, 18:41
rafal2482, wysyłaj, coś spróbuję wyszukać.
desti - 22-10-2019, 17:39
ledziu, jest tylko jeden powód downgrade.u topowych foteli Outlandera turbo skórzanych z alcantarą, na zwykłe tanie z wolnossaka. Wystrzał poduszki. Nie było takiej wersji nigdy.
Jest jeszcze jedna opcja czemu ma nie oryginalne fotele może pochodzić z rynku Duńskiego i ktoś przełożył komplet foteli bo tylna kanapa do O1T praktycznie niedostępna, a nawet jak jest to swoje kosztuje.
Bzyk_R1 - 22-10-2019, 18:44
desti, wtedy w dokumentach widnieje adnotacja że auto było zarejestrowane jako ciężarowe, były takie wersje, miały kratkę za przednimi fotelami i brak kanapy z tyłu. A z tymi fotelami nie jest taki problem. Kiedyś interweniowaliśmy przy wolnossaku z fotelami od turbo. Okazało się że cofnęli go 300.000km i wrzucili alcantarę bo pływał podczas którejś powodzi.
miron - 22-10-2019, 19:30
A Stachu nie ma?
rafal2482 - 31-10-2019, 10:33
Pojawił się kolejny turbiak. Czy ktoś może oglądał. Dodam że sprzedający przez telefon baaaardzo niemiły. Na podstawowe pytanie odnośnie korozji stwierdził że nie będzie się kład pod autem a jak chce nowe auto do salonu. Po czym się rozłączył. Mówił to prawie krzycząc na mnie. Masakra.
https://www.otomoto.pl/of...l?#gallery-open
radek79 - 31-10-2019, 11:31
parę miesięcy temu sprzedawałem takiego za 12 tysi,po dwóch godzinach auto już było sprzedane ale w ciągu tych dwóch godzin każdy pytał o rdzę jak by myśleli że jej nie będzie,dopiero po dwóch godzinach był telefon że kupujący wysyła lawetę z kasą i żebym szybko wycofał ogłoszenie
więc po którymś razie puściły nerwy i padło akurat na ciebie
MitsuGo - 31-10-2019, 12:19
rafal2482 napisał/a: | Pojawił się kolejny turbiak. Czy ktoś może oglądał. Dodam że sprzedający przez telefon baaaardzo niemiły. Na podstawowe pytanie odnośnie korozji stwierdził że nie będzie się kład pod autem a jak chce nowe auto do salonu. Po czym się rozłączył. Mówił to prawie krzycząc na mnie. Masakra.
https://www.otomoto.pl/of...l?#gallery-open |
Negatywne emocje potrafią odstraszyć nawet od auta w dobrym stanie.
Też uważam, że zachowanie masakryczne a stanu auta nie znam
Bzyk_R1 - 31-10-2019, 12:34
rafal2482, dlaczego piszesz że się pojawił kolejny O1T przecież to ten sam który wisiał wcześniej. Zapisujcie sobie blachy adresy albo nazwy komisów. A tak pytacie o wieszaki i denerwujecie uczciwych mir...przepraszam handlarzy. Jedyne co się pojawiło to nowe zdjęcia auta, chociaż wolałbym żeby pojawiło się paliwo w baku bo żyd jak się świecił tak jest dalej.
radek79, tutaj jest taka malutka, subtelna wręcz różnica jakieś 8000pln
rafal2482 - 31-10-2019, 13:27
Dzięki za rade bo w sumie na to nie wpadłem. Jeśli chodzi o pytanie dotyczące korozji to warto wiedzieć po co się jedzie 350km. Sama korozja mnie nie odstrasza bo to byłby nie mój pierwszy OT i wiem że zawsze jest coś do zrobienia.
radek79 - 31-10-2019, 17:44
w sunie gdyby nie rdza to nie opłacało by się sprowadzać takich aut,gdyby nie rdza to takie auta nie były by wystawiane z przeznaczeniem na export , trzeba po prostu z rdzą się zaprzyjaźnić
sprzedający chyba się zdenerwował mocno bo każdy pyta o jego przyjaciółkę
MitsuGo - 31-10-2019, 22:13
Ogłoszenie zawiera informacje:
Stan techniczny i wizualny bardzo dobry - NIE WYMAGA ŻADNYCH NAKŁADÓW FINANSOWYCH.
VIN JMBXNCU2W6U007800, przebieg 171206 km, rok produkcji 2006. Silnik 2.0TURBO 201KM - bardzo dobra jednostka napędowa, bardzo dynamiczna - czysta przyjemność z jazdy.
PISEMNA GWARANCJA NA PRZEBIEG ORAZ BEZWYPADKOWOŚĆ POJAZDU
Tyle fajnych informacji a jak ktoś dzwoni w sprawie auta używanego i zadaje proste pytanie o stan podwozia to podobno sprzedający podnosi głos i do salonu odsyła ...
Weź tu czlowieku zrozum po co ktoś wystawia ogłoszenie sprzedaży auta używanego
Bzyk_R1 - 31-10-2019, 23:05
Dodam że niebieski Outlander po reedycji ogłoszenia zdrożał o 1000pln. Jak wytrzyma do przełomu roku to będzie kolejne 1-2 tysie droższy. Taki trend się utrzymuje od jakiegoś czasu w cenach O1T.
ledziu - 01-11-2019, 17:36
Panowie ale nie widzicie że to ogłoszenie to typowa oferta Mirasa dla Janusza... Miras wyszkolony wnikliwymi śledztwami (wystarczy zobaczyć zdjęcia ks.serwisowej co przypominają z naszego forum ) napisał wszystko co Janusz chce usłyszeć. Zdjątka jak z reklamy Pameli Anderson, brak wkładu to też lajkujemy, gwarancja do bramy i się nie znamy lajkujemy, zapraszamy z miernikiem lajkujemy itd.
Jak byłbym na miejscu sprawdziłbym rdzę,papiery, podstawową technikę oraz stopień ulepienia. Reszte edit można olać. Jak miałbym jechać 300km to bym odpuścił chyba że jeszcze jest autotesto lub coś w ten desen.
Podsumowując : wyszkolony Miras nawet cenę podniósł bo za tanio to też źle
P.s.
Ja już kupiłem o1t i to bez rdzy
Danielson - 04-11-2019, 11:47
Wiecie co - dziś jest w ogóle trudno napisać ogłoszenie, bo sprzedający kupującemu chce swoją "rację" udowadniać.... i to kompletnie nie trafioną.
Mój wisi na Oto Moto drugi miesiąc. Odebrałem 6 telefonów i jednego sms z propozycją 15 tysi ... ;D
Pytania były różne - łącznie z tymi: ile miał faktycznie, gdzie obszywana kierownica i co ukrywam - ale tak szczerze....(bo dobrego samochodu się nie sprzedaje)
/miał tyle ile miał, a kierownica jak to kierownica w Mitsubishi - nie jest wytarta bo się nie wyciera)
Ludziom nie dogodzisz. Jednemu nie pasuje ze "czysty", drugi pyta czemu taki zakurzony - że to odstrasza kupującego.
Potencjalni kupujący chyba częściej wierzą w naciągane kłamstwa, niż rzeczywistą prawdę.
Aha... u mnie oglądało dwóch. Jeden przyjechał bo przegląda przed zimą wszystkie samochody 4x4 w okolicy (sam nie wie jakiej marki i rodzaju samochodu szuka), a drugi jeździł godzinę....., opowiadał że oglądał już kilka i ten rzeczywiście zrobił wrażenie.... , po czym dwa dni później oddzwonił z info, że jednak kupuje Forestera...
Z forum chyba nie zadzwonił nikt.... i sam się zastanawiam dlaczego ... i co piszę nie tak ? :D
Zuzia - 04-11-2019, 16:24
Nie tak piszesz cenę w ogłoszeniu, napisz 15 tyś. i zejdzie szybko. Miałem parę autek po firmie budowlanej sprawne technicznie z przeglądami i ubezpieczeniem rok się kulałem ze sprzedażą. Cena nie była ani niska ani wysoka ciągłe wyszukiwania dziury w całym. Dwa ostatnie trafiły na złom bo ubezpieczenie wychodziło i miałem to już głęboko w poważaniu
|
|
|