To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - współwłasciciel samochodu

waldi-1 - 22-04-2007, 13:55

Jak mi powiedza ze mam płacic kare to im powiem niech sie pocałuja w d.... i nic niebede zmieniał mnie to nieprzeszkadza a jak im przeszkadza to niech sami sobie zmienia dzięki za pomoc pozdrawiam
Adaho_krak - 22-04-2007, 23:15

waldi-1, w/g przepisów prawa o ruchu drogowym, każda zmiana w dowodzie rejestracyjnym powinna być zgłoszona w terminie do 30 dni, a zmiana właściciela jest taką zmianą :( niestety i ty im możesz mówić a oni Ci kare, grzywne, sąd grodzki, komornik itd.......
waldi-1 - 23-04-2007, 17:40

To ja nic niebede zmieniał w dowodzie rejestracyjnym niemam zamiaru sprzedawać, przecież ja nie prawnik nieznam sie nikt mnie o tym niepoinformował tak sie bede tłumaczył ,sami przeciez do mnie nieprzyjdą
saphire - 23-04-2007, 18:02

Ignorantia iuris nocet.
Adaho_krak - 23-04-2007, 19:24

waldi-1 napisał/a:
To ja nic niebede zmieniał w dowodzie rejestracyjnym niemam zamiaru sprzedawać, przecież ja nie prawnik nieznam sie nikt mnie o tym niepoinformował tak sie bede tłumaczył ,sami przeciez do mnie nieprzyjdą

PAMIĘTAJ !!! Nieznajomość prawa nie zwalnia z obowiązku jego przestrzegania :) i nikt ani nic nie będzie się Ciebie pytać czy wiedziałeś czy też nie :) W Twoim interesie jest znać prawo.

stani78 - 23-04-2007, 21:21
Temat postu: współwłaściciel samochodu
Wrazie zatrzymania dowodu rejestracyjnego , nie otrzymasz go spowrotem w wydziale komunikacji bez przeprowadzonej sprawy spadkowej. Miałem taką samą sytuacje.