To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse Cross Ogólne - Eclipse Cross PHEV - informacje

Piotr7 - 30-03-2025, 16:33

guzzi napisał/a:
Mam tylko nadzieję, że czasami używasz hamulców, klimatyzacji i wkręcasz silnik na trochę wyższe obroty
.Generalnie moja jazda w mieście to prąd .Silnik załączałem kilkukrotnie w 2 przypadkach. jeden z nich to: aby zagrzać wnętrze, drugi podczas włączania się do ruchu w mieście zwykle jest bardzo malutki odstęp między autami .Aby tam się wcisnąć zawsze but w podłodze. Innych przypadków w których silnik się załącza nie pamiętam. Hamulca okazjonalnie
używam . Klimę do usunięcia pary z szyby też , ale wtedy włączam silnik. Silnik kręcę wyżej na autostradzie i wtedy spalanie około 9l/100 km przy 130 km/h. piszę około bo leję z dystrybutora.

[ Dodano: 30-03-2025, 16:40 ]
Nawiązując do opisu nemmooo ,Twoje spalanie to totalna eco jazda . Spore auto palące tak niewielkie ilości , to z pewnością wyczyn. :wink: Pewnie nigdy nie osiągnę tego ,ale też nie o to chodzi. Mam fotowoltaikę i nadmiar prądu .Auto kupiłem jesienią i jak do tej pory mam zawsze banana jak nim jadę.

nemmooo - 30-03-2025, 22:03

Powiedziałbym, że raczej normalna jazda, zdarzyło się raz, że butlę gazu (42l) PHEV wciągnął w niecałe 260km jak leciałem cały czas z Vmax, które kończy się na 168 według GPS. Tak to dłuższe trasy widzi przy wakacyjnych lub rodzinnych wyprawach. Kręcenie się wokół domu, dojazdy do pracy wspomagane energią z fotowoltaiki i po ponad 3 latach naprawdę jestem mega zadowolony z auta. Pewnie jeszcze ze 2-3 lata posłuży a później zobaczymy.