To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Jumper - campervan

Owczar - 11-07-2025, 11:07

Elegancko!
Jaka pierwsza podróz w planie?

Marcino - 14-07-2025, 09:18

Owczar napisał/a:
Elegancko!
Jaka pierwsza podróz w planie?

Dzięki. W ten weekend checmy pojechać na mazury i zobaczyny co i jak. Na urlop żona mnie raczej wyciagnie na południe Europy, mają być widoki i zachody słonca i najwazniejsze _ cykady :)

Ale zanim to to dziś zmiania oleju w skrzyni i przegla hamulców.
W weekend dokonczyłem wykladzinę na podłodze, rozprowadzernie ogrzewana i wentylator w łązience.

Marcino - 18-07-2025, 10:54

Zrobniłem do konca wykładzinę podłogową i podłaczyłem wyjścia od webasto.
W zasaszie zostało mi ciągle do zrobienia sterowanie automatyczne ogrzewaniem wody i grzanie wody z silnika.
Z mechanicznych rzeczy wymieniony olej w skrzyni biegów, zlałem 2.6l oleju w niejagorszej kondycji, nie był czarny przypalony, minimalna ilość osadu na magnetycznym korku bez duzych opiłek, za to był w oleju osad i opiłki z pierscieni synchronizatorów z brązu. Widać ze chyba nikt jeszcze ne wymieniał oleju bo w naszych skrzyniach tez tak jest.
Zalane 3.2L Motul 75W FE. Biegi i praca skrzyni nadal bardzo dobra.
BYłem wczoraj na wadze - i tal z ekwipunkiem kempigowym (stół, krzesła naczynia) 90% wody i 3/4 baku paliwa waga auta wynosi 2930kg. jest zatem bardzo dobrze, chciałem mieć 2ke z przodu.

Marcino - 18-07-2025, 10:55

Zrobiłem do konca wykładzinę podłogową i podłaczyłem wyjścia od webasto.
W zasaszie zostało mi ciągle do zrobienia sterowanie automatyczne ogrzewaniem wody i grzanie wody z silnika.

Z mechanicznych rzeczy wymieniony olej w skrzyni biegów, zlałem 2.6l oleju w niejagorszej kondycji, nie był czarny przypalony, minimalna ilość osadu na magnetycznym korku bez duzych opiłek, za to był w oleju osad i opiłki z pierscieni synchronizatorów z brązu. Widać ze chyba nikt jeszcze ne wymieniał oleju bo w naszych skrzyniach tez tak jest.
Zalane 3.2L Motul 75W FE. Biegi i praca skrzyni nadal bardzo dobra.
BYyem wczoraj na wadze - i tak z ekwipunkiem kempigowym (stół, krzesła naczynia) 90% wody i 3/4 baku paliwa waga auta wynosi 2930kg. jest zatem bardzo dobrze, chciałem mieć 2ke z przodu

Owczar - 18-07-2025, 12:08

Mnóstwo pracy włożone :)
nie jestem fanem kamperow, ale szacun za wykonanie. Nie sztuka kupić i jeździć :)

Waga tez wyszła nieźle, biorąc pod uwagę, ze mój cls gotowy do jazdy waży 2000kg 😅

Owczar - 18-07-2025, 12:39

Nie ten temat :)
Marcino - 18-07-2025, 13:55

Owczar napisał/a:
Rozważałem podnieść moc, a skończyło sie jak zwykle 😂

Najszybszy sposób na podniesienie mocy, to zmiana auta. Kolejny raz kupiłem auto, którym nigdy nawet nie jeździłem. Pytanie czy setki dziennikarzy i youtuberów z całego świata mogą się mylić?

Niedługo się okaże, jak tylko Shrek dopłynie. Kolor zupełnie nie w moim guście, ale nie dla koloru ani wyglądu to auto chce złożyć :)

Spy foto:
Obrazek

Alfa romeo :)

Marcino - 18-07-2025, 13:57

Owczar napisał/a:
Mnóstwo pracy włożone
nie jestem fanem kamperow, ale szacun za wykonanie. Nie sztuka kupić i jeździć

Dzięki, fakt jestem zadowolony z tego ze podołałem i dobrze wyszło. Fanką jest moja żona, wiec zobaczymy jak to bedzie. Ja jak już jestem w fajnym miejscu to też się cieszę tym

Owczar - 18-07-2025, 14:05

Marcino napisał/a:
Owczar napisał/a:
Rozważałem podnieść moc, a skończyło sie jak zwykle 😂

Najszybszy sposób na podniesienie mocy, to zmiana auta. Kolejny raz kupiłem auto, którym nigdy nawet nie jeździłem. Pytanie czy setki dziennikarzy i youtuberów z całego świata mogą się mylić?

Niedługo się okaże, jak tylko Shrek dopłynie. Kolor zupełnie nie w moim guście, ale nie dla koloru ani wyglądu to auto chce złożyć :)

Spy foto:
Obrazek

Alfa romeo :)

Trafiony! ale w złym temacie napisałem 😂