[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] [CJ0]Sonda lambda
piotras - 21-10-2005, 21:02
No mam już pierwszy wynik spalania . Wiec przy dosyć agresywnym stylu jazdy wyszło mi ......... 12,6 . Tak przy okazji nie wiecie jakie trzeba ustawić czasy L i H emulacji lambdy w tym moim colcie ?? Fabrycznie były 0,25, dzisiaj zmieniłem na 0,6 i o ile w garażu mi żaden błąd nie wywalał tak po jakimś czasie jak zszedłem wyprowadzić misia odpaliłem go pochodził i błąd. Może trzeba zmnieszych ten czas L ??. Jak ktoś ma instalke podpinaną pod kompa to mógłby w wolnym czasie zerknąć i podzielić sie ze mną tą informacją. Teraz bede testował spalanie jezdząc ekonomicznie. Moze literek urwe jeszcze w dół.
Hubeeert - 31-10-2005, 23:56
No piotras pochwal sie co sie w temacie dzieje - jak spalanie i wyniki z kompa
piotras - 31-10-2005, 23:59
Spokojna jazda w mieście 11,5 (tylko miasto - zero trasy). W trasie przy predkościach w granicach 130 - 150 wyszło 8,9 więc jest nieźle . Mysle że jak bym jechał tak 90-100 bez dawania w palnik na 3 biegu przy wyprzedzaniu to bym do równych 8 zszedł. Ciągle walcze z kontrolką kompa ale cos mi sie wydaje ze chyba sobie odpuszcze bo juz kombinuje na rózne sposoby i nic mi to nie daje.
Serek - 01-11-2005, 22:33
Tak szczerze Panowie, to czy przy instalacji gazowej I gen. w silniku gaźnikowym sonda lambda ma coś do roboty? Na benzynie sporadycznie jeżdżę, raczej odpalam auto. Do tej pory na benzynie palił dużo i zdaje się, że sonda padła. Może wymienię, ale najpierw trochę odpowiedzi na w/w pytania...
|
|
|