To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jeśli nie Mitsubishi to co?

Student - 07-08-2007, 10:31

Ale to także świadczy źle o koncernie Mitsu że nie potrafi nic zaproponować w zamian. :cry:
JCH - 07-08-2007, 10:34

Ficu865 napisał/a:
...chciałem pokazać że nie jesteśmy aż takimi fanatykami mitsubishi ....
Moim zdaniem dobrze to o nas świadczy
Fanatycy są, a jakże! Tylko na razie się nie odzywają :D
A to co napisał student to racja. W pewnym segmencie Mitsubishi nie ma po prostu propozycji dla klienta.

Anonymous - 07-08-2007, 10:44

JCH napisał/a:
W pewnym segmencie Mitsubishi nie ma po prostu propozycji dla klienta.

dokladnie, dlatego min od pol roku jezdze golfem

Hubeeert - 07-08-2007, 19:51

Mama jezdzi ;-) nie oszukuj :D
Anonymous - 07-08-2007, 20:03

Hubeeert napisał/a:
Mama jezdzi nie oszukuj

A Ty? Hubeeert? Colta masz w Polsce, dlaczego w UK nie masz miśka? Chyba że to służbowe auta.

Anonymous - 07-08-2007, 20:09

Na razie cieszę się obszernością wnętrza E55A, ale martwię zawieszeniem. Następny samochód będę wybierał kieszenią a nie sercem. Proste zawieszenie, w miarę dobre silniki. OPEL i VW (SKODA), Tanie i ogólnie dostępne części, i wszyscy mechanicy na nich się uczą bo jest ich najwięcej. A bezawaryjność jest do 200 000 km, dalej zaczynają się schody z częściami i umiejętnościami. Okazuje sie, że MERCEDES (stary) nie jest zły. Mechanicy nie mają problemu z serią W2xx i porządne zamienniki nie oszałamiają ceną. To tak dla siebie, a do pracy Suzuki Jimny z gazem.
Anonymous - 07-08-2007, 20:58

Hubeeert napisał/a:
Mama jezdzi ;-) nie oszukuj :D

jezdzi, jezdzi :D ale ja nim rowniez bardzo czesto smigam, szczegolnie jak niechce mi sie uwazac na swoje 19', wlasnie wrocilem golferem i zrobilem nim ponad 30km.
wiec suma sumarum rowniez jezdze i to bardzo czesto.

piotras - 07-08-2007, 21:03

Ja narazie przesiadłem się do Mondeo i nie narzekam. Następna może bedzie Alfa 159, Ford S-MAX albo Accord (miał byc teraz ale wyszło jak wyszło i jest ford). Nie podobają mi się skody i seaty za słabe wykonczenie wnętrza. Awaryjność też mnie nie zabardzo interesuje bo wszystkie się psują - nie ma samochodów idealnych.
Jackie - 08-08-2007, 13:56

Jeśli nie Mitsu to Subaru a jak nie Subaru to 911 Howhg :!: ;)
A Toyota to śmieć (no chyba, że Made in Japan ale to się już prawie nie zdarza ;) )
Pozdrawiam

Robson86 - 08-08-2007, 14:05

Jackie napisał/a:
A Toyota to śmieć

postulowalbym troszke :P
...w raportach dekry i adac itp. dalej wypada ponadprzecietnie dobrze (czytaj czolowka) :D
Pozdroo

Jackie - 08-08-2007, 14:16

Robson86 napisał/a:
postulowalbym troszke

A cóż takiego chciałbyś postulować ? ;)
Robson86 napisał/a:
...w raportach dekry i adac itp. dalej wypada ponadprzecietnie dobrze (czytaj czolowka)

Bo te są robione na podstawie zgłoszeń napraw gwarancyjnych przez klientów. Tajemnicą poliszynela jest, że na przeglądach w Toyce zmieniane są części uszkodzone na nowe (w okresie gwarancji oczywiście ;) ) bez wiedzy i zgłoszenia klienta (to akurat bardzo dobra praktyka i chciałbym ją mieć też u siebie, bo klient myśli, że w jego aucie przez 3 lata nic się zepsuło a producent ma "czyste" konto ;) )
Pozdrawiam

saphire - 08-08-2007, 14:36

Dlatego twierdzę że raporty Dekry czy Adaca są o kant d* rozbić. Jedyne sensowne to te które są robione po okresie gwarancyjnym na podstawie danych z warsztatów czy serwisów a nie gdy auto jedzie na przegląd po wpis do dowodu rejestracyjnego czy na gwarancyjny serwis.
Robson86 - 08-08-2007, 14:42

No w porzadku ale jednak jak kolwiek pokazuja ktore marki sa bardziej niezawodne od innych. Skora te raporty nic nie pokazuja...to dlaczego to jednak japonskie marki sa bardziej nie zawodne od innych :?: :?: (pamietam ze pierwszy raz kope lat temu dowiedzialem sie tego wlasnie z tych raportow-i jest to prawda :wink: )
saphire napisał/a:
Dlatego twierdzę że raporty Dekry czy Adaca są o kant d* rozbić.

mysle ze gdyby tak bylo to takie firmy jak Dekra czy wlasnie ADAC splajtowalyby a nie 3maly by sie na rynku przez tyle lat...
pozdroo

Jackie - 08-08-2007, 16:28

Robson86 napisał/a:
Skora te raporty nic nie pokazuja...

To nie tak, pokazują ale pamiętaj, że pewne procedury serwisowe mogą ominąć ich system weryfikacji i tak się stało między innymi z Toyotą (z tego co wiem, mazda w niemczech też ten system stosuje) dlatego wiarygodność danych uważam za przynajmniej dyskusyjną ;)
Pozdrawiam

Anonymous - 08-08-2007, 17:28

a jakie to sa usterki o ktorych kierowca moze nie wiedziec? ja wiem ze kierowcy toyoty nie wiedza do czego sluza klucze ale zeby jedzic autem z usterka to chyba przesada :)