To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - hamulce przednie piszczą

Hubeeert - 09-09-2007, 23:00

Jak wiecie mój samochód wymaga dobrych hamulców.
Mam Lucasa - tarcze i klocki. Staje dęba przy ostrym heblowaniu :D

saphire - 10-09-2007, 16:22

No to tak jak w mojej Corsie :-) - komplet Lucasa jest OK
mefju - 09-06-2011, 18:12

hej chłopaki ;)

pozwole sobie odkopać temacik, bo mam taki sam problem, jakiś miesiąc temu przy hamowaniu hamulce zaczeły mi skrzypieć, szczegolnie przy delikatniejszym hamowaniu bo jak dociskam mocniej ustaje piszczenie. Temat przeczytałem domyślam się, że do wymiany są tarcze i klocki. Nie wiem kiedy ostatnio był wymieniane bo auto mam od kilki miesięcy.

Jakie tarcze i kolcki będą najlepsze ? Oczywiście chodzi mi o jak najlepsze hamowanie i żywotność. Oszczędzać na tych elemenatach specjalnie nie zamierzam, także prosiłbym o najlepsze i najlepiej już sprawodzne zestawy klocków i tarcz. Na razie na oku mam zestaw Lucasa. Lucas i TRW to jest to samo ?

pozdrawiam

[ Dodano: 13-06-2011, 21:32 ]
Może jednak ktoś, coś wie ? :) Przy okazji jest jakiś limit km co ile wymienia się tarcze ? Bo nie wiem też czy może wystarczy sama wymiana klocków ? Domyślam, się, że tracze mam jeszcze oryginalne, przebieg 163 tys.

SHARK1979 - 18-06-2011, 09:26

Tak jak Ci pisałem na pw klocki już mogą mieć dosyć i popiskują, ja miałem zestaw Tarcze hamulcowe NIPPARTS oraz Klocki hamulcowe japońskiego koncernu Kashiyama ale tak bardziej rasowo i drożej to zestaw Klocki hamulcowe ferodo i Tarcze hamulcowe brembo :wink:
Saqu - 19-06-2011, 12:08

SHARK1979 napisał/a:
drożej to zestaw Klocki hamulcowe ferodo i Tarcze hamulcowe brembo

ostatnio jechałem autem który ponoć ma taki zestaw, fakt że w innym aucie, bardziej sportowym i powiem, że jakoś rewelacji nie było a powiedziałbym, że nawet kiepsko jak na taki zestaw ;) z tym czy on na pewno miał taki zestaw czy tylko mówił to nie mogę potwierdzić tego, zostało uwierzyć mu na słowo

SHARK1979 - 20-06-2011, 10:23

Saqu napisał/a:
z tym czy on na pewno miał taki zestaw czy tylko mówił to nie mogę potwierdzić tego, zostało uwierzyć mu na słowo

No też właśnie :wink: