[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] Drążek kierowniczy czy łożyska
akbi - 31-10-2007, 15:57
yrdn, myślę, że w Twoim przypadku to bardziej chodzi o przegub.
U mnie nic nie pukało na nierównościach przy wolnej jeździe, a jedynie przy jeździe powyżej 70/80 km/h na normalnej równej drodze... zwłaszcza było słychać na zakrętach.
tommyc1 - 15-11-2007, 18:30
a ja mam zagwostke, wymienilem koncowke drazka i po 4 dniach pojechalem ustawic geometrie (wczesniej nie moglem) i slysze od mechanika "panie, co ja tu bede panu ustawial jak tu masz pan taki luz na koncowce!"
kurcze, jak to-po 4 dniach znow do wymiany??????????
[ Dodano: 15-11-2007, 19:14 ]
a w ogole zaczelo sie od tego, ze na prawym drazku byl luz-wymienilem, po kilku tygodniach pojechalem wymienic tarcze i slysze "ale ma pan luz na prawym drazku", pojechalem wiec z reklamacja do warsztatu, ktory to robil a tam slysze diagnoze "to nie na drazku tylko na koncowce drazka", wiec ok -niech wymienia, wymieniaja i po 4 dniach znow mam luz na koncowce
co moze byc przyczyna? wadliwa czesc (koncowka drazka) czy moze jakas inna nieprawidlowosc?
akbi - 16-11-2007, 08:47
tommyc1, proponuje zmienić warsztat ... bo już na samym początku ,jak Ci ktoś tam wymieniał drążek to powinien zauważyć luz na końcówce, a nie zakładać uszkodzoną.
Po 4 dniach chyba nawet najgorsza końcówka nie powinna się popsuć ...no chyba, że w tym okresie zrobiłeś gdzieś przylutowałeś mocno kołem, albo "jechałeś bokiem".
tommyc1 - 16-11-2007, 12:15
no cóz, zmienic warsztat powiadasz...
...a ja w korkach stoje zeby dojechac do AUTO TW, bo tacy polecani przez mitsumaniakow
ale dam im jeszcze szanse-moze chlopaki mieli zly dzien
|
|
|