L200 Ogólne - Stuki w kierownicy.
Kibloo - 17-06-2008, 13:41
u mnie kolumna po wymianie zrobiła już 80 kkm i jest w porządku...
pozdro
obuch - 29-11-2008, 21:41
CZEść PANOWIE
3 RAZY ZGłASZAłEM W SERWISIE STUKI W KOLUMNIE,ALE TłUMACZONO MI żE ONI TEGO NIE WYCZUWAJą......
Kibloo - 30-11-2008, 08:55
Musisz pojechać na 2 samochody z kimś u kogo to nie występuje, poza tym pana który przyjmuje zgłoszenie trzeba przewieźć albo zmusić do podejścia do samochodu i najpierw dogłębnie mu wytłumaczyć sytuację... sam to przechodziłem, a poza tym przed wjazdem do serwisu sprawdzenie ciśnienia w oponach -2,0 bar i ani 0,1 więcej...
powodzenia
obuch - 30-11-2008, 11:29
Dzięki
Kibloo - 30-11-2008, 11:41
to jest gwarancyjna wymiana ze względu na wadliwe wykonanie niektórych z pierwszych kolumn.
z opisu wynika, ze twoja Elka jest +/- w wieku mojej. nie poddawaj się. Jakby co to PW, daj znać z jakiego rejonu jesteś bo w podpisie nie ma, to poradzę ci do kogo się zwrócić.
pozdro
obuch - 01-12-2008, 20:37
szkoda tylko że trzeba wymuszać naprawy gwarancyjne,przecież nam to się należy...
Anonymous - 01-12-2008, 22:17
Na szczęście nie we wszystkich serwisach.
W tym, w którym ja serwisuję, kolumnę zakwalifikowali do wymiany od razu. Poinformowali mnie też, że jest to typowa usterka.
Tak więc uważam, że nie ma tu na co czekać, tylko cisnąć.
Anonymous - 04-12-2008, 11:48
No właśnie nie we wszystkich na szczęście. Również mam problemy ze3 stukającą przekładnią kierowniczą. Wczoraj właśnie byłem na przeglądzie na 20 tys km i zgłosiłem taką usterkę. Ale po wydaniu auta usłyszałem że mechanik na jeździe próbnej nic nie "wyczuł". W sumie prawda jest taka że to nie zawsze jest wyczuwalne (no i może nie dla wszystkich) więc byłem skłonny odpuścić to do następnego przeglądu chociaż to troszkę czasu minie. Ale po wyjeździe z przeglądu doszedłem do wniosku - po krótkiej przejażdżce - że z usłyszeniem i wyczuciem stuków w kierownicy nie ma problemu i wróciłem do serwisu.Poprosiłem ponownie o jazdę próbną z innym mechanikiem i z osobą z serwisu i dla tego mechanika po przejechaniu krótkiego odcinka drogi nie było problemu z potwierdzeniem tej wady.
Kolumna kierownicza została zakwalifikowana do wymiany. Więc ogólnie pozytywna dla nich ocena za uczciwe podejście.
obuch - 04-12-2008, 19:08
A ja byłem po raz trzeci dzisiaj i dowiedziałem się że podobno "centrala" karze sie nie przejmowac stukami i jezdzić dalej.....
HugoOrmo - 04-12-2008, 21:24
obuch to podjedz do innego serwisu...u mnie tez wymieniali, sami zdjagnozowali, sami zakwalifikowali, zero problemow...podobnie z innymi gwarancyjnymi zadaniami, ktore w zaleznosci od serwisu trwaja krocej lub dluzej ale koniec koncem sa zalatwiane...
pzdr[/b]
obuch - 05-12-2008, 07:14
chyba tak zrobię ,tylko mój następny najbliższy serwis to 130 km(Białystok) i dzień z głowy..
Kibloo - 05-12-2008, 08:45
obuch napisał/a: | to 130 km(Białystok) |
zanim pojedziesz do Białego, daj znać na PW do Jackie to wszystko będzie przygotowane... Grafix rządzi!!!
pozdro
namotore - 05-12-2008, 19:12
wychodzi na to ze jak sie nie ma znajomosci to Cie wycygania w kazdym serwisie Mitsu?
HugoOrmo - 05-12-2008, 21:18
cos w tym jest...
...ale wydaje mi sie, ze najwieksza bolaczka jest slaba siec dealerow i serwisow...moze w Wa-wie jest ich paru ale w innych miastach gora jeden i to nie we wszystkich...dla przykladu w 3 city jest jeden mitsu i zeby wbic sie na serwis trzeba sie umawiac 3-4 lata wczesniej bo Margo jest jeszcze odpowiedzialne za Hyundaia...najblizszy inny serwis to Elblag, Bydgoszcz albo Olsztyn a taki Nissan albo Toyka ma do wyboru do koloru ile dusza zapragnie...a jak serwisow malo jeden badziew psuje opinie o calej sieci...
sorki za off-topic ale tak jakos wyszlo
pzdr
namotore - 05-12-2008, 21:34
moze nie na temat ale troszke sie wiaze z tematem: czasem mam wrazenie ze serwis mitsu jest zakladem pracy chronionej. Pojedz tam z jakimis stukami, piszczeniem, innymi podobnymi sprawami. Zazwyczaj odpowiedz jest ze nic nie widza, nic nie slysza normalnie sami inwalidzi oby serwis w mojej okolicy byl tylko czarna owca na tle dobrej sieci MMC amen
|
|
|