To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - MitsuManiaCZKI

saphire - 10-09-2007, 21:31

Zróbcie ankietę typu Za/Przeciw z komentarzem że jak zagłosuje facet to zostanie wynagrodzony redbarem i niech dziewczyny sobie zagłosują i zdecydują czy chcą takie ,,babskie'' podforum czy nie :)
Anonymous - 10-09-2007, 21:37

ale niech sobie mają - dla mnie mogą sobie założyć temat na FRK lub OT i pisać o czym chcą.....tak jak MY WSZYSCY- np. kącik rubieżny.... nikt go nie chowa, po prostu pisze kto chce i już.........

a zastanowiło mnie to:
czarna napisał/a:
Otóż mam poczucie, że kobietki na Naszym forum są pomijane...... :axe:

bo myśle ze odpowiedzią jest to:
czarna napisał/a:
A może jestem przewrażliwiona??? :doubt:

Nie jestem na tym forum tak długo jak niektórzy ale jest pare kobiet i nigdy żadna nie pisała że sie czyje pomijana lub niezauważana - wręcz przeciwnie, zawsze wszyscy miło traktują kobiety i chętnie pomagają..........

Pisać może sobie każdy co chce.................(oczywiście pod nadzorem Wielkiego Brata :D )

To tyle w tym temacie............

Cezar - 11-09-2007, 01:31

czarna, przewrazliwiona nie jest, ale widze, ze niektorym do tego stanu jest blisko :P

:lol:

Zawsze mozna sprobowac, jak nie wyjdzie to OT (prawie?) wszystko wchlonie :wink:

ruslana81 - 11-09-2007, 09:43

czarna, jeśli rzeczywiście nie będzie to tematyka dla gospodyń domowych, chętnie przyłączę się do babskiej dyskusji :D
Sama widzę, że niezbyt często piszesz na forum, ale dobrze, ze wreszcie się odezwałaś!
Z niecierpliwością i ciekawością czekam na jakiś temat dla kobiet (a może zmówmy się na PW i zróbmy niespodziankę Panom Mitsumaniakom?) Absolutnie jestem przeciwna zamykaniu dostępu płci brzydkiej do naszych rozmów, w końcu nam w typerze nikt nie broni brać udziału...;)
I tak jak pisał dm17, czekamy na wypowiedź jakiejś kobiety na FRK w temacie aborcji. :wink: Jeśli znajdziesz czas na przeczytanie wątku i wypowiedzenie się, będzie super...

Anonymous - 11-09-2007, 12:25

Ruslana pewnie wiesz że proponowałem aby żony/dziewczyny tych co sie wypowiadali o aborcji mogły sie wypowiedzieć ale chyba chłopaki sie przestraszyli bo nikt nie dopuścił kobity............ :D
akbi - 11-09-2007, 12:36

dm17 napisał/a:
Ruslana pewnie wiesz że proponowałem aby żony/dziewczyny tych co sie wypowiadali o aborcji mogły sie wypowiedzieć ale chyba chłopaki sie przestraszyli bo nikt nie dopuścił kobity............ :D

Napiszę Ci tylko, że moja Asia ma identyczne zdanie co ja na temat aborcji .... wiem wiem ... ja jestem w innej sytuacji :D :badgrin: :P

ruslana81 - 11-09-2007, 13:04

akbi napisał/a:
moja Asia ma identyczne zdanie co ja na temat aborcji

akbi napisał/a:
ja jestem w innej sytuacji

:wink: po 1. - to raczej normalne, że w związkach ma się na tak kontrowersyjne tematy takie samo zdanie :) nic zaskakującego... mój Grześ ma takie samo zdanie jak ja :)

po 2. - tak, jesteś w innej sytuacji (Twoja żona jest w ciąży, co wg. Ciebie rozumiem zmienia punkt widzenia), natomiast ja nie wiem co to ma do rzeczy. Nie spodziewam się aktualnie potomstwa, chociaż wcale nie wykluczam posiadania takowego. A mimo to moje zdanie nt. aborcji znasz ;)
Akbi, zaraz nas opier-papierniczą za OT ;)
Może tak przesunąć te kilka postów do odpowiedniego działu?

gigant87 - 11-09-2007, 14:57

akbi napisał/a:
..a ja uważam, że Mitsumaniaki to już nie tylko Forum Motoryzacyjne, ale w większości zgrana i szanująca się - Społeczność.

Poza typowymi tematami motoryzacyjnymi zauważcie, że dość mocno mamy rozwinięty temat sportowy - Typer ... a i tematy polityczne też "obrabiamy" na bieżąco.

popieram wypowiedź akbi'ego, zresztą... co nam szkodzi? Panie się poczują może bardziej docenione i być może niektóre zaczną się bardziej identyfikować z forum/klubem ;)

założenie takiego kącika dla Pań nie ma chyba złych stron? a jeśli ktoś ma się czuć lepiej to czemu nie :)

Jackie - 11-09-2007, 16:35

No cóż, forum jest dla wszystkich a to w sposób oczywisty obejmuje także ( a może szczególnie) kobiety. Cieszę się, że jest jakaś oddolna aktywacja płci pięknej i tym samym nie widzę przeszkód żeby damski kącik powstał. Ba, z ciekawością będę go śledził (się nie gniewajcie ale ja nadal wielu rzeczy nie kaman ;) ) Także jeżeli opinie będą pozytywne będę wnioskował o utworzenie takiego działu ;)
Pozdrawiam

Anonymous - 11-09-2007, 16:44

i przestaną oglądać seriale a my będziemy mogli oglądać mecze :axe:
Moominek - 11-09-2007, 16:48

Jackie napisał/a:
...oddolna aktywacja płci pięknej...

świntuch :!: :D

Jackie napisał/a:
...i tym samym nie widzę przeszkód żeby damski kącik powstał....

...Także jeżeli opinie będą pozytywne będę wnioskował o utworzenie takiego działu ;)

Nie mam zbytnio zdania w tym temacie ale nie bardzo rozumiem zdania czemu kącik taki miałby nie powstać? Skoro i tak dział OT jest na topie obleganych tematów, a server wydoli i nie wrzeszczy HALT to chyba nic nie stoi na przeszkodzie? Kandydat... o przepraszam, kandydatka :D na moderatora już jest :) Userki też już w poczekalni więc? :)

A i jeszcze jeden pozytyw takiego działu. W czasie przygotowań do zlotu panie będą miały miejsce na ustalenie menu ;)

ruslana81 - 11-09-2007, 17:37

Moominek napisał/a:
będą miały miejsce na ustalenie menu

typowy, stereotypowy przykład...kobieta=gary ech... :roll:
...a ja np. ostatnio czyściłam przepustnicę, myłam silnik, odkręcałam zderzak (leżąc pod samochodem :D - wreszcie dostałam pozwolenie!) i dopingowałam dwóch mitsumaniaków, którzy zdejmowali panewki :) To o wiele fajniejsze niż gotowanie...Kobiety też mogą robić takie rzeczy, a nie tylko o ciuchach, garach i kosmetykach (powtarzam się, wiem).
I pozostanę przy tym, że Mitsumaniaki to JEDNAK forum motoryzacyjne, a to że stanowimy SPOŁECZNOŚĆ to zupełnie inna bajka. :biggrin:

ps. ja np. mam jeszcze pióro kulkowe Mitsubishi, kupione jak najbardziej świadomie :P

Moominek - 11-09-2007, 18:13

ruslana81 napisał/a:
typowy, stereotypowy przykład...kobieta=gary ech... :?

doooobra, to może był n ie najtrafniejszy przykład :) poza tym menu ≠ gary :)

ruslana81 napisał/a:
...a ja np. ostatnio czyściłam przepustnicę, myłam silnik, odkręcałam zderzak...

ja odgrzewałem zupę i nie spaliłem ;)

ruslana81 napisał/a:
I pozostanę przy tym, że Mitsumaniaki to JEDNAK forum motoryzacyjne, a to że stanowimy SPOŁECZNOŚĆ to zupełnie inna bajka.

I dlatego osobiście nie widzę przeciwskazań by kobiecy OT powstał, jeśli tylko serwer na to pozwala. W OT skupiają się kółka zainteresowań, praca w podgrupach i bez grup, a na właściwych wszyscy gadamy o czterech kółkach z trzema diamentami (i nie tylko)...

czarna - 11-09-2007, 22:04

No tak tylko żeby takowe forum powstało musi być zainteresowanie ze strony kobiet, bo dwie to za mało :P zdecydowanie :wink:
Hubeeert - 11-09-2007, 22:45

Będzie (za 5 minut forum) pojawi się zainteresowanie :D