To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Potrzebna pomoc dla 2 letniej Oli

Gene - 12-09-2007, 11:00

Po konsultacji z Jackiem proponuje aby moze wpalcac pieniazki na konto klubowe i potem przeslac calosc. To chyba nie zly pomysl. Nie wiem, moze sie myle ale to wspolna nasza inicjatywa.
Mateusz - 12-09-2007, 12:16

wspolnie z zona przylaczylismy sie do aktywnej pomocy wplacajac na konto dla Oli pieniadze, nie mamy jeszcze swoich dzieci ale chcemy pomoc temu dziecku.
Oby jak najmniej podobnych problemow u najmniejszych pacjentow.
pozdrawiam,
mateusz

[ Dodano: 12-09-2007, 12:19 ]
Gene, Jackie, tutaj liczy sie czas, nie wiadomo ile nasza zbiorka potrwa a dziecko z operacja czeka juz o miesiac za dlugo. Chyba lepiej bedzie jesli zainteresowane osoby beda wplac pieniadze bezposrednio.Pozdrawiam
Mateusz

Anonymous - 12-09-2007, 12:20

Ja tez sie przylaczam. Na dniach zostane szczesliwym tatusiem i niechcialbym aby mnie cos takiego przykrego spotkalo. Dlatego przelalem kilka symbolicznych zlotowek, ktore mysle ze pomoga Olence i mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje.
Gene - 12-09-2007, 13:04

Mateusz napisał/a:
Gene, Jackie, tutaj liczy sie czas, nie wiadomo ile nasza zbiorka potrwa a dziecko z operacja czeka juz o miesiac za dlugo. Chyba lepiej bedzie jesli zainteresowane osoby beda wplac pieniadze bezposrednio.

moze i tak :wink:

done :salute:

Kibloo - 12-09-2007, 13:25

Czy ktoś z was policzył ile osób z nas zameldowało wpłatę? bo ja tak - ponad 30 osób... cieszę się, że jestem w takim gronie jak WY.

Pozsdrawiam

Anonymous - 12-09-2007, 14:30

14:20 - poszedł przelew.
Anonymous - 12-09-2007, 16:04

Oglądałem program, serce się przewraca z bólu,, oczywiście jestem za i już konkretny pierwszy (myslę że nie ostatni ) przelew poszedł na konto Oli, staram się zainteresować środowisko TIRowców tym tematem,,,, fakt że czas goni i już jest sporo po terminie drugiej operacji.... ale podsumowując,,, to KUR....ICA MNIE BIERZE ŻE BANDA ZŁODZIEI POTRZEBUJE 50 mil. NA WYBORY A DZIECKO TRACI ŻYCIE BO NIE MA KTO ZAPLACIC ZA OPERACJIE PARĘ TYS EURO, PRZECIEŻ TO JEDNA ODPRAWA SKRWIA....ŁEGO POSŁA, TO JEST DRAMAT PROSZĘ PAŃSTWA
Anonymous - 12-09-2007, 18:10

fajnie ze mozna zaplacic karta, naturalnie kasa poszla
Anonymous - 12-09-2007, 19:01

Co za Kur....wa system że dzieciątko musi liczyć na dobrą wolę ludzi,,,,,,,,, panie Kaczyński, Źobbro i reszta....... ile dramatów potrzeba ile kasy zmarnujecie panowie posłowie, niech was jasny szlag............... bez znaczenia odnośnie opcji politycznej....... NIECH WAS SZLAG TRAFI !!!!!!!

[ Dodano: 12-09-2007, 19:23 ]
Firek... proszę cię umieść to gdzie chcesz,,, ale to ma być temat przwodni,,, to dzieciątko potrzebuje pomocy, wiele było akcji,,,,,,, wieńce, pożegnanie,,,,,,,,,,, postarajmy sie wbrew systemowi uratować to dziecko ,, bo system w polsce skazał je na śmoerć !!!!! ja sie z tym nie godzę,,, poruszę wszystkich,,,,,,,, wszystkich ze świecznika,,, wywale im prosto w twarz jak to wygląda,,,,, w dupie mam jakis maszt o którym trąbi RMF bo 15 ludzi poczuło sie urażonych,,,,, to jest życie dziecka !!!!! ono porostu umiera,,,, co za kurwa system,,,,

JCH - 12-09-2007, 19:26

Mogę napisać, że moi dobrzy znajomi mieli bardzo podobną sytuację - rodzili swoje drugie dziecko, córeczkę Kasię. I kiedy tylko odcięli pępowinę zaczęły się jakieś "cyrki" z dzieckiem. Na szczęście ktoś podał dziecku szybko tlen i zdecydowano o przewiezieniu dziecka do specjalistycznego szpitala w Zabrzu. Diagnoza - wada serca - zamienione żyły wchodzące i wychodzące z serduszka (to zapewne mało precyzyjne określenie ale nie znam aż tak szczegółów). W Zabrzu zebrał się zespół specjalistów, przyjechał m.in. jakiś "magik" z Krakowa (magik czyt. chirurg) i poprzekładał w sercu wszystko tak jak ma być. Kolega jak ściskał mu rękę to mówił, ze facet miał łapsko jak bochen chleba ;) i tymi rękami czyni dosłownie cuda w serduszkach takich małych istot.
Mieli duuuuuużo szczęścia.
Dziś Kasia ma już chyba 5 lat i o tym, że coś się działo świadczy tylko cieniutka blizna na piersi, która pewnie zniknie jak już Kasia stanie się dużą Kaśką :wink:

W tej sytuacji nie rozumiem jak NFZ może nie wykonać finansowania świadczenia skoro nie da się tej operacji wykonać w Polsce a można wykonać ją na świecie. I to gdzie, tuż za miedzą.

Anonymous - 12-09-2007, 19:30

Miałem kupić oponki zimowę,,,,,,,, Gene,,,, odpuszczę na razie,,,, Kasa za oponki poszła dla Oli..... a wy ku.... wa darmozjady z sejmu,, wysłałem wam monit.... w du...pie macie pojedyncze dziecko... ważne aby koryto było pełne i diety wypłacone,,,, ja pier.....dole w jakim ja kraju żyje

[ Dodano: 12-09-2007, 19:35 ]
JCH napisał/a:
W tej sytuacji nie rozumiem jak NFZ może nie wykonać finansowania świadczenia skoro nie da się tej operacji wykonać w Polsce a można wykonać ją na świecie. I to gdzie, tuż za miedzą

ICH,,,, przyjacieku zejdź na ziemię NFZ ? dbają tylko o własną du...pę aby premia była,,, wiem o czym pisze,,,, straciłem w wypadku oko... i wiem co mi NFZ zaproponował,,,,,banda złodzieji.

Anonymous - 12-09-2007, 21:39

Axer ma racje. Zgadzam się z nim w 100%. :hello1: Brawo Bracie!!!!!!!!!
Anonymous - 12-09-2007, 22:24

Przelew zrobiony :!: :!: :!: Nigdy nie chciałbym przeżywać tego co Ci rodzice..bo nie ma nic gorszego jak rodzic musi żebrać o pieniądze na życie dziecka............ :axe: :axe: :axe:

Axer nic dodać nic ująć..... co za..........................kraj

[ Dodano: 12-09-2007, 22:27 ]
Gene też o tym pomyślałem ale już sporo osób wpłaciło wiec może tak to zostawić.......choć fajnie by było jakby poszło oficjalnie od MM.

Anonymous - 12-09-2007, 22:37

Oficjalnie od MM IMHO to wystarczy dopisek "Od MM" czy cuś. Pomoc jest bezinteresowna-niech otrzyma/ją jak najszybciej. Na cokolwiek.

P.S. To nie VII plenum KC tylko, życie któremu staramy się pomóc.

Anonymous - 12-09-2007, 22:54

dodam że wpisałem adres stronki do opisu gg..........może ktoś zauważy;)