Ubezpieczenia - Ubezpieczenie OC (AC) - co wybrać - uwagi opinie...
Anonymous - 05-11-2008, 20:24
siwek napisał/a: | damiano napisał/a:
Co w sytuacji jeśli ktoś posiada jeden kluczyk oryginalny, a drugi dorobiony w ASO?
czy to jakaś różnica? przecież nikt ci nie sprawdza kluczyków |
przy zawieraniu umowy nie sprawdzają, ale mogą się mocno czepiać przy likwidacji szkody, a czasem wręcz odmówić wypłaty. Niestety człowiek się uczy na własnych błedach
siwek - 05-11-2008, 20:29
JackD napisał/a: | siwek napisał/a: | damiano napisał/a:
Co w sytuacji jeśli ktoś posiada jeden kluczyk oryginalny, a drugi dorobiony w ASO?
przy zawieraniu umowy nie sprawdzają, ale mogą się mocno czepiać przy likwidacji szkody, a czasem wręcz odmówić wypłaty. Niestety człowiek się uczy na własnych błedach |
W CU w moim przypadku nikt nie sprawdzał takiej pierdoły jak to czy kluczyk mam oryginalny czy dorabiany, nikt się nawet nie zapytał o to o też miałem likwidacje szkody z AC po stłuczce z mojej winy.
Anonymous - 05-11-2008, 20:37
siwek napisał/a: | JackD napisał/a: | siwek napisał/a: | damiano napisał/a:
przy zawieraniu umowy nie sprawdzają, ale mogą się mocno czepiać przy likwidacji szkody, a czasem wręcz odmówić wypłaty. Niestety człowiek się uczy na własnych błedach |
W CU w moim przypadku nikt nie sprawdzał takiej pierdoły jak to czy kluczyk mam oryginalny czy dorabiany, nikt się nawet nie zapytał o to o też miałem likwidacje szkody z AC po stłuczce z mojej winy. |
No to nie miałes jeszcze / i tego nie życzę / kradziezy auta. tutaj dopiero ma znaczenie ilośc i rodzaj kluczyków. Nauczyłem sie, że trzeba dmuchac na zimne. Przypadek z innej beczki ale tuż z ubezpieczenia . Komputer który sam składałem nie wytrzymał uderzenia pioruna i z ubezpieczenia "przepięcia" żadają tytułu własności danego sprzetu... a kto przy skłądaniu myślał o fakturze?? dlatego "dmuchaj na zimne"
Pozdr.
Anonymous - 06-11-2008, 21:00
JackD napisał/a: | Co do kluczyków to wpisujesz to co masz, czyli 1 oryginalny a drugi tez oryginalny /czym sie rózni dorobiony w servisie??/ a jak nie to lepiej tam nie ubezpieczaj, wesze kłopoty.
Pozdr. |
no właśnie też tego nie rozumiem Przecież to taki sam kluczyk tylko dorobiony w dodatku w ASO, a nie w "zakładzie pana Zdzicha" (z całym szacunkiem dla zakładów dorabiających klucze ).
siwek napisał/a: | wystarczy że masz jeden, nawet jak masz dwa możesz powiedzieć ze masz jeden |
u niektórych ubezpieczycieli muszą być dwa - przynajmniej tak mnie informowali...
JackD napisał/a: | siwek napisał/a: | damiano napisał/a:
słyszałem o takich przypadkach.
siwek napisał/a: | damiano napisał/a:
Czy firmy ubezpieczeniowe nie będą robić problemów z ubezpieczeniem AC?
jeśli się wyrobisz przed upływem 10 lat auta to nie |
wyrobimy się tzn. Moja Lepsza Połówka Samochód to Clio II z 2001 roku
W PZU Nam powiedzieli, że "raczej" nie powinno być problemu z zawarciem ubezpieczenia OC + AC z jednym kluczykiem oryginalnym, a drugim dorobionym w ASO. Trzeba tylko napisać oświadczenie, że podczas zakupu auta, był dołączony tylko jeden kluczyk, a drugi jest dorobiony. Ciekawe jak wyglądałaby potem w takim przypadku sprawa wypłaty ubezpieczenia po ewentualnej kradzieży auta...
Jednak znaleźliśmy ubezpieczyciela, który nie robi żadnych problemów czy podchodów z ubezpieczeniem auta z jednym kluczykiem i to w pełnym pakiecie OC + AC - Compensa.
|
|
|