Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Pordzewiały silnik - bardzo proszę o pomoc
Anonymous - 09-10-2007, 15:48
Przyjacielu mój silniczek również tak wygląda a może i nawet gorzej
Ale nie bierze oleju a idzie jak żyleta
Rdze mam i na kolektorach jak również na dolnej części głowicy. Powiem tylko tyle : cóż ...
Anonymous - 10-10-2007, 10:33
właśnie dogaduje się z kolesiem którego mi części w tym temacie podaliście, szuka miski
tylko boje się, że jak kupie używaną to też będzie mocno pordzewiała, o nowej nawet nie myślę
Cichanos - dla mnie tez najważniejsze by z silnikiem było oki ale z moim nie do końca jest, ta miska...
pozdrawiam
Anonymous - 10-10-2007, 17:54
dodam tylko tyle że u mnie w Cari silnik jest podobnie skorodowany,przez pewien czas nawet zastanawiałem sie nad usunięciem tego,nie znalazłem jednak skutecznej metody wiec zostawiłem to tak jak jest,jeszcze max 2 latka nim pojeżdżę wiec może wytrzyma:)Może i troszkę razi po oczach ale już się przyzwyczaiłem.
Pozdrawiam
Anonymous - 11-10-2007, 22:27
no ja bym chciał trochę dłużej pojeździć niż 2 lata, choć mam 240 tys na liczniku ale ładnie wszystko chodzi
Anonymous - 28-11-2007, 17:08
Spokojnie, ja też mam przejechane ponad 220000km i wszystko jest ok. Fakt nie mam tak skorodowanego silnika. Żeliwo ma to do siebie że bardzo szybko rdzewieje i robi się dziwny osad, więc tym bardzo się nie przejmuj- szczotka druciana i po bólu.Miska też mi lekko rdzewiała - wyczyściłem i zamalowałem i 3 rok jest ok.
Anonymous - 05-03-2008, 10:43
arturro napisał/a: | bo kupujac 2.5TDI wersje 150KM omija sie szerokim lukiem, a wybiera sie nie do zajezdzenia wersje 180KM tylko ze w modelu po liftingu. |
A nie wiesz arturro czy 2.5TDI te co siedzi w Volvo V70 97-99r to ta sama awaryjna jednostka 2.5TDI 150KM co była montowana w audi i co należy mijać szerokim łukiem???? Ponoć to silnik audi.
|
|
|