To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Montaż spoilera tylnego

Matejko - 02-03-2006, 19:54

tyle ze jakies dziwne sa, czy to nie jest ten z msx??
tomusn - 03-03-2006, 00:26

właśnie kupiłem lotkę do Colta

napiszcie czym zakonserwować otwory w klapie i jak/czym dokleić spojler, że na śruby to wiem (Colt ma takie same przyszykowane miejsca jak Cari)
lotka juz nie wisi na allegro, ale jakby ktos chcial zobaczyć, wklejam: link do Allegro

Matejko - 03-03-2006, 07:57

tomusn napisał/a:
właśnie kupiłem lotkę do Colta

napiszcie czym zakonserwować otwory w klapie i jak/czym dokleić spojler, że na śruby to wiem (Colt ma takie same przyszykowane miejsca jak Cari)
lotka juz nie wisi na allegro, ale jakby ktos chcial zobaczyć, wklejam: link do Allegro

na poczatek oczysc go z tego kleju do szyb i pozniej mozesz zastosowac to samo lub ew. tasma dwustronna kupiona w sklepie lakierniczym, czarna grubsza taka niby pianka, a otwory to czyms antykorozyjnym zabezpieczyc :D
pewnie liczysz na to ze nie bedziesz go musial lakierowac :P oby :)

tomusn - 08-03-2006, 08:14

No więc dostałem wczoraj pocztą! Stan, jak to piszą idealny - czytaj: do poprawek lakierniczych
napisane ma:
Mitsubishi Motors
Heckspoiler
Made in Austria
i numery.

To czarne na zdjęciu z Allegro to nie klej do szyb ale ubytek w lakierze po zdejmowaniu kleju do szyb, na szczęście idzie po spód i nie będe tego ruszał.
Ogólnie spojler w dobrym stanie, trochę wlęsły - jak dopasuję środek i jeden brzeg to się drugi podnosi. Jest dosyć miękki i myślę że docisk zrobi swoje.
Lakier na górnej części zaniedbany, zrobiłem polerkę i jest już dobrze. Jedyny mankament to dwa ubytki lakieru na widocznej części - tylna krawędź - zapaćkane jakąś zaprawką i na czerwono - z bliska widać, z daleka mniej.

Zakup oceniam na 8,5 w skali na 10, cena 110 z wysyłką

Anonymous - 27-03-2006, 14:26

Jak obiecałem poniżej zdjęcia spojlera zamontowanego na mojej Cari (dzięki piwkotomowi) Pomimo że spojler nie ori wygląda wg mnie całkiem całkiem. Fakt że montaż był uff ale sie udało

No i jak Panie i Panowie? Może być :D

Hubeeert - 27-03-2006, 14:27

No ładnie :D
Zmień nazwę pliku - forum nie przyjmuje polskich znaków.

Krzyzak - 27-03-2006, 14:36

Bardzo ładnie.
PS. Mario - zmień aparat, bo ten gubi balans bieli - raz płot jest zielony, raz niebieski...

Anonymous - 27-03-2006, 14:44

Krzyzak napisał/a:
Bardzo ładnie.
PS. Mario - zmień aparat, bo ten gubi balans bieli - raz płot jest zielony, raz niebieski...
Bo to wysłużony SONY Cyber-shot 3,2 megapixels na dodatek nie mam do niego instrukcji obsługi i ustawiam tak na "oko"
Matejko - 27-03-2006, 15:23

pewnie ze moze byc, calkiem calkiem
Anonymous - 11-04-2006, 22:16

tutaj http://www.allegro.pl/show_item.php?item=97706458 unikalny spojler ktory pożera swoim wyglądem oferowane podróbki do Carismy a przy okazji zwalil mnie z nog.
wlasnie niedawno mitsu otworzylo nowa firme ktora ma konkurowac z ralliart-em (a myslalem ze to pogloski) o nazwie CARISMA SED SPORT CETUS - Mario.GPS jest jednym ze szczesliwcow posiadajacym te wspaniale pozerajace spojlery :D :D :D :D :D

Matejko - 11-04-2006, 22:20

nie no gosc wygral, CARISMA SED SPORT CETUS". Jego wartość katalogowa - salonowa to 1600 zł. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymous - 11-04-2006, 22:31

trzeba pamietac aby na zlocie stanac daleko od mario co by nasze spojlery nie zostaly pozarte przez jego.

p.s. mario mam nadziej ze wiesz iz wysmiewamy sie z glupoty sprzedajacego, bynajmniej nie z ciebie.

Matejko - 11-04-2006, 23:05

arturro napisał/a:
trzeba pamietac aby na zlocie stanac daleko od mario co by nasze spojlery nie zostaly pozarte przez jego.

p.s. mario mam nadziej ze wiesz iz wysmiewamy sie z glupoty sprzedajacego, bynajmniej nie z ciebie.

i z dala od kofanowej jego cari tez doswiadczyla tej REWELACJI sesesese :mrgreen:

ale tu nie ma co koles bardzo dobrze wie co sprzedaje, ale reklama dzwignia handlu tylko czekac az jakis napaleniec kupi te rewelacje za 1/10 ceny :roll:

Anonymous - 17-04-2006, 15:52

Juz ktos licytuje :twisted:

Moj spoiler przed

Oczywiscie ORI!!! :D

i po

Auto jeszcze brudne, ale jak sie pogoda poprawi i zrobie to co musze to umyje i zamontuje na stale ;-)

Cenowo troche ponad 100zl

Anonymous - 05-10-2010, 19:38

Skoro już mowa o tylnym spojlerze ,to moglibyście zerknąc na link poniżej? Chciałabym dokupić spojler do mojego Lancera,ale ten który mi sie podoba w salonie do evo jest z karbonu więc o wieeeele za drogi.takie coś znalazłam na allegro,ale nie wiem jakiej może być jakości ,czy nie odleci przy większej prędkości :wink: Słyszał ktoś w ogóle o tej firmie? Będę wdzięczna za opinie ;) pozdr :) http://allegro.pl/mitsubi...1243564233.html