Outlander II GEN Techniczne - Hands free
rezon - 01-04-2009, 13:29
Woo napisał/a: | Po jakieś minucie jest "bip" i wraca radio... | tak się dzieje jeżeli nie ma np. połączenia z bluetooth z Twoim telefonem albo też numer, na który dzwonisz jest zajęty, nikt nie odbiera, itp. Powtórz operację patrząc na wyświetlacz telefonu.
Woo - 01-04-2009, 14:26
rezon napisał/a: | Woo napisał/a: | Po jakieś minucie jest "bip" i wraca radio... | tak się dzieje jeżeli nie ma np. połączenia z bluetooth z Twoim telefonem albo też numer, na który dzwonisz jest zajęty, nikt nie odbiera, itp. Powtórz operację patrząc na wyświetlacz telefonu. |
Hmm... dziwne. Połączenie teoretycznie jest, bo inaczej kobietka mówi, że telefon jest niedostępny. Na telefonie mam "zapięty" znaczek bluetooth oraz ikonke samochodziku. Nie ma natomiast żadnych oznak wybierania numeru. W głośnikach cisza. Jak dzwonie z telefonu to jest ok. Jak odbieram na hands free też jest ok, tylko z niego dzwonić nie mogę.
rezon - 01-04-2009, 15:33
Woo napisał/a: | Nie ma natomiast żadnych oznak wybierania numeru | czyli wina Hands free, które z jakiegoś powodu nie wysyła komendy do telefonu albo też telefon tego polecenia nie rozpoznaje i nie realizuje połączenia. Spróbuj jeszcze z innym typem telefonu, jak będzie tak samo to reklamacja hands free.
jmgmotocykle - 01-04-2009, 23:05
miałem jakis czas temu nokię (niepamietam modelu bo nie interesuję sie tym) ale też nie mogłem nawiązać połączenia - od 3 m-cy mam inny aparat i wszystko gra - może problem jest w twoim aparacie telefonicznym...wybierania numeru nie słychać!!!! dopiero jak ktoś odbierze to np. wyciszy muzyke...
Hiszpan - 01-04-2009, 23:26
jmgmotocykle napisał/a: | wybierania numeru nie słychać!!!! | Nie jestem pewien.
Jeżeli dzwoniłeś przez funkcję "redial" to chyba słychać wybieranie, a już na pewno słychać sygnał oczekiwania na połączenie.
rezon - 01-04-2009, 23:53
Hiszpan napisał/a: | słychać sygnał oczekiwania na połączenie | na stacjonarne. Na komórki nie - nie wiem dlaczego
koniu12 - 09-04-2009, 08:51
Z zagranicznego forum dowiedzialem sie, ze Mitsu posiada nowe moduly BT i wymienia je na gwarancji. Niestety nie jest to czynnosc automatyczna, trzeba te wade zglosic, wtedy dopiero bedzie wymiana modulu.
Woo - 15-04-2009, 11:55
koniu12 napisał/a: | Z zagranicznego forum dowiedzialem sie, ze Mitsu posiada nowe moduly BT i wymienia je na gwarancji. Niestety nie jest to czynnosc automatyczna, trzeba te wade zglosic, wtedy dopiero bedzie wymiana modulu. |
No właśnie sprawdziłem na innym telefonie, też Nokia, ale starsza. Na innym wszystko działa bez zarzutu. Spróbuje w serwisie ten problem zgłosić, ale jak znam życie to podłączą inny telefon i powiedzą, że przecież wszystko działa...
clahaux - 14-05-2009, 15:54
Po wielu problemach z wymową "two" poddałem się i przełączyłem na jęz. francuski.
Dodałem do książki adresowej kilka kontaktów i zmieniłem język na angielski.
I co się okazało? .... kontakty zniknęły. Przełączyłem się znów na francuski i kontakty są.
Hiszpan - 14-05-2009, 16:10
Zgadza się, bo każdy język ma swoją książkę numerów.
|
|
|