Carisma - FAQ - [Carisma] HALOGENY W CARISMIE
Chooper - 25-02-2006, 22:31
to ja CI moje sprzedam za 1000 pln, maskownice za 50 pln obie, a dodatkowo w bnusie za jednyne 24400 pln (na podstawie Info Expert) oddam niemalże darmo resztę samochodu
co by sie koledzy niesmiali, że masz nieoryginalne halogeny
A tak naserio, to jestem pod miłym wrażeniem adaptacji tyhch halogenków w nasze maskownice, bardzo fajnie to wygląda, i jeżeli świeci tak jak wygląda, to gratuluję udanego zakupu
luk_szc - 25-02-2006, 22:36
Według mnie świcą naprawdę nieźle - adaptacja mogłaby być trochę lepsza (ach te silikony ) Taniość tania , pełna regulacja , żarówki H11 OSRAM . Było ich kilkanaście sztuk do kupienia .
Marcino - 25-02-2006, 23:09
luk_szc napisał/a: | Według mnie świcą naprawdę nieźle - adaptacja mogłaby być trochę lepsza (ach te silikony ) Taniość tania , pełna regulacja , żarówki H11 OSRAM . Było ich kilkanaście sztuk do kupienia . |
Czy jest szansa sie z toba dogadac cobys zakupił dla mnie takie dwie sztuki? Zapytam, jeszcze kolege może bedzie chciał wziac do swojej mazdy...
Pozwiem ze mis ie to podoba, i chętnie sie zabawie we wstawienie takeich halogenów. Rozumien ze jest regualcja, i mozna liczyć na jakieś wzkazówki z twoje strony.
Pozdrawiam
luk_szc - 25-02-2006, 23:34
Powiem tak , nie , żebym odstraszał , trzeba je wkleić w kratkę , oraz niestety trochę ciąć korpus halogenu bo mają ostrzejszy kąt nachylenia szybki niż to bywa w Cari .
Zakupić no problem , jęśli będą . Przejadę się na Wolumen i zerknę czy teraz w te mrozy bywają . A jak bywają i mają to biorę w miarę zapotrzebowania
Ja je kupiłem z jakieś 0, 4 roku temu ale to nie powinno nić zmieniać bo wcześniej też takie kupiłem ok 1 roku i nadal były .
Matejko - 26-02-2006, 12:59
takto u mnie wyglada
Anonymous - 22-03-2006, 16:30 Temat postu: cd. halogeny Witam. Mam pytanko natury elektrycznej raczej...
Może ktoś wie lub adaptował włącznik podwójny halogenów (dzielony, wciskany i wyciskany) od Colta do Carismy z rocznika 97, jak go podłączyć i czy w ogóle się da...
Ma od tyłu dwa jakby gniazda, w jedym ma 4 piny, w drugim 6
Jeśli będę w stanie, załączę następnym razem fotkę...
Pozdrawiam.
[ Dodano: 23-03-2006, 18:03 ]
[IMG]www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/foto/23032006_164517_HPIM2529.JPG[/IMG]
[ Dodano: 23-03-2006, 18:04 ]
...cholerka zgubiłem gdzieś adres swoich fotek...
[ Dodano: 23-03-2006, 18:13 ]
[ Dodano: 23-03-2006, 18:19 ]
...i nie tym razem??? ...gdzie do k..... robię błąd?
[ Dodano: 23-03-2006, 18:43 ]
Anonymous - 24-03-2006, 20:24
Zdjęcia wrzuć tu: imageshack i użyj "Hotlink for forums (1)" kopiując go i po prostu wklejając w post bez używania opcji "Img" spod emotikonów.
wolgaster - 14-09-2007, 20:29
Matejko czy szybka od halogenów z R19 pasuje idealnie i jaka jest technologia wymiany. Ogólnie to jak ktoś posiada lewy halogen na zbyciu model jaki posiada Matejko i naturalnie ja to niech da znać bo muszę podjąć starania w odnalezieniu oryginału lub zamiennika. Szybka na moim dostała prawdopodobnie kamieniem i "kurza twarz" pękła. Narazie zabezpieczyłem folią przezroczystą - antywłamaniowa aby się nie rozpadła szybka do końca ale ostatecznie trza wymienić a więc poszukiwania czas zacząć.
kris80 - 08-02-2009, 09:48
Koledzy a wymienialiście może żarówki w tych ori halogenach? Ja musze to zrobić i nie wiem czy łatwiej bedzie wyjąć cały halogen, czy może jakoś dostać sie do nich z tyłu odkręcając nadkola?
Matejko - 08-02-2009, 10:15
instrukcja obslugi do carismy
kris80 - 17-06-2009, 21:28
Witam znów mam problem z moimi halogenami, a mianowicie paruja od wewnątrz i nie wiem jak je rozebrać zeby wyczyścic od srodka klosze i moze jakoś uszczelnić. Wyjałem juz całe halogeny ale nie wiem co dalej. Są tam jakieś 4 blaszki które odgiołem ale i tak nie chce wyjść. Mam nadzieje że ktos je rozbierał i mi podpowie.
Anonymous - 08-07-2009, 21:37 Temat postu: halogeny Panowie podłączam się do tematu skoro już jest na temat halogenów ,może ma ktoś z was do sprzedania uchwyty mocujące halogeny bo chyba nie każda carisma była w nie wyposażona a ja dostałem od kumpla halogeny tylko nie mogę znaleść na allegro uchwytów do nich.
Może jakieś namiary?
Pozdrawiam Czarek.
rodman26 - 17-11-2009, 21:08
Witam forumowiczów,wolałem dopisać coś niż nowy temat poruszać.Mianowicie posiadam Cari która prawdopodobnie miała halogenki fabryczne i mam problem gdyż założyłem do niej nowe soczewki (po drobnych przeróbkach).Instalacja była,przelącznik podwójny też tylko że tylny przeciwmgielny zapala ale przedni już nie.Po zwieraniu na krotko kabelkiem w kostce jest ok!wszystko działa ale jak podepne przełącznik(orginał)to tylko jest tył (nie mam spalonych bezpieczników).I teraz mam pytanie czy ten przełącznik można naprawić (bo w środku ma płytke z jakimś układem) czy szukać jakieś alternatywy???
Piwor - 17-11-2009, 21:30
Przekaźnik.
rodman26 - 18-11-2009, 19:51
wydaje mi sie że przekaźnik jest dobry bo jak w kostce od przełącznika zwieram kable to halogenki sie zapalają i cyka przekaźnik a jak podłącze przełącznik to jest klapa
[ Dodano: 18-11-2009, 21:09 ]
czy może mnie ktoś nakierować na ten nieszczęsny przekażnik od halogenów bo nie wiem czy przednie halogeny są na tym samym przekaźniku co tylne? czy osobno?Bo mam jeszcze pod kolumną kierownicy jakieś przekaźniki?!
|
|
|