To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

OFF ROAD - NASZE TERENOWKI

damonpr - 11-01-2009, 20:59

Jako, że spadło trochę śniegu postanowiłem wybrać się Pajero na rybki spod lodu.

Dobrze, że miałem wiadro, bo rękami byłoby ciężko :lol:

Poniżej widok 20 minutowego odśnieżania.

Pajero I 2.5TD 87'

jawaldek - 11-01-2009, 21:24

damonpr napisał/a:
Jako, że spadło trochę śniegu postanowiłem wybrać się Pajero na rybki spod lodu

Witam na forum. A co z rybkami?? Po śladach widać że dalej pływają :wink: Pozdrówka :)

damonpr - 12-01-2009, 07:39

Z rybkami nic specjalnego. Kilka okonków :)

Niestety większość wód na podlasiu jest strasznie "mocno eksploatowana" przez kłusoli i rybek jak na lekarstwo.

Pzdr

qbaA6 - 16-01-2009, 17:47

zebralem sie na kilka fotek pajero :) zalozylem halogeny z przodu, cb i radyjo alpine, na reszte mowdow trzeba poczekac :)

jawaldek - 20-01-2009, 13:21

Z wyprawy z "Kochajmy Bezdroża"

A to z taplania w okolicach Św.Katarzyny

akcept - 27-02-2009, 13:54

Nie jest on zbyt piękny, ale lepiej już nie będzie. rocznik 1989 wersja long 3litry v 6 benzyna z gazem opony bf goorich all terrain .Pozdrawiam

jawaldek - 27-02-2009, 14:17

Witaj. A czy wybierasz się na konkurs piękności Mitsubishi??? Wczoraj w warsztacie widziałem z Twojego rocznika Miśka nad którym niemalże zapłakałem.Dziury w karoserii i nadwoziu na wylot,tapicerka porwana itd itp. Delikatnie sugerowałem właścicielowi aby zrobił Miśka bo szkoda takiego samochodu.Jego odpowiedź-ale silnik jest dobry. A Twój Misiek prezentuje się bardzo fajnie :!: Nie wiem jak długo masz Miśka ale uważaj :mrgreen: jest taka choroba która nazywa się "modyfikacja i modernizacja Mitsubishi swojego" jest strasznie zaraźliwa ale na szczęście w czasie rozłożona. Pozdrawiam :) P.S ale tereny do jazdy w swojej okolicy masz bardzo ciekawe-> skąd znam? -> w tejże miejscowości mój Tata ma jakąś daleką rodzinę ale o tym napiszę Ci na PW.
akcept - 27-02-2009, 14:22

Witaj . Owszem tereny do jazdy O.K. co do mojego "miśka" to raczej nie bedę przerabiał , jestem zapalonym wedkarzem a, to pochłania czasu i pieniędzy. Dziury jednak załatałem poniewarz bałem się , że mnie wywieje z kabiny . Zdjęcie jest stare teraz niestety wygląda gorzej bo mnie z trawersu zsunęło na drzewo i pogiąłem drzwi i próg , - ale silnik chodzi :biggrin:
jawaldek - 27-02-2009, 14:36

akcept napisał/a:
zebralem sie na kilka fotek pajero :) zalozylem halogeny z przodu

Witaj. A czy po założeniu halogenów silnik nie grzeje się?? ->> masz bardzo zasłoniętą chłodnicę a może tylko złudzenie optyczne? Ja zamieniłem halogeny na mniejsze->> zbiorę się w końcu i zamieszczę zdjęcia z ostatnich modyfikacji. Pozdrawiam :)

Zebrałem się i o to zdjęcia.Niestety nie lubimy (a Gene mi tłumaczył jak to się robi :oops: )się z żabą więc w fotosiku zamieściłem.
http://www.fotosik.pl/pok...6f59cdf7ab.html

akcept - 27-02-2009, 14:41

Halogeny są nad samym zderzakiem i dość odsunięte od kratki więc nie widzę żadnej różnicy . , Ja będę jeszcze montował lampę wsteczną ale muszę założyć jakiś bagażnik , żeby się trzymała. jak się cofa z Łódką 4,2 m czasami po ciemnicy to trzeba się doświetlać . Pozdrowionka
jawaldek - 27-02-2009, 17:57

akcept napisał/a:
Halogeny są nad samym zderzakiem i dość odsunięte od kratki więc nie widzę żadnej różnicy . , Ja będę jeszcze montował lampę wsteczną ale muszę założyć jakiś bagażnik , żeby się trzymała. jak się cofa z Łódką 4,2 m czasami po ciemnicy to trzeba się doświetlać . Pozdrowionka

Może coś Ci podpowiem- kup np.na allegro 2 koguty (lampy sygnalizacyjne) mocowane na magnes z obrotowym odbłyśnikiem. Zdejmujesz pasek napędowy,ustawiasz odbłyśnik tak jak Ci jest wygodnie magnes pozwoli na zamocowanie tam gdzie będzie lepiej oświetlało(na dachu na błotniku na przyczepce) no i zasilanie z gniazda zapalniczki które chyba masz też z tyłu. Tylko że oświetlenie będzie na żółto :? Nie wiem czy można założyć jakiś inny-biały klosz.Pozdrawiam :) No chyba że konieczny jest Ci bagażnik :wink:

HURA HURA HURA z żabą mi się udało :mrgreen:
Zdolniacha ze mnie :lol:

akcept - 27-02-2009, 21:12

No kurdee!!!ciekawie z tą podpowiedzią zobaczę jeszcze ale dzięki za podpowiedź
Anonymous - 28-02-2009, 20:45

Witam.
Kolego jawaldek, możesz zdradzić w jaki sposób wprowadziłeś kable od oświetlenia na dachu do kabiny? Chcę zrobić podobne tylko z większymi lampami, ale ciągle nie mam pomysłu którędy "puścić" kable.
Pozdrawiam Igor

jawaldek - 28-02-2009, 22:58

igor napisał/a:
Chcę zrobić podobne tylko z większymi lampami, ale ciągle nie mam pomysłu którędy "puścić" kable.

Witaj. Odnośnie większych lamp to bym odradzał gdyż:łatwiejszy montaż na belce od bagażnika i możliwość schowania ich pod belką czyli mniejsze prawdopodobieństwo stracenia ich na gałęzi a i na myjnię można wjechać bez ryzyka no i dodatkowy opór powietrza jest nie bez znaczenia .Te które mam założone niby małe a dają więcej światła niż duże.Kable puszczone są od maski,gdzie są przekaźniki, w rynience za snorkelem. Pozdrawiam :)

Anonymous - 01-03-2009, 06:48

Dzięki za odpowiedź.Nie będą to aż tak wielkie lampy, (chociaż zależy kto ma jakie podejście do wielkości).Prostokąt 180x80.Też chcę żeby zmieściły mi się pod belką.
Dzięki jeszcze raz.
Pozdrawiam Igor