OFF ROAD - NASZE TERENOWKI
damonpr - 11-01-2009, 20:59
Jako, że spadło trochę śniegu postanowiłem wybrać się Pajero na rybki spod lodu.
Dobrze, że miałem wiadro, bo rękami byłoby ciężko
Poniżej widok 20 minutowego odśnieżania.
Pajero I 2.5TD 87'
jawaldek - 11-01-2009, 21:24
damonpr napisał/a: | Jako, że spadło trochę śniegu postanowiłem wybrać się Pajero na rybki spod lodu |
Witam na forum. A co z rybkami?? Po śladach widać że dalej pływają Pozdrówka
damonpr - 12-01-2009, 07:39
Z rybkami nic specjalnego. Kilka okonków
Niestety większość wód na podlasiu jest strasznie "mocno eksploatowana" przez kłusoli i rybek jak na lekarstwo.
Pzdr
qbaA6 - 16-01-2009, 17:47
zebralem sie na kilka fotek pajero zalozylem halogeny z przodu, cb i radyjo alpine, na reszte mowdow trzeba poczekac
jawaldek - 20-01-2009, 13:21
Z wyprawy z "Kochajmy Bezdroża"
A to z taplania w okolicach Św.Katarzyny
akcept - 27-02-2009, 13:54
Nie jest on zbyt piękny, ale lepiej już nie będzie. rocznik 1989 wersja long 3litry v 6 benzyna z gazem opony bf goorich all terrain .Pozdrawiam
jawaldek - 27-02-2009, 14:17
Witaj. A czy wybierasz się na konkurs piękności Mitsubishi??? Wczoraj w warsztacie widziałem z Twojego rocznika Miśka nad którym niemalże zapłakałem.Dziury w karoserii i nadwoziu na wylot,tapicerka porwana itd itp. Delikatnie sugerowałem właścicielowi aby zrobił Miśka bo szkoda takiego samochodu.Jego odpowiedź-ale silnik jest dobry. A Twój Misiek prezentuje się bardzo fajnie Nie wiem jak długo masz Miśka ale uważaj jest taka choroba która nazywa się "modyfikacja i modernizacja Mitsubishi swojego" jest strasznie zaraźliwa ale na szczęście w czasie rozłożona. Pozdrawiam P.S ale tereny do jazdy w swojej okolicy masz bardzo ciekawe-> skąd znam? -> w tejże miejscowości mój Tata ma jakąś daleką rodzinę ale o tym napiszę Ci na PW.
akcept - 27-02-2009, 14:22
Witaj . Owszem tereny do jazdy O.K. co do mojego "miśka" to raczej nie bedę przerabiał , jestem zapalonym wedkarzem a, to pochłania czasu i pieniędzy. Dziury jednak załatałem poniewarz bałem się , że mnie wywieje z kabiny . Zdjęcie jest stare teraz niestety wygląda gorzej bo mnie z trawersu zsunęło na drzewo i pogiąłem drzwi i próg , - ale silnik chodzi
jawaldek - 27-02-2009, 14:36
akcept napisał/a: | zebralem sie na kilka fotek pajero zalozylem halogeny z przodu |
Witaj. A czy po założeniu halogenów silnik nie grzeje się?? ->> masz bardzo zasłoniętą chłodnicę a może tylko złudzenie optyczne? Ja zamieniłem halogeny na mniejsze->> zbiorę się w końcu i zamieszczę zdjęcia z ostatnich modyfikacji. Pozdrawiam
Zebrałem się i o to zdjęcia.Niestety nie lubimy (a Gene mi tłumaczył jak to się robi )się z żabą więc w fotosiku zamieściłem.
http://www.fotosik.pl/pok...6f59cdf7ab.html
akcept - 27-02-2009, 14:41
Halogeny są nad samym zderzakiem i dość odsunięte od kratki więc nie widzę żadnej różnicy . , Ja będę jeszcze montował lampę wsteczną ale muszę założyć jakiś bagażnik , żeby się trzymała. jak się cofa z Łódką 4,2 m czasami po ciemnicy to trzeba się doświetlać . Pozdrowionka
jawaldek - 27-02-2009, 17:57
akcept napisał/a: | Halogeny są nad samym zderzakiem i dość odsunięte od kratki więc nie widzę żadnej różnicy . , Ja będę jeszcze montował lampę wsteczną ale muszę założyć jakiś bagażnik , żeby się trzymała. jak się cofa z Łódką 4,2 m czasami po ciemnicy to trzeba się doświetlać . Pozdrowionka |
Może coś Ci podpowiem- kup np.na allegro 2 koguty (lampy sygnalizacyjne) mocowane na magnes z obrotowym odbłyśnikiem. Zdejmujesz pasek napędowy,ustawiasz odbłyśnik tak jak Ci jest wygodnie magnes pozwoli na zamocowanie tam gdzie będzie lepiej oświetlało(na dachu na błotniku na przyczepce) no i zasilanie z gniazda zapalniczki które chyba masz też z tyłu. Tylko że oświetlenie będzie na żółto Nie wiem czy można założyć jakiś inny-biały klosz.Pozdrawiam No chyba że konieczny jest Ci bagażnik
HURA HURA HURA z żabą mi się udało
Zdolniacha ze mnie
akcept - 27-02-2009, 21:12
No kurdee!!!ciekawie z tą podpowiedzią zobaczę jeszcze ale dzięki za podpowiedź
Anonymous - 28-02-2009, 20:45
Witam.
Kolego jawaldek, możesz zdradzić w jaki sposób wprowadziłeś kable od oświetlenia na dachu do kabiny? Chcę zrobić podobne tylko z większymi lampami, ale ciągle nie mam pomysłu którędy "puścić" kable.
Pozdrawiam Igor
jawaldek - 28-02-2009, 22:58
igor napisał/a: | Chcę zrobić podobne tylko z większymi lampami, ale ciągle nie mam pomysłu którędy "puścić" kable. |
Witaj. Odnośnie większych lamp to bym odradzał gdyż:łatwiejszy montaż na belce od bagażnika i możliwość schowania ich pod belką czyli mniejsze prawdopodobieństwo stracenia ich na gałęzi a i na myjnię można wjechać bez ryzyka no i dodatkowy opór powietrza jest nie bez znaczenia .Te które mam założone niby małe a dają więcej światła niż duże.Kable puszczone są od maski,gdzie są przekaźniki, w rynience za snorkelem. Pozdrawiam
Anonymous - 01-03-2009, 06:48
Dzięki za odpowiedź.Nie będą to aż tak wielkie lampy, (chociaż zależy kto ma jakie podejście do wielkości).Prostokąt 180x80.Też chcę żeby zmieściły mi się pod belką.
Dzięki jeszcze raz.
Pozdrawiam Igor
|
|
|