To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - MŚ 2010

Morfi - 16-12-2008, 11:00

thomb, ale LEO chciał być niezależny i jak to sie skończyło wszyscy wiemi.
Ja obwiniam PZPN bo uwazam że moglismy .....
Poczynając od wygranej z Portugalja pamietam ten mecz jak dziś :)

Marcin-Krak - 16-12-2008, 11:08

thomb napisał/a:
to nie wiem czego my Polacy oczekujemy od naszej piłki nożnej

Rozumiem że o reprezentację chodzi.
Żeby traktowali grę w niej, nie jako obowiązek, tylko zaszczyt i w każdym meczu nawet o gruchę i pietruchę gryźli trawę. Może trochę naiwne - ale tak bym chciał - a wtedy mecze takie jak ten z Portugalią, czy kiedyś dawno temu towarzyski z Włochami nie będą wielkim świętem, normą też nie - ale czymś co się zdarza częściej niż raz, czy dwa razy do roku ;)

Anonymous - 17-12-2008, 00:53

Morfi napisał/a:
thomb, ale LEO chciał być niezależny i jak to sie skończyło wszyscy wiemi.

No więc właśnie, wiesz dobrze jak jest - chcieć to sobie Leo może różne rzeczy ale niektórzy mają zbyt duże pieniądze w piłce i na około utopione żeby pozwolić jakiemuś Holendrowi na samowolkę :wink: Nawet jak się coś nazywa niezależność to z niezależnością ma tyle ...

Marcin-Krak napisał/a:
Żeby traktowali grę w niej, nie jako obowiązek, tylko zaszczyt i w każdym meczu nawet o gruchę i pietruchę gryźli trawę. Może trochę naiwne - ale tak bym chciał - a wtedy mecze takie jak ten z Portugalią, czy kiedyś dawno temu towarzyski z Włochami nie będą wielkim świętem, normą też nie - ale czymś co się zdarza częściej niż raz, czy dwa razy do roku ;)

Pewnie, każdy Polak by chciał :roll: A ja chciałbym zauważyć, że to nie leży w Polskiej mentalności i nigdy tak nie będzie, żeby Polscy piłkarze gryźli trawę w każdym meczu. Równie dobrze możesz chcieć, żeby pracowano po 8h na budowie albo odbierano od razu telefon na błękitnej linii :twisted: Może po prostu jestem pesymistą (a jestem) ale najzwyczajniej nie wierzę w Polaków jako naród - przynajmniej jeśli chodzi o takie przyziemne sprawy jak piłka. Polecałbym znaleźć trenera, który naszym grajkom wmówi, że każdy kolejny mecz to jest bitwa o niepodległość, partyzantka z okupantem albo skok przez płot ...
A może hipnoza?? :shock:

Morfi - 17-12-2008, 04:47

thomb napisał/a:
partyzantka z okupantem
w Meczu z niemcami tak było i starczyło na zapłu na ponad 80 min :D
Sory za taka szyderczość :lol:

sruba - 28-03-2009, 18:28

ale jaja - 10 min i 0:1 :lol:

[ Dodano: 28-03-2009, 18:45 ]
Jeleń !!!
1:1 :D

Marcin-Krak - 28-03-2009, 19:29

a jest 2:1 dla gospodarzy :P

ale maniana straszna :evil:

[ Dodano: 28-03-2009, 19:46 ]
szaleją chłopaki :evil: :evil: :evil:
Żewłakow z Borubarem mają pewną rolę w piłkarskich jajach :roll:

[ Dodano: 28-03-2009, 19:47 ]
może się wreszcie kretyni oduczą za każdym razem grać do bramkarza jak nie wiedzą co zrobić z piłką :evil: :evil: :evil:

Cezar - 28-03-2009, 20:08

3:2 heh :?
sruba - 28-03-2009, 20:34

jedyny komentarz po meczu:

:lol:

Boruc

:lol: :lol: :lol:

harpagan - 28-03-2009, 20:39

Cytat:
jedyny komentarz po meczu:

Borubar pożegnał Benhałera ;)

sruba - 28-03-2009, 21:03

zal.pl
Marcin-Krak - 28-03-2009, 21:47

harpagan napisał/a:
Borubar pożegnał Benhałera ;)

A czy jak Ci dwaj odejdą - to ten trzeci najmniejszy z nich - nie kopiący piłkę też odejdzie :?: :mrgreen:

Ja mam nadzieję, że po tym meczu oduczą się grać co chwilę do tyłu - to takie typowo polskie jest :evil:

McDoune - 29-03-2009, 10:41

no i przynajmniej odpadł problem pod tytułem jak doturlać się do tego RPA :twisted:

Jak można przegrać z Irlandią ? Komentarz po meczu w studio, że to nie Irlandczycy wygrali, a my przegraliśmy był dobry. No i zachwyty nad Jeleniem też mocno przesadzone, ten strzał to mu mocno nie wyszedł, a że bramkarz się nie popisał to przynajmniej nadzieja żyła dłużej :|

Anonymous - 29-03-2009, 14:45

ostatni tak żenujący występ biało-czerwonych miał chyba miejsce na ME z Austrią..
brak słów na postawę "naszych orłów" i taktykę pana Beenhakkera (gościa który pobiera, jak to dziś powiedziano w Cafe Futbol, 75tysi euro miesięcznie !!!sic!!! i nawet nie raczy pojeździć by obejrzeć kandydatów do gry w reprezentacji)
Nie zwykłem zwalniać trenerów ale temu Panu powinniśmy już podziękować!!!
Szkopuł w tym, że nasz wspaniały selekcjoner jest doskonale zabezpieczony kontraktem podpisanym z panem Listkiewiczem..
P A R A N O J A i Ż E N A D A !!!!!

Stempel84 - 01-04-2009, 22:39

no prosze 10:0 mamy rekorda nowego :P tylko co z tego...
Marcin-Krak - 01-04-2009, 22:55

No właśnie co z tego ...
Dzisiejszy ton w prasie mnie rozbrajał, jak z lekką nutą niepokoju zapowiadali dzisiejszy mecz :evil: :|