Sport - Inne - MŚ 2010
Morfi - 16-12-2008, 11:00
thomb, ale LEO chciał być niezależny i jak to sie skończyło wszyscy wiemi.
Ja obwiniam PZPN bo uwazam że moglismy .....
Poczynając od wygranej z Portugalja pamietam ten mecz jak dziś
Marcin-Krak - 16-12-2008, 11:08
thomb napisał/a: | to nie wiem czego my Polacy oczekujemy od naszej piłki nożnej |
Rozumiem że o reprezentację chodzi.
Żeby traktowali grę w niej, nie jako obowiązek, tylko zaszczyt i w każdym meczu nawet o gruchę i pietruchę gryźli trawę. Może trochę naiwne - ale tak bym chciał - a wtedy mecze takie jak ten z Portugalią, czy kiedyś dawno temu towarzyski z Włochami nie będą wielkim świętem, normą też nie - ale czymś co się zdarza częściej niż raz, czy dwa razy do roku
Anonymous - 17-12-2008, 00:53
Morfi napisał/a: | thomb, ale LEO chciał być niezależny i jak to sie skończyło wszyscy wiemi. |
No więc właśnie, wiesz dobrze jak jest - chcieć to sobie Leo może różne rzeczy ale niektórzy mają zbyt duże pieniądze w piłce i na około utopione żeby pozwolić jakiemuś Holendrowi na samowolkę Nawet jak się coś nazywa niezależność to z niezależnością ma tyle ...
Marcin-Krak napisał/a: | Żeby traktowali grę w niej, nie jako obowiązek, tylko zaszczyt i w każdym meczu nawet o gruchę i pietruchę gryźli trawę. Może trochę naiwne - ale tak bym chciał - a wtedy mecze takie jak ten z Portugalią, czy kiedyś dawno temu towarzyski z Włochami nie będą wielkim świętem, normą też nie - ale czymś co się zdarza częściej niż raz, czy dwa razy do roku |
Pewnie, każdy Polak by chciał A ja chciałbym zauważyć, że to nie leży w Polskiej mentalności i nigdy tak nie będzie, żeby Polscy piłkarze gryźli trawę w każdym meczu. Równie dobrze możesz chcieć, żeby pracowano po 8h na budowie albo odbierano od razu telefon na błękitnej linii Może po prostu jestem pesymistą (a jestem) ale najzwyczajniej nie wierzę w Polaków jako naród - przynajmniej jeśli chodzi o takie przyziemne sprawy jak piłka. Polecałbym znaleźć trenera, który naszym grajkom wmówi, że każdy kolejny mecz to jest bitwa o niepodległość, partyzantka z okupantem albo skok przez płot ...
A może hipnoza??
Morfi - 17-12-2008, 04:47
thomb napisał/a: | partyzantka z okupantem | w Meczu z niemcami tak było i starczyło na zapłu na ponad 80 min
Sory za taka szyderczość
sruba - 28-03-2009, 18:28
ale jaja - 10 min i 0:1
[ Dodano: 28-03-2009, 18:45 ]
Jeleń !!!
1:1
Marcin-Krak - 28-03-2009, 19:29
a jest 2:1 dla gospodarzy
ale maniana straszna
[ Dodano: 28-03-2009, 19:46 ]
szaleją chłopaki
Żewłakow z Borubarem mają pewną rolę w piłkarskich jajach
[ Dodano: 28-03-2009, 19:47 ]
może się wreszcie kretyni oduczą za każdym razem grać do bramkarza jak nie wiedzą co zrobić z piłką
Cezar - 28-03-2009, 20:08
3:2 heh
sruba - 28-03-2009, 20:34
jedyny komentarz po meczu:
Boruc
harpagan - 28-03-2009, 20:39
Cytat: | jedyny komentarz po meczu: |
Borubar pożegnał Benhałera
sruba - 28-03-2009, 21:03
zal.pl
Marcin-Krak - 28-03-2009, 21:47
harpagan napisał/a: | Borubar pożegnał Benhałera |
A czy jak Ci dwaj odejdą - to ten trzeci najmniejszy z nich - nie kopiący piłkę też odejdzie
Ja mam nadzieję, że po tym meczu oduczą się grać co chwilę do tyłu - to takie typowo polskie jest
McDoune - 29-03-2009, 10:41
no i przynajmniej odpadł problem pod tytułem jak doturlać się do tego RPA
Jak można przegrać z Irlandią ? Komentarz po meczu w studio, że to nie Irlandczycy wygrali, a my przegraliśmy był dobry. No i zachwyty nad Jeleniem też mocno przesadzone, ten strzał to mu mocno nie wyszedł, a że bramkarz się nie popisał to przynajmniej nadzieja żyła dłużej
Anonymous - 29-03-2009, 14:45
ostatni tak żenujący występ biało-czerwonych miał chyba miejsce na ME z Austrią..
brak słów na postawę "naszych orłów" i taktykę pana Beenhakkera (gościa który pobiera, jak to dziś powiedziano w Cafe Futbol, 75tysi euro miesięcznie !!!sic!!! i nawet nie raczy pojeździć by obejrzeć kandydatów do gry w reprezentacji)
Nie zwykłem zwalniać trenerów ale temu Panu powinniśmy już podziękować!!!
Szkopuł w tym, że nasz wspaniały selekcjoner jest doskonale zabezpieczony kontraktem podpisanym z panem Listkiewiczem..
P A R A N O J A i Ż E N A D A !!!!!
Stempel84 - 01-04-2009, 22:39
no prosze 10:0 mamy rekorda nowego tylko co z tego...
Marcin-Krak - 01-04-2009, 22:55
No właśnie co z tego ...
Dzisiejszy ton w prasie mnie rozbrajał, jak z lekką nutą niepokoju zapowiadali dzisiejszy mecz
|
|
|