L200 Ogólne - Mitsubishi L200 - Pikap okrąglak
Anonymous - 17-05-2006, 09:59
Patrol, jechałem tym egzemplarzem o kolorze trudnym do określenia(golasem bez żadnych dodatków typu zabudowa czy szperacze). Jakaś kobieta się wepchneła przedemnie i uparła się że musi jechać tym z lampkami tak więc przepuścilem.
Jeździłem z Panem Darkiem Kosibą z Mitcaru.
Co do przyspieszenia 17 sek 0-100km/h to jest taki wynik podawany ale przy automacie
Anonymous - 17-05-2006, 11:18
Hubeeert napisał/a: | Patrol no offence ale zegarek nie jest zbyt precyzyjnym narzędziem w połączeniu z zegarami na desce...
17 - dla najcięższej wersji jest jak dla mnie prawdopodobne - od tych samochodów nie wymaf=ga się żeby były najszybsze na 400m. To mają być woły robocze. Może trochę bardziej cywilizowane niż UAZ ale jednak.
Co do zniszczen - mój kumpel mógłby Wam wszystkim pokazac jak się zamienia nowy pachnący świeżością samochód we wrak już po 3 tygodniach. Wrak gdzie smierdzi i gdzie brzydzisz się wsiąść... |
Hubert - zgodzę się z Tobą, że to nie są iście precyzyjne pomiary...
Poza tym druga sprawa - przecież od lat wiadomo, że bardzo często to co piszą w katalogach (broszurkach, ofertach, itp. ) nie ma pokrycia w rzeczywistości...
Przykładowo Colt CZT - w katalogu spalanie średnie jest podane ok. 9 litrów... Uwierz mi, że każdy sposób jazdy tym samochodem sprawia, że nie da się zejść poniżej 10...
Oczywiście komputer swoją drogą - głowne obliczenia to kalkulator i paragon ze stacji...
[ Dodano: 17-05-2006, 11:20 ]
termit napisał/a: | Patrol, jechałem tym egzemplarzem o kolorze trudnym do określenia(golasem bez żadnych dodatków typu zabudowa czy szperacze). |
Czyli tym właściwym...
termit napisał/a: | Jeździłem z Panem Darkiem Kosibą z Mitcaru. |
Czyli z moim kolegą zza biurka....:)
Pozdrawiam
Hubeeert - 17-05-2006, 11:28
Patrol napisał/a: | przecież od lat wiadomo, że bardzo często to co piszą w katalogach (broszurkach, ofertach, itp. ) nie ma pokrycia w rzeczywistości... |
Jedna uwaga - te dane są dostępne na stronie MMC. Mówię o 17 do 100
Anonymous - 18-05-2006, 01:18
Patrol, Czyli dobrze trafiłem
A ten właściwy tzn??
Anonymous - 18-05-2006, 21:10
Hubeeert napisał/a: | Jedna uwaga - te dane są dostępne na stronie MMC. Mówię o 17 do 100 |
Hubercik tak jak napisałem - dośc często mijają się z prawdą...
I to nie dotyczy tylko MMC...
Pozdrówki
[ Dodano: 18-05-2006, 21:14 ]
termit napisał/a: | Patrol, Czyli dobrze trafiłem |
Bardzo dobrze trafiłeś...
termit napisał/a: | A ten właściwy tzn?? |
Jeden z dwóch, który nie był zajeżdżony... Drugi w świetnym stanie jest Auto-Test'u...
Generalnie autka z MMC, tzw. "prasówki", nie mają łatwego żywota...
Więszkość tych samochodów po roku wygląda jakby przejechały przynajmniej 400 kkm....
Anonymous - 19-05-2006, 09:26
a wiecie ze nissan nie ma presparku?
jesu co ja zrobilem.....
Jackie - 19-05-2006, 10:03
crensch napisał/a: | jesu co ja zrobilem..... |
Wiemy. GUPOTEM Nie pękaj, nie jest tak źle, mogłeś kupić Hi Luxa
Pozdrawiam
Anonymous - 19-05-2006, 13:08
Jackie, z tego co czytałem to L200 jeździłeś jakiś czas. Tak więc grzecznie pytam jakie jest realne spalnie w tym aucie. Oczywiście mówie o normalnej eksploatacji na drogach bo w ternie to pewnie nie ma górnej granicy jak się korzysta z blokad i pełnego potencjału auta
Jackie - 19-05-2006, 13:30
Na jazdach testowych, niedotarty egzemplarz nie przekracza 10,4 L/ 100 km. Ale liczę, że nieco spadnie. W terenie, jak napisałeś, górnej granicy brak
Pozdrawiam
Anonymous - 20-05-2006, 06:03
Jackie napisał/a: | Na jazdach testowych, niedotarty egzemplarz nie przekracza 10,4 L/ 100 km. Ale liczę, że nieco spadnie. W terenie, jak napisałeś, górnej granicy brak
Pozdrawiam |
hehhe to sobie licz..ja tez liczylem...co ciekawe spalanie spadalo przy 4x4...
drastyczny wzrost na asfalcie przy V > 140
teoretyczie navar tez da sie do 10...paulinie sie udaje...ja jakosc kole 12 sie krece...
jak ktos chce miec < 10l/100 to chyba nie kupi ciezarowki
nie liczylbym na to ze spalanie spadnie
Hubeeert - 21-05-2006, 23:50
Widziałem dziś L200 na drodze - niestety wygląd = porażka a co do osiągów to Caddyllack jest zdecydowanie szybszy
Anonymous - 28-05-2006, 21:38
jesu...widzialem L200 nowe na miescie...co za pokraka...hilux to przy nim dzielo sztuki...
moze to ze nie mial tylniego zderzaka...
sory ale jazda takim czyms to obciach...
ps. w sumie lepszy obciach w czasie jazdy niz splendor z rozwalonym silnikiem..
- Nissan?
- NIE DZIEKUJE!
Anonymous - 28-05-2006, 22:25
crensch napisał/a: | sory ale jazda takim czyms to obciach... |
Rozbawiłeś mnie do łez....
Hubeeert - 28-05-2006, 23:58
Patrol wiesz opinie są tak jak mówi moje motto a akurat ja się z nim zgadzam...
Anonymous - 29-05-2006, 07:15
hehe no wlasnie
jak juz mi naprawia to cos czym jezdze to moze na spocik wpadne i wleci ktos z nowym l200...ustwimy obok siebie i porownasz je chocby od tylu...
stary l200 surowy ale to jesnak respekcik...a tutaj - bulwarowy pickup dla kobiet...
nie powiem ze nie zwraca uwagi ale no jak mowie troche przegiety, kabina w ksztalcie kropelki nijak nie pasuje do skrzyni (no moze jak sie ja zabuduje to to znacznie sie poprawi)
brak szerokich nadkoli powoduje ze z tylu samochod wydaje sie wezszy nawet od hiluxa
no i sprawia wrazenie malutkiego (moze to dlatego ze ten co widzialem byl czarny)
ps. pozatym to moja opinia i zeby ja zmienic trzeba uzyc argumentow konkretniejszych niz dyskusja typu:
- jestes gupi
- sam jestes gupi
po pewnych mocnych argumentach mozna sie przekonac (lub zrazic) do konkretnego modelu lub brendu calego nawet (nissan-europe sucks)
tak czy siak nie siedzialem w srodku, nie jezdzilem, nie macalem nie lizalem ale dosc dobrze sie mu przyjrzalem z zewnatrz na ulizy podczas jazdy (tyl, bok, przod - bo zawracal) no i powiem tak: tak jak mi sie podobal na zdjeciach, tak tutaj wszystko mi opadlo...
|
|
|