Off Topic - nasza-klasa
akbi - 13-12-2007, 09:54
no to teraz ja
Zarejestrowałem się ...ale generalnie nie używam
Jednak wiem, że są miłośnicy, którzy tam siedzą, nawet wśród moich znajomych ... kilkunastu mnie znalazło, a ja dodaję ich tylko do swojej grupy znajomych ... niemniej jednak fajnie pogadać z kumplem ze szkoły sprzed 10 lat ... albo z koleżanką sprzed 20 lat
No i ... kilku Mitsumaniaków dodało mnie do swoich znajomych ... choć nie chodziłem z nimi do jednej klasy
Anonymous - 13-12-2007, 10:00
arturro napisał/a: | a ja sie pytam WTF z ta nasza klasa? wszyscy powariowali na jej punkcie, szykuje sie kolejne medium w stylu ojca dyrektora na ktore zlego slowa nie mozna powiedziec |
Czemu? To tylko uzyteczne narzedzie dla niektorych. Poza tym, ze fatalna jakosc laczenia sie...
arturro napisał/a: |
no a powaznie jak slysze swoje kolezanki w pracy: " .....oooooo a moje wszystkie kolezanki z klasy maja juz dzieci........uuuuu jakie to wspaniale" to mnie k... krew zalewa.
jedno jest pewne: mnie tam nie znajdziecie |
Pozywiom, uwidim
Anonymous - 13-12-2007, 10:17
A ja się zarejestrowałem tylko dlatego żeby pooglądać zdjęcia osób z mojej klasy...
Fajnie zobaczyć, że bardzo dobra koleżanka wyszła za mąż i jest w US, dobry kolega ma dwójkę dzieci i fajną żonę, a koleżanka której nie za bardzo lubiłem nadal jest sama w tym samym mieście
cns80 - 13-12-2007, 10:56
Dla mnie to takie drugie grono.net . Tylko inny sposób wyszukiwania (czasem dokładniejszy). Pomogło mi to odnowić kilka znajomości, przypomnieć sobie numer budy do której chodziłem i dowiedzieć się że ona już nie istnieje Denerwuje mnie tylko to że zwłaszcza w kategorii wyższych uczelni jest taki burdel. Ten sam wydział i rocznik założony przez kilkanaście osób. Ale to już wina użytkowników.
stary alfer - 13-12-2007, 13:03
cns80 napisał/a: | Dla mnie to takie drugie grono.net |
Zgadzam się w 100% !
Co prawda na gronie.net się nie rejestrowałem, bo uważałem to za zbędne, ale spotkałem się już z takimi opiniami jak Twoja. I uważam, że jest ona słuszna. Tam też odbywało się szaleństwo w zdobywaniu nowych "znajomych", a sytuacja była już na tyle chora, że kolekcjonerzy "znajomych" zapraszali zupełnie obcych ludzi, aby zwiększyły im się cyferki.
Żal.pl
Moominek - 13-12-2007, 18:25
Dzięki portalowi odświeżyłem kontakty z ludźmi ze szkoły średniej i studiów. Brak kontaktu przez lata przywołał ciekawe wspomnienia Szczególnie imprez Ba! Nawet z ludźmi, z którymi kontakt urwał się 20 lat temu! Ogólnie portal w odróżnieniu do grona, wg mnie jest skierowany do absolwentów konkretnych uczelni, konkretnych klas. Grono z kolei to chyba portal do walki o największą liczbę znajomych, dla mnie porażka. I jakoś nie mogę chwycić, jaka jest idea grona. Faktem niestety jest, że w naszej-klasie znaleźli się również łowcy kontaktów, trochę to psuje idee portalu ale da się z tym żyć.
Jackie - 13-12-2007, 19:10
No cóż, ja tam lubię NK już choćby dlatego, że w sobotę mam spotkanie klasy z ogólniaka i będziemy opijać 10 lecie matury Inaczej bym ich nie trafił, każdy poszedł w swoją stronę ale mam nadzieję, że teraz będziemy się spotykali częściej
Pozdrawiam
inferno - 13-12-2007, 22:59
Arekp i część z Was ma odmienne zdanie od mojego. Arek patrzy na serwis od strony czysto technicznej i zarobkowej. Inni porównują ten serwis do takich jak fotka.pl, grono czy innego ogniwa, podczas gdy nasza-klasa to serwis zupełnie innego pokroju (choć zapewne powstał z tych samych pobudek).
Ja osobiście jestem tym serwisem zachwycony (abstrahując od koszmarnej powolności jego działania, która - co tu kryć - mocno zniechęca) i od dawna czegoś takiego mi brakowało. Zacząłem przeprowadzać się w różne miejsca w wieku 15 lat. Liceum zaliczałem w trzech różnych, oddalonych od siebie miastach, a więc ludzi, z którymi dzieliłem szkolną ławę nie widziałem przeszło 11 lat. A zawsze chciałem wiedzieć jak potoczyły się ich losy. Okazało się, że połowa jest rozsiana po całym świecie. Niesamowitą sprawą jest sobie powspominać stare dzieje, klasowe wybryki, szkolne miłości i niesnaski. Ludzie wyjawiają sobie sekrety i pamiętają sprawy, o których Ty dawno zapomniałeś.
Jest jeszcze jeden aspekt - w moim przypadku najważniejszy. Po 27 latach wreszcie poznałem jedną ze swoich przyrodnich sióstr (córek mojego Taty. Są dwie i dotychczas wiedziałem tylko tyle, że gdzieś tam są). Piszemy do siebie codziennie, powoli oswajamy się ze swoim istnieniem, w styczniu planujemy pierwsze spotkanie...
Trzeba było 27 lat i tego serwisu, żeby moja siostra mnie odnalazła...
Anonymous - 13-12-2007, 23:12
Inferno tu trafiłeś "10". Oprócz tego, że odświeżyły się konakty to faktycznie obgadywanie "starych" znajomych po informacjach zawartych w NK idzie znacznie łatwiej a i ciekawiej.
Pozdrawiam Dudo
Aga - 14-12-2007, 10:32
podzielam zdanie Śruby, Szczesława, Huuberta, i innych zwolenników NK !!
jestem jej zwolennikiem, podniecam się tym itd!!
powód jest jeden i najważniejszy: spotkałam ludzi, których nie widziałam od lat, odkąd się wyprowadziłam z rodzinnego miasta a nawet dłużej
Arek, takie miejsca docenia się wtedy, gdy traci się kontakty z ludźmi z powodu np przeprowadzki
nie ma wtedy szansy na przypadkowe spotkanie na ulicy
moje szkoły nie mają też swoich stronek w necie
a poza tym na NK znalazłam również ludzi spoza szkoły a też dawno nie widzianych (więc stronka szkoły na nic by się tu przydała)
generalnie popieram w całej rozciągłości
a moda na negowanie oraz strach przed ujawnieniem się w sieci jest, moim zdaniem, chore
Hubert, skorzystam z twojego zaproszenia, jak tylko będzie to możliwe na NK
michalp - 14-12-2007, 10:36
Aga napisał/a: | powód jest jeden i najważniejszy: spotkałam ludzi, których nie widziałam od lat, odkąd się wyprowadziłam z rodzinnego miasta a nawet dłużej
Arek, takie miejsca docenia się wtedy, gdy traci się kontakty z ludźmi z powodu np przeprowadzki
nie ma wtedy szansy na przypadkowe spotkanie na ulicy
moje szkoły nie mają też swoich stronek w necie
a poza tym na NK znalazłam również ludzi spoza szkoły a też dawno nie widzianych (więc stronka szkoły na nic by się tu przydała) |
Nic dodać, nic ująć. Mam takie samo zdanie.
Aga - 14-12-2007, 12:23
inferno napisał/a: | abstrahując od koszmarnej powolności jego działania, która - co tu kryć - mocno zniechęca |
hmm, jak dawno tam byłeś?
od dwóch dni hula aż miło
akbi - 14-12-2007, 12:27
Aga napisał/a: | od dwóch dni hula aż miło |
ooooooooooo
a mi od wczoraj, jak chciałem zaprosić kumpla z podstawówki do swoich znajomych, wyskakuje coś takiego:
Cytat: | Przepraszamy usługa zapraszania znajomych jest chwilowo wyłączona, trwa optymalizacja bazy znajomych mająca na celu przyspieszenie działania strony. |
inferno - 14-12-2007, 12:31
Aga napisał/a: | inferno napisał/a: | abstrahując od koszmarnej powolności jego działania, która - co tu kryć - mocno zniechęca |
hmm, jak dawno tam byłeś?
od dwóch dni hula aż miło |
Ja tam jestem praktycznie codziennie. I nie zauważyłem żadnych zmian - jak się ślimaczyło tak się ślimaczy. Niczym żółw z reumatyzmem.
arekp - 14-12-2007, 12:44
Aga napisał/a: | hmm, jak dawno tam byłeś?
od dwóch dni hula aż miło |
Bo zamontowali w serwerowni ogromna ilosc nowych serwerow ... totalnie bez sensu marnotrawione pieniadze.
Za chwile beda mieli polowe ilosci serwerow, jakie ma najwiekszy w Polsce dostawca uslug hostingowych - tylko po to zeby utrzymac jedna strone hahahaha
|
|
|