To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO Białystok -opinie o serwisie i naprawach gwarancyjnych

Jackie - 02-03-2010, 22:02

rezon, miło było Cię poznać live ;) Cieszę się, że Ci się podobało i zapraszamy ponownie (znaczy wiem, że masz do mnie do cholery i trochę km ale jak Ci się trafi jakieś szkolenie w naszym regionie bez kawy nie wypuszczę :!: )
Pozdrawiam

rezon - 04-03-2010, 09:40

JCH napisał/a:
Gdyby tak jeszcze drzwi i wiązkę haka podmienili na te właściwe można by powiedzieć, że problemy z ASO to Ci się przyśniły
tak, pięknie by było. Ale 420km na przegląd? A po za tym to trochę źle się czuję po tym przeglądzie. Samochód był myty jeszcze w Austrii, odkurzany przed świętami - dzieci jechały z tyłu. Nie dość, że go wyodkurzali tak, że wyglądał jak nowy, to musieli jeszcze czyścić pokrywę silnika i obudowę filtra? Co to, nie macie w tym Białymstoku hamulców przed wpędzaniem klientów w kompleksy? :wink: miejcie litość albo wybudujcie jakąś myjnię przed ASO, żeby klienci mogli chociaż trochę przed wjazdem ogarnąć samochód
Jackie - 04-03-2010, 21:25

(pierwotnie pisałem w dziale Outlander II ale tu pasuje bardziej ;) )

rezon napisał/a:
DObrze, że się pomylił mechanik ustawiając okresy między przeglądami na 15kkm, a nie na 20kkm bo już żywcem nie byłoby się do czego przyczepić :mrgreen:
Pogadałem sobie z mechanikiem, więc to się nie powtórzy ;) Tak na serio: bardzo dziękuję za miłe słowa ale prawda jest dość brutalna i mało zależna od nas:
Dora napisał/a:
Grafix poprostu trzyma fason narzucony przez konkurencję.

z czego z tym fasonem bym nie przesadzał, nadal się uczymy, nadal szlifujemy mnóstwo niedociągnięć i nadal popełniamy masę błędów... Ale też dzięki forum wiemy czego od nas oczekują klienci i każdy wpis (tak dobry jak i ten niekoniecznie) jest odczytywany mechanikom (możecie wierzyć lub nie ale cieszą jak dzieci jak ktoś zauważy ich pracę), dziś usłyszałem od jednego z nich: pod maską to ja czyściłem! i było w tym sporo dumy ze zrobionej roboty, a to cholernie ważne żeby ludzie poczuli się dumni i zwyczajnie potrzebni. Dodam, że pozyskaliśmy nowego pracownika, perełka mechaniczna ;) więc technicznie też będziemy się podciągać :D
Pozdrawiam

JCH - 04-03-2010, 21:40

Jackie napisał/a:
Dodam, że pozyskaliśmy nowego pracownika, perełka mechaniczna ;) więc technicznie też będziemy się podciągać :D
Niech się szkoli - wkrótce niezbędna będzie diagnoza via internet, tu na Forum będzie miał duuuuuże pole do wykazania się ;)

Przy okazji.... szumi mi coś w Subaraku, zwykle jak zimny i na niskich biegach, nie chce wtedy jechać tylko muli :roll: Te szumy są cykliczne i dość krótkie - 5-10 sek. Coś jakby wiatrak się włączał, wrażenie jakby wentylator chodził na wyższym stopniu. Klima oczywiście jest na off. Zauważyłem to jak nastały te duże mrozy. Jak się auto zagrzeje to nie ma już tego efektu. Zapytaj przy okazji czy nie wie co to jest :roll:

koszmarek - 04-03-2010, 21:46

tak zachwalacie, może i ja na te kawe powinnam przyjechać :twisted:
mitsu00 - 04-03-2010, 21:55

Jackie napisał/a:
z czego z tym fasonem bym nie przesadzał, nadal się uczymy, nadal szlifujemy mnóstwo niedociągnięć i nadal popełniamy masę błędów... Ale też dzięki forum wiemy czego od nas oczekują klienci i każdy wpis (tak dobry jak i ten niekoniecznie) jest odczytywany mechanikom (możecie wierzyć lub nie ale cieszą jak dzieci jak ktoś zauważy ich pracę),

Jackie>>> Bardzo chętnie wybrałbym się do was na przegląd 80 tys. km z moim 2.2 dizelkiem. Przyznam ze silnik czystości nie zaznał od nowości więc nie powiedziałby nie do malego SPA :D A tak na serio to mógłbyś podać mi cenę robocizny tu lub na priv? Filtry, olej i płyn chłodniczy mam swój.

Pozdr.

[ Dodano: 04-03-2010, 21:57 ]
Chodzi oczywiście o OII :wink:

Jackie - 04-03-2010, 22:05

mitsu00, wiesz co? Ja się na tym nie znam i znać się nie chcę ;) ale poproszę szefa serwisu coby Ci strzelił taką kalkulację ;)
Pozdrawiam

mitsu00 - 04-03-2010, 22:12

Jackie napisał/a:
mitsu00, wiesz co? Ja się na tym nie znam i znać się nie chcę ;) ale poproszę szefa serwisu coby Ci strzelił taką kalkulację ;)
Pozdrawiam

Dzięki. W takim razie czekam na info.

rezon - 05-03-2010, 11:39

Jackie, i po co było myć mi te plastiki i wpędzać klienta z daleka w kompleksy. Teraz bedzieta kalkulacyje robić i malowanych błotników szukać ;) A dobrze wam tak :)
Anonymous - 05-03-2010, 14:27

JCH napisał/a:
Przy okazji.... szumi mi coś w Subaraku, zwykle jak zimny i na niskich biegach, nie chce wtedy jechać tylko muli :roll: Te szumy są cykliczne i dość krótkie - 5-10 sek. Coś jakby wiatrak się włączał, wrażenie jakby wentylator chodził na wyższym stopniu. Klima oczywiście jest na off. Zauważyłem to jak nastały te duże mrozy. Jak się auto zagrzeje to nie ma już tego efektu. Zapytaj przy okazji czy nie wie co to jest :roll:

edit:dowiedziałem się że to diesel więc nie aktualne :D :D

[ Dodano: 05-03-2010, 20:38 ]
JCH, mam teraz trochę czasu i może jakoś pomogę, więc troszkę szerzej o tym Twoim subaru, tzn: diesel, model,rok, najlepiej VIN, czy to zjawisko było od nowości? itd itp
klima na off, tzn całkowicie wyłączone ogrzewanie czy tylko AC?

JCH - 06-03-2010, 00:17

jaceksu25 :arrow: PW
mitsu00 - 18-03-2010, 12:11

Jackie napisał/a:
Pozdrawiam

Rozmawiałem właśnie z bardzo miłą panią i umówiłem się na przyszły piątek na przegląd u was:D

igi - 18-03-2010, 18:11

:P no to i ja postanowilem zajechac na te slynna kawe do Grafixu - do dealera a nie do ASO. Kupilem tam samochod 2,5 roku temu wiec pomyslalem ze moze jeszcze na kawe zasluze. I co? Niejaki Jackie oznajmij mi ze kawy nie bedzie ... Wykrecil sie ze niby brak pradu czy cus takiego;) . Niedlugo bede robil ostatni przeglad gwarancyjny to moze wtedy ASO stanie na wysokosci zadania :)
Hubeeert - 18-03-2010, 21:50

igi napisał/a:
Niejaki Jackie oznajmij mi ze kawy nie bedzie ...
Bo to straszna sknera ;-)
koszmarek - 18-03-2010, 21:53

igi napisał/a:
moze wtedy ASO stanie na wysokosci zadania :)

i da Ci kawusię? :D