To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - HAK HOLOWNICZY

Anonymous - 19-04-2008, 04:34

O KASE
Hiszpan - 19-04-2008, 09:54

tommay napisał/a:
to jakaś paranoja. W normalnym sklepie całość (wraz z montażem) kosztuje jakieś 850zł, a u dealera ponad 2000zł, przy czym, jak się dowiedziałem, często dealer podzleca tej firmie zakładanie haków gwarancyjnych. O co tu chodzi?

Z tego co mi wiadomo to hak w ASO kosztuje jakieś 1300-1400 + 200 montaż. Ceny przybliżone - nie pytałem o dokładne, co do grosza.
Różnica może wynikać z tego, że w oryginale jest moduł odcinający światła przeciwmgielne, światło wstecznego (chyba też) oraz czujniki cofania. Niestety nie wiem czym mogą być spowodowane różnice cen w przypadku, gdy w tych nieoryginalnych również znajduje się taki moduł :(
Chyba znaczkiem Mitsu ;)

Anonymous - 19-04-2008, 21:36

Witam
czy zna ktoś cene haku do OUTLANDER_A TURBO ? może ktoś z forum zakładał ? jak ktoś ma proszę fotke jak wyglada zamontowany na aucie i ceny

tomek.rzepek - 04-07-2008, 12:14

Też przymierzam się do haka, Outek rocznik 2003. Jakieś przybliżone koszty (oryginał)?
Student - 24-08-2009, 08:45

Co do haka to może parę słów:
Właśnie w sobotę zakładałem hak do Outka II w Białym, oczywiście u Jacka.
Mamy dwa dostępne rozwiązania:
1. Hak (sama główka) mocowany na dwie śróby
2. Hak (sama główka) mocowany na zatrzask

My (a właściwie Teścio) wybrał opcję 1 ze względu chyba na termin a nie cenę, Ja bym poczekał i dołożył 200 zł i założył zatrzaskowy.

Koszty nie powalają na kolana i nie są tak wysokie jaki piszecie (sprawa zamyka sie w granicach 1000zł) nie piszę o rabatach od Jacka :wink: :mrgreen: bo to może być indywidualna kwestia, bynajmniej Ja byłem mile zaskoczony.

Generalnie Outem na już hak.
Co do rozwiazania które zostało wybrane , ma ono jedną wadę, gniazdo wtyczki montowane jest na blaszce która jest przykręcana jedną ze śrób hakowych i wystaje trochę poniżej uchwytu, moim zdaniem wymaga to poprawy już przez użytkownika i przeniesienia tego wyżej są dwa sposoby:
1. nawiercić nowy otwór w uchwycie o grubości blachy ok. 8mm i przykręcić śróbą
2. przyspawać na stałe spawarką (jak ktoś umie :wink: )

PS. Dzięki jeszcze raz Jackowi za obsługę i bardzo pozytywnie załatwienie sprawy i za cierpliwość do moich pociech , bo już myslałem że rozniosą salon, ale przynajmniej wyfloterowały podłogę :mrgreen: .

No i pokazałem Jackowi kratę w Moim wydaniu po przeróbkach, co prawda rozwiązanie nie jest jeszcze skończone ale już można narty wrzucić.

eler1 - 28-08-2009, 22:06

Student napisał/a:

Generalnie Outem na już hak.
Co do rozwiazania które zostało wybrane , ma ono jedną wadę, gniazdo wtyczki montowane jest na blaszce która jest przykręcana jedną ze śrób hakowych i wystaje trochę poniżej uchwytu, moim zdaniem wymaga to poprawy już przez użytkownika i przeniesienia tego wyżej są dwa sposoby:
1. nawiercić nowy otwór w uchwycie o grubości blachy ok. 8mm i przykręcić śróbą
2. przyspawać na stałe spawarką (jak ktoś umie :wink: )

Ja zrobiłem Ad1 gniazdo wyżej i głębiej pod samym zderzakiem i przy samym kole zapasowym ma to jedną zaletę na śrubce mogę gniazdo lekko odchylić i zdjąć koło.

A co do kraty ciekawi mnie jak to wyszło bo ta krata mnie wkurza słychać ją na wszystkich dziurach :?

Student - 31-08-2009, 06:58

Eler jak będę przy Outku to zrobię foty.

Oczywiście przy założeniu że nie jest to ostateczna wersja.
Bynajmniej, dechy już nie ma i nogi obcięte, teoretycznie krata wisi w górze.

cebull - 11-09-2009, 18:10

nie wiem skad takie ceny bierzecie ale na stronie mitcaru znalazlem nastepujace:

MITSUBISHI Transport Hak holowniczy, zdejmowany (MZ313907)
Outlander New,
2629,38zł brutto

MITSUBISHI Transport Wiązka przewodów do haka holowniczego (bez zdjęcia) - 13-stykowa z modułem C2 i odcięciem czujników cofania i lampy przeciwmgielnej (MZ313910)
Outlander New,
939,14zł brutto

MITSUBISHI Transport Wiązka przewodów do haka holowniczego (bez zdjęcia) - 7-stykowa z modułem C2 i odcięciem czujników cofania i lampy przeciwmgielnej (MZ313909)
Outlander New,
770,05zł brutto

ceny do 2000pln to chyba tylko do outka I???
btw my na razie nie zalozylismy ale w przyszlym roku pewnie sie nie obejdzie ;)

mitsu00 - 12-09-2009, 21:39

To co Cebull napisał wydaje mi się bliskie prawdy. Mam hak oryginalny zdejmowalny Mitsu montowany przy zakupie mojego pocisku w Szwecj.w tamtejszymi ASO zapłaciłem w przeliczeniu około 3500 PLN.

Wygląda to mniej więcej tak:

Pozdr.

Student - 14-09-2009, 08:53

Proponuję zadzwonić do Grafix-a i się dowiedzić skąd mamy takie ceny :mrgreen: .
Panowie ceny są potwierdzone bo mamy haki na samochodach. :lol:

KowaliK - 03-01-2010, 00:05

Trochę czasu minęło od wejścia Outlandera na nasz rynek, więc może ktoś z forumowiczów zakładał hak oryginalny/nie i orientuje się, jakie są ceny ori i nie? Chodzi mi o konkretne kwoty, nie żadne "około".

Sorki za odkop. :wink:

Hiszpan - 03-01-2010, 00:18

KowaliK, PW ;)
rezon - 03-01-2010, 11:13

KowaliK, Mam Brink'a, Wpisz w wyszukiwarkę Brink Outlander to znajdziesz też ceny
mitsu00 - 03-01-2010, 12:28

Mam automata Monoflexa zdejmowalnego w kilka sek. montowany u dilera przed odbiorem auta. Koszt razem z montażem 3400 zł. Działa idealnie. Link ponizej:
http://www.monoflex.nu/in...4f_en&lang_id=2

Pozdr.

rezon - 06-01-2010, 14:31

KowaliK, zamontowany na Outku hak Brink wygląda tak . Tylko właściwe do zamontowania gniazdo ma inny kształt i w ori wiązce Brink jest made in Germany