To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.

pfx - 12-01-2009, 20:34

nie tylko w Lancerze. Koledzy wymienli radio w Outku, bo gubiły stacje i się rozstrajały.
Nie wiem - czemu się spieracie. Jeśli przynajmniej kilku userów jedzie z nowym autem do serwisu, by wymienić radio - to uważam, że to nie jest to przypadek.. Z kolei po wymianie jest dobrze - więc zdarzają się egzemplarze działające prawidłowo. Ja mam model z USA i też mi nie działa pamięć stacji. Więć można by spodziewać się podobnej awarii w każdym. Dla zaspokojenia statystyk - dane kolegów z pracy - 5 - ciu userów nowych aut. 3 z nich wymieniło radia, ja nie wymienię bo nie mam gwarancji a słucham w aucie MP3. To daje 4/5. Czy to przesada?

piomic - 12-01-2009, 21:01

Może problem dotyczy tych z golasa - bez zmieniarki?
Miał ktoś problem z Rockfordem?

Anonymous - 13-01-2009, 15:49

radio gubi fale, rmf eska slask (mieszkam w katowicach) nowe auto, modelowy rok 2009 ...żenada...wybieram sie do servisu niedlugo tylko czekam az obszyja mi skorka srodek ;) )
piomic - 13-01-2009, 18:17

Ponawiam pytanie - KTÓRE radio? Golas czy Rockford?
Anonymous - 13-01-2009, 20:19

piomic napisał/a:
Ponawiam pytanie - KTÓRE radio? Golas czy Rockford?

Polecam temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=22124
Wynika z niego, że właściciele modelu Intense również miewają problemy z radiem.

achtab - 04-03-2009, 11:24
Temat postu: radio - problemy
Mam taki problemik z radiem. Dość często występuje takie zjawisko,że w niektórych głośnikach delikatnie "zanika sygnał"...nagle pogarsza się jakość dźwięku, tak jakbym gubił sygnał. W poprzednim aucie miałem radio kilka lat i nie zauważyłem w mieście takich efektów. Jeśli gram z CD, to głośniki grają doskonale. I teraz nie wiem...czy to problem z anteną...z radiem...
filippoz - 04-03-2009, 11:30

mam dokładnie to samo, wydaje mi się że to radio szwankuje bo wiecznie szuka fali i nic z tego nie wynika ...

wie ktoś może czy jest opcja żeby to dostroić w serwisie czy po prostu pozostaje jazda z zanikającym sygnałem - strasznie irytujące ...

Anonymous - 04-03-2009, 22:24

Też miałem takie problemy z radiem.
Wyłączyłem funkcję CSV (jakoś tak, nie pamiętam) - jest ona odpowiedzialna za dostosowywanie głośności i barwy dźwięku do prędkości samochodu.
Po tym polepszyło się.

Trik - 04-03-2009, 22:43

Ja wyłączyłem wszystkie dodatkowe funkcje i mam z bani. czasem są jakieś zajawki i głosy z zaświatów ale najczęściej odbywa się to gdy przemieszczam sie pod jakimiś liniami wsysokiego i średniego napięcia.
Anonymous - 04-03-2009, 23:34

Dzięki.. w zasadzie zrobiłem to co Wy.. Tylko pasażerowie się skarżą :wink:
Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie, ale mam wrażenie, że radio głupieje zawsze w tych samych miejscach..

Trik - 05-03-2009, 00:26

Czyli coś jest na rzeczy w tych lokalizacjach. U mnie jest podobnie.
Ale ktoś już wspominał, żę jakiś duperel jest za słaby i przez to radio zbiera co się da, z jobami właściciela łącznie :twisted:

piomic - 05-03-2009, 00:30

A odkręcaliście kiedyś antenę? Na myjnię na przykład? Bo ktoś pisał, że po myjce mu się zaczęło. U mnie działa spoko, trochę szumi w jednym miejscu, ale to kwestia sygnału, każde tam głupiało. Ale ja nie ruszałem anteny od nowości. Na myjkę składam.
Trik - 05-03-2009, 00:45

Odkęcałem z ciekawości. Jest spoko i działa. Oczywiście wyłączając miejsca w których na chwilę sygnał zanika lub jest zaśmiecony.
P.S.
piomic napisał/a:
Na myjkę składam.

Jak lakierek po myjni automatycznej?

achtab - 05-03-2009, 07:52

ciekawe...dziś wyłączyłem wszystkie dodatkowe funkcje w radiu, tak jak napisał Trik...i nie miałem dziś zaników sygnału. Poobserwuję przez kilka dni :-)
rochas40 - 05-03-2009, 14:08

u mnie wszystko OK zobaczymy jak będzie dalej podczas eksploatacji :biggrin: