To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Jaka Carisme kupic???

Robson86 - 21-03-2008, 23:23

cezarmadness napisał/a:
Carismy po liftingu z roku bodajże 2000 bardziej rzdzewieją od swoich poprzedniczek ponieważ podobno zmniejszona została ilość cynku w stali

BEZEDURA :!:
Kierownik napisał/a:
z tym znaczkiem to jest tak, że czerwone diamenty są na autach japońskich produkowanych w europie, a srebrne na japończykach produkowanych w japonii.

Mistubishi po prostu jak wiekszosc marek zmienilo design swojego emblematu :wink:
Fiat zmienial z 10 razy znaczek to znaczy ze byl produkowany w innych miejscach :?: :wink:
Kierownik napisał/a:
na temat koloru reflektorów nic nie wiem, pierwsze słyszę.

od 2002 (w zasadzie koncowki 01') zmienili znaczki na srebrne we wszyskich modelach Mitsubishi oraz zmienili przednie lampy na "ciemne"

Skonczcie rozmowe na tematy nie pokrewne z pytaniem zakladajacego temat.
Kolega pytal jaki samochod z jakim silnikiem polecamy a Wy zaczynacie klucic sie o kolor znaczkow i lamp :roll: :?
Pozdroo

Anonymous - 21-03-2008, 23:33

Cytat:
od 2002 (w zasadzie koncowki 01') zmienili znaczki na srebrne we wszyskich modelach Mitsubishi oraz zmienili przednie lampy na "ciemne"

Robson86 dzięki

Anonymous - 22-03-2008, 06:18

Już pare postów wcześniej pisałem o znaczkach i lampach ,ale chyba nikt tego nie przeczytał i stąd kupa niepotrzebnych postów odbiegających od tematu.Czytajcie posty!!!
Wesołych Świąt :lol: :lol:

Anonymous - 22-03-2008, 13:43

Robson86 napisał/a:
Skonczcie rozmowe na tematy nie pokrewne z pytaniem zakladajacego temat.
Kolega pytal jaki samochod z jakim silnikiem polecamy a Wy zaczynacie klucic sie o kolor znaczkow i lamp :roll: :?
Pozdroo

Dzieki Robson :) , masz racje, chcialbym abyscie mi doradzili cos w sprawie tych modeli co napisalem, dla mnie to jest teraz najwazniejsze, a nie jakis kolory :?
W przyszla sobote jade ogladac Carisme z 1.8 GDi Equippe z 2001 roku,benzyniak, jak ktos chce zobaczyc i ocenic to bede wdzieczny oto adres stronki: http://dealerservices.aut.../valegarage.htm
mam nadzieje, ze bedzie dzialac.
Dzieki wszystkim za opinie, szczegolnie Tobie Robson, i zycze wszystkim wesolych i radosnych Swiat Wielkanocnych.

Pozdrawiam

zwolin - 22-03-2008, 16:40

Piotr UK, sprawdź koniecznie dlaczego nie ma znaczka na tylnej klapie. Niby nic, ale jakby ktoś celowo zdjął, to raczej wszystkie.
Anonymous - 22-03-2008, 23:43

zwolin napisał/a:
Piotr UK, sprawdź koniecznie dlaczego nie ma znaczka na tylnej klapie. Niby nic, ale jakby ktoś celowo zdjął, to raczej wszystkie.

Dzieli zwoiln, masz racje niby szczegol ale...zawsze cos, bedziemy sie pytac goscia czemu nie ma znaczka, a co.. A czy tak waszym fachowym okiem autka wyglada na godne polecenia???, na co zwrocic uwage przy ogladaniu???, czego sie pytac goscia odnosnie auta???. Jak macie jakies pomysly, to piszcie.
Jeszce raz Wesolych Swiat.

Pozdrawiam Piotr

mlun - 23-03-2008, 11:47

Ogólnie obejrzyj czy szczeliny są równe czy silnik nie zabryzgany oeljem albo czy gdzieś nie wycieka. Jak zapalisz silnik to zobacz czy obroty równo stoją ,jak będą falować to moze być tylko przepustnica do czyszczenia(tak jest najczęściej). Najlepiej się przejechać. Zawieszenie może trochę pukać szczególnie tył ale nie też jakoś nadmiernie. Jak będziesz jechał to zobacz czy równo przyspiesza nie ma żadnych "przymuleń". To tak ogólenie napisałem. No i koniecznie dowiedz sie co z tymi znaczkami bo mogło być lekkie puknięcie i znaczka już nie założono ale równie dobrze moglo nie być połowy samochodu. Do oglądania trzeba podchodzi z zimną krwią, na spokojnie choć wiem że emocje biorą górę w tym momencie.
Anonymous - 23-03-2008, 13:35

Dzieki mlun za rady, napewno z nich skorzystam. Autko na zjeciach wyglada calkiem niezle, jeden wlasciciek, serwisowane, komplet papierow z serwisu. Zobaczymy, moze juz w przyszla sobote wrocicmy z zona do domu Carisma...a jesli nie to poczekam i poszukam innej Carismy.

Pozdrawiam

mlun - 23-03-2008, 14:42

No jeśli są dokumenty z serwisowaniem to bardzo dobrze. Sądzę że na wysapch bardziej tego przestrzegają i jest mniej podrabianych książek niż u nas.
Anonymous - 25-03-2008, 12:21

mlun napisał/a:
No jeśli są dokumenty z serwisowaniem to bardzo dobrze. Sądzę że na wysapch bardziej tego przestrzegają i jest mniej podrabianych książek niż u nas

Tez mam taka nadzieje, bedziemy napewno wszystko sprawdzac.

Mam jeszcze pytanko, ile pali Carisma 1.8 GDi????

Zapraszam do obejrzenia i ocenienia auta ktore mam zamiar kupic, wasze opinie beda napewno pomocne.

Dzieki i pozdro

saphire - 25-03-2008, 12:27

To zależy jak jeździsz i w jakim terenie. Czy maż ciężką nogę czy nie. Czy jeździsz po płaskim czy po górach, czy w trasie czy po mieście, czy w korkach, czy z obciążeniem czy na pusto, czy skrzynia manual czy automat, z klimą lub bez itp. najlepiej zobacz sobie sam:

porównanie spalania Carisma GDI na spritmonitor.de

czekoladka_1981 - 25-03-2008, 12:32

Piotr UK napisał/a:
ile pali Carisma 1.8 GDi????

http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=21227

Juiceman - 26-03-2008, 00:21

Proszę o opis :wink:
http://allegro.pl/item299...a_abs_1997.html

Anonymous - 28-03-2008, 12:59

Dziekim wszystkim za pomoc, i prosze o szybkie rzucenie okiem na ta Carisme, jutro jedziemy ja ogladac i prawdopodobnie kupowac

http://search.autotrader....8/search.action

. Jak wejdziecie na stronke, to przejdzcie na strone 8 i bedzie to 7 autko, niebieska Carisma z 2001 roku GDi Elegant.
Bardzo prosze o wasza opinie na temat autka.

Z gory wielkie dzieki....moze jutro wrocimy upragniana Cari :lol:

Marcin-Krak - 28-03-2008, 14:12

To ja może pomogę i zdjęcia umieszczę tutaj :P