[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Czy te felgi będą ok?
malibu_qq - 08-04-2009, 22:28
słuszna uwaga tylko koła i opony juz zakupione wiec nalezy szukać jakiegos sensownego rozwiązania...
głownie chodzi mi o to czy jak zaloze sprezyny ktore obniza mi auto o 4cm to czy nie beidze bardizej tarło???? a moze wystarczy wymienic amorki i sprezyny na nowe seryjne i zaklepac ranty???? co myslicie???
Anonymous - 08-04-2009, 23:55
myślę że to drugie jest bardziej sensowne, aczkolwiek i tak nie będzię w 100 procentach git.
Obniżenie i utwardzenie colta spowoduje większe odczuwanie dołków na polskich, dziurawych jak ser, drogach. W najgorszym wypadku zaczną Cię boleć plecy i możesz niefortunnie, tfu tfu, uszkodzić sobie felgę. A gięcie rantów to też tylko doraźne rozwiązane..
Musiałbyś poszerzyć błotniki. To byłoby najlepsze rowziązanie.
Sprzedaj koła jakiemuś fanatykowi, np golfa, mi zmiana oponek 45 na 55 razem z wyważeniem wyszła na 0
malibu_qq - 09-04-2009, 09:27
kółek nie sprzedam bo nie dostane za nie tyle co wydałem. Koleś ma podobne kola w civicu 16'' szer 205 zawias seria zaklepany rant i nic nie obciera wiec pozostane przy tym co mam.
To ze beidze twardo raczej mnie nie zraża u nas w Olsztynie nie ma tragedii z drogami a poza miasto ruszam rzadko a jak cos to nie coltem. Wiec co z tymi sprężynami myslałem zeby może dać te twarde obniżające -40 mm ale podłozyc pod nie coś i miec wysokość wyjściową tylko twardość pożądaną ???
Anonymous - 09-04-2009, 09:38
malibu_qq napisał/a: | Wydaje mi sie ze obciera nie sam rant błotnika tylko sruba i to cos naokolo śruby mocującej tylny zderzak |
U mnie obcierala ta srubo po lewej stronie, to ja wykrecilem i teraz jez dobrze.
malibu_qq - 09-04-2009, 10:49
macie moze jakis namiar na spręzyny progresywne do colta np -25 mm/ -30 mm ???
white90 - 09-04-2009, 17:55
u mnie obcieraz tak samo jak u ciebie malibu_qq, tylko ze ja mam 15
aktualnie nic z tym nie robie bo i tak jezdze sam a za niedlugi czas bede jezdzil juz inna fura
londolut - 09-04-2009, 17:58
malibu_qq napisał/a: | macie moze jakis namiar na spręzyny progresywne do colta np -25 mm/ -30 mm ??? | Allegro albo www.vogtland.pl
malibu_qq - 11-04-2009, 19:34
mam pytanie czy te spręzyny podejdą do seryjnych amorków???
http://www.allegro.pl/ite...shi_lancer.html
Hugo - 11-04-2009, 20:47
malibu_qq napisał/a: | mam pytanie czy te spręzyny podejdą do seryjnych amorków??? | Tak.
malibu_qq - 16-04-2009, 12:08
zdecydowałem sie na takie sprezyny
http://www.allegro.pl/ite...rtowe_nowe.html
mam pytanie czy przy seryjnych amorach zawias sie usztywni porzadnie czy konieczny jest twardy amor???
londolut - 16-04-2009, 15:01
Zobacz co jest napisane w aukcji modele C50 oraz C60 Radzę uważać.
malibu_qq napisał/a: | zy przy seryjnych amorach zawias sie usztywni porzadnie czy konieczny jest twardy amor? | Auto stanie się sztywniejsze i nie będzie przechyłów na boki w zakrętach.
malibu_qq - 16-04-2009, 17:50
link ktory podalem nie jest to ten sprzedawca od ktorego kupilem sprezyny sa dobrane prawidlowo. Moje pytanie dotyczy tego czy sama sprezyna progresywna powoduje znaczne usztywnienie zawieszenia w momencie wjechania w dołek przy duzej prędkosci i czy skok amortyzatora beidze krótszy przy polaczeniu z seryjnym amortyzatorem.
ictus - 16-04-2009, 20:50
londolut napisał/a: | nie będzie przechyłów na boki w zakrętach |
z tym stwierdzeniem bym sie wstrzymal... nawet torowy zawias sie jednak troche zgina
a co do sprezyn z aukcji to trudno wrozyc z fusow... ale juz samo to ze sprezyna bedzie krotsza spowoduje jej usztywnienie
londolut - 16-04-2009, 22:12
ictus napisał/a: | londolut napisał/a: | nie będzie przechyłów na boki w zakrętach |
z tym stwierdzeniem bym sie wstrzymal... nawet torowy zawias sie jednak troche zgina | Ok, masz rację ictus, małe niedomówienie.
Sprostowanie: Nie będzie takich przechyłów w zakrętach jak na seryjnym zawiasie.
TOMEKKK - 18-04-2009, 21:12
W kwestii kół. Obecnie poruszam się na kołach OZ Superturismo w rozmiarze 7 x 16 cali, ET 37 z oponami 215/40 i nic obciera. Auto nie jest póki co obniżone, więc się to pewnie zmieni.
Pozdrawiam
|
|
|