To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Tip'n'Tricks na podskakiwanie tylnej osi

Anonymous - 18-02-2009, 11:34

Załóż tylny zderzak.
Przy okazji koło możesz wyjąć spod paki.

BTW jak się ołów spawa?

Anonymous - 18-02-2009, 13:34

Mam zderzak. Standardowy. Ołowiane bloki obramowane stalowymi profilami. Zły pomysł?
Gene - 18-02-2009, 13:50

Cytat:
Załóż tylny zderzak.
Moze chodzi o stalowy zderzak wyprawowy a nie o rurke.
Anonymous - 18-02-2009, 13:58

Widziałem kiedyś EL dwieście z chromowanym zderzakiem z tyłu, coś jak w nawarze. On jest metalowy? Co to da? 10kg? 20kg? mało. Poza tym potrzebny jest docisk na oś - jak najbliżej tylnej osi a nie na samym tyle, żeby mi przodu przy przyspieszaniu nie podnosiło :D
Anonymous - 18-02-2009, 14:07

Blekota napisał/a:
Mam zderzak.

Na pewno :?:
Zapodaj fotkę: myślę, że kilku forumowiczów to zaciekawi :D
Gene napisał/a:
chodzi o stalowy zderzak

:badgrin:

BTW jak już musisz ołów to wlej go do rurki. Ca. 50 kg przybędzie.

Nacisk na oś to kilka worków z piaskiem. Tylko nie wymyślaj z pokrywą od studni - już to wałkowaliśmy.
A w zasadzie to wszyscy chcieli dociążać tył przez ok. trzy miesiące od zakupu.
Teraz temat przycichł: może kwestia dostosowania techniki jazdy do pikapa :mrgreen:

HugoOrmo - 18-02-2009, 14:39

...samochod mniej podskakuje gdy uzywamy 4H na gorszych nawierzchniach....
przyklad:
autostrada 2H bo mniej pali a droga jak stol
drogi lokalne z koleinami, dziurami po mrozach itp... 4H. Jezdzac codziennie taka trasa do pracy przyuwazylem, ze przy przyspieszaniu na suchej nawierzchni na nierownosciach czasami mrogala kontrola trakcji a przy 4H cisza i auto jakby mniej nerwowo reaguje na nawierzchnie - oczywiscie nie mowie tu o przyspieszaniu a'la Majkel Szumacher...

pzdr
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Wpis sponsorowany przez:
BOPO - Bez Ostrzezenia Przed Ostrzezeniem

namotore - 18-02-2009, 16:16

Coraz bardziej sie przekonuje do 2H we wszystkich warunkach oprocz nieodsniezonych drog i blota :D mieliscie racje. Da sie szybko jezdzic na 2H, trzeba tylko wrzucic 200kg nad tylna os, dokladnie jak Blekota napisal, jak wcisnalem cos na sam tyl to Elzbieta byla mocno podsterowna :? pzdr

p.s. 4H zabiera sporo osiagow. Na driftboksie w styczniu przy suchym asfalcie na 2H misio ruszal do stowki w 13.8, przy 4H juz 16.5 :oops:

Gene - 18-02-2009, 16:52

elili napisał/a:
Blekota napisał/a:
Mam zderzak.

Na pewno :?:
Zapodaj fotkę: myślę, że kilku forumowiczów to zaciekawi :D

ej no, sa wersje z takim chromowanym badziewiem... widzialem w Malym Cichym. Pod stacje podjezdzal typ taka czarniawa. Z tylu mial taki jakis koszmarek. Nawet rejestracje nie wchodzila bez podgiecia.

namotore - 18-02-2009, 16:59

Gene napisał/a:
chromowanym badziewiem
zdajesz sobie sprawe z tego ze wlasnie uraziles spora czesc wlascicieli "arabow" i amatorow TUNINGU :D :?:
Gene - 18-02-2009, 17:03

przepraszam zachowalem sie jak gowniarz... #-o

...moze faktycznie ten zderzak zalac olowiem...
...tylko czy jego wlasciwosci nie ulegna zmianie... :wink:

Anonymous - 18-02-2009, 17:06

Gene napisał/a:
...tylko czy jego wlasciwosci nie ulegna zmianie... :wink:

Stanie się wytrzymalszy - będzie można szorować "tyłkiem" po zjazdach.

namotore - 18-02-2009, 17:16

i kto Tu swiruje z OT :badgrin:
zderzak tylny musi miec z grubsza kazde autko homologowane w PL i zapewne te dwa plastikowe cycki pod forcklapa z tylu pelnia jego role :D
co do wlaczania sie systemow na nierownosciach - trzeba jezdzic dostojnie :mrgreen:
a nie jak drogowy zawadiaka, jezdzilem Elzunia w wersji z ASTC i bez no i nie widze sensu tego ukladu, chyba ze dla dziadka (w kazdej sytuacji spowalnia) :mrgreen: ,R/D lock w Eli bardziej sie przydaje. pzdr

gabaryt - 18-03-2009, 11:37

ja znalazłem coś tu http://pucenter.pl/catalo...AST-DOCIAZAJACY
Z tego co widziałem na amerykańskich stronach i forach to jest ot fajny worek.
Jak ktoś przetestuje niech się podzieli wrażeniami. :)