Archiwum - [Cari 1.8 GDI] Proszę o radę. Cari 1,8 GDI LX 98
Matejko - 12-08-2008, 10:25
wichura1 napisał/a: | bez alufelg z fabrycznymi kołpakami, co zwiększa prawdopodobieństwo nieskatowania. |
to wymysliles biorac pod uwage ze pewnie wiecej jak polowa gdi w starej budzie wychodzila na alufelgach, juz nie wspominajac o nowym modelu, w ktorym kolpaki to mniej jak 10 % produkcji
Student - 12-08-2008, 10:35
Dokładnie popieram: jak klima to tylko manual.
Panel to tylko fajny bajer.
Co do giełdy to faktycznie za 10tyś. to może być kiepsko, Ja swojej nie sprzedął bym poniżej 14 tyś. choć na giełdzie znajdziwesz pewnie taki model za 12tyś. ale jak doliczysz do tych 12-tu wymianę: amorków KYB, zawieszenia, rozrządu, świeczek, serwis płynów i klimy, zmianę letnią i zimową na felgach to się nie zmieścisz w 14-tu.
Trzeba dokładnie szacować co się kupuje bo taniej nie zawsze znaczy lepiej.
szyszus1 - 12-08-2008, 12:07
Ja akurat kupiłem swoją za 10500zł i jestem bardzo zadowolony. 98r. 146 tys. klima manual, przednie el. szyby, srs kierowcy, centralny zamek... to jej wyposażenie. nie potrzeba mi nie wiadomo jakich luksusów, dla mnie auto ma jeździć. U mnie wszystko jest proste, a wiadomo proste rozwiązania są z reguły najlepsze .Też mam ją na oryginalnych felgach i kołpakach i naprawdę w tej cenie nie jest opłakana, wręcz przeciwnie jest bardzo zadbana, w środku jakby nikt nią nie jeździł i z zewnątrz, też niczego sobie. Na pewno nie żałuje zakupu! Cari to wspaniałe autko Powtórzyłem się trochę ale o tym teraz rozmowa...:P
wichura1 - 12-08-2008, 13:41
Student nie bierz mnie za kretyna, kupującego furę za ostatni grosz, poza tym nie przesadzaj jaka wymiana zawieszenia? Przejadę się, jak jest wytrzaskane nie biorę. Wymianę płynów, świec, rozrządu robię sam więc to żaden koszt.
Morfi - 12-08-2008, 17:13
wichura1, pól roku temu kupiłem swoja i widziałem takie za cene 11 tys.
Rdza na nadkolach, silnik mokry wnetrze zaniedbane, szpary w dzwiach itp.
Swoja kupiłem z forum za 14 tys i wiem, że nie przepłaciłem gdyż, wiem co kiedy było wymienione środek zadbany itd.
Kazdy by chciał kupic tanio "zadbany egzemplarz" ale to graniczy prawie z cudem
wichura1 - 12-08-2008, 21:09
Ty kupiłeś pół roku temu 99 ja chcę kupić teraz 98 . Co do rdzy jak pisałem o tym że Carismy rdzewieją to mnie zakrzyczeliście. Jeszcze jedno pytanie, co sądzicie o automatycznych skrzyniach w Carismach GDI 1 gen? Są przyzwoite?
saphire - 13-08-2008, 10:08
wichura1 napisał/a: | Jeszcze jedno pytanie, co sądzicie o automatycznych skrzyniach w Carismach GDI 1 gen? Są przyzwoite? |
Przecież ja mam dokładnie taką właśnie - IMHO rewelacja choć szkoda że nie 5cio biegowa a jedynie 4ry biegi ma niemniej daje radę
Student - 13-08-2008, 13:05
Oj Wichura1 mało wiesz o kosztach, pojeździsz to zobaczysz, jeżeli wymienione przez Ciebie części czyli : rozrząd jakieś 450zł. na zamiennikach, świeczki 200zł, klima 160zł., amorki 350zł, i zawieszenie ok. 600zł. to nie są koszty to gratuluję zarobków.
Trzeba było od razu kupić MERCA.
A z zawieszeniem to jest tak że jak moją kupowałem też było ok. ale polskie drogi wszystko zabijają i trzeba było po trzech latach robić, co nie znaczy że Cari jest awaryjna wręcz przeciwnie zrobiła swoje kilometry i należy o nią zadbać.
Powodzenia w eksploatacji.
wichura1 - 13-08-2008, 14:18
Rozumiem zatem, że Carismy to złom na kołach i odradzasz ich zakup? Co ty masz z tym zawieszeniem? W 15 letnim Lancerze wymieniłem 1 wachacz, końcówki drążków kierowniczych, i gumy stabilizatora. Poza tym jak będzie stukało to niech postuka miesiąc dłużej byle nie z przodu bo to wpływa na bezpieczeństwo, ja szybko nie jeżdżę więc nie powinno być problemów. Silnik zrobię od razu, a części kupię na firmę w której pracuję. Klimę napełni znajomy.
Student - 14-08-2008, 07:51
Carisma pod względem eksploatacji jest autem bardziej wytrzymałym niż inne. Zresztą tak dowodzą rankingi.