[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Przekładka z AT na MT z CA5A GTi
Matejko - 26-10-2008, 19:33
jeszcze sie nie spotkalem z towarem na ktory by znizki nie bylo
Serek - 26-10-2008, 22:41
Tak mi powiedzieli w IC, brałem trochę towaru i okazało się, że nie na wszystko jest nasz rabat. To kanciarze z IC. Aby tylko orżnąć klienta.
josie - 26-10-2008, 22:53
Z tego co się naciąłem to nie obejmuje chyba chemii (oleje etc.)
Rafal_Szczecin - 26-10-2008, 22:59
drogo macie w tych IC
Matejko - 26-10-2008, 23:24
Rafal_Szczecin napisał/a: | drogo macie w tych IC |
poki co mam na klubowa takie ceny jak ty oferujesz
Serek napisał/a: | Tak mi powiedzieli w IC |
to napisz w temacie o tych znizkach
ja probuje sie poki co dowiedziec czy jest mozliwosc zeby ich sklep po zalogowaniu pokazywal ceny juz ze znizkami bo cholernie ciezko sie dodzwonic do sklepu, a jechac mi sie nie chce zeby sie o pojedyncze rzeczy dowiadywac
Rafal_Szczecin - 26-10-2008, 23:42
Matejko napisał/a: | poki co mam na klubowa takie ceny jak ty oferujesz |
misio cos klamczujesz ostatnio jak pytales tez mialem o kilka zl taniej niz Ty, ale po przeliczeniu, z wysylka itp wyszlo ,ze bedzieto samo ! ooo !
zreszta kto Ci slal ze szczeciniewa ori tulejki ?
Matejko - 27-10-2008, 07:32
Rafal_Szczecin napisał/a: | zreszta kto Ci slal ze szczeciniewa ori tulejki ? |
dominik bo ty nie miales czasu
pawela - 31-10-2008, 07:21
swap zakończony powodzeniem
robson - 31-10-2008, 10:41
Jak wrażenia??
pawela - 31-10-2008, 18:02
to teraz odpowiem na swoje pytania, może się komuś przyda
Cytat: |
Wysłany: 11-08-2008, 20:36 [CA4A 1.6] Przekładka z AT na MT z CA5A GTi
W związku z faktem, że z buda GTi się rozpada:
http://forum.mitsumaniaki...p=342813#342813
ale wszystkie podzespoły są zupełnie w porządku jeszcze w tym tygodniu chcę zmienić skrzynię. Skoro 1.6 i 1.8 mają takie same skrzynie, a różni je tylko przełożenie główne (jak 1.3) chcę włożyć do siebie skrzynię od GTi. Będę postępował metodą Hugo & josie na wymianę sprzęgła. Mam jednak kilka wątpliwości, oto moje pytania:
1: Czy kupić sprzęgło od 1.6 czy 1.8, czy może nie ma różnicy?
2: Jakiej firmy kupić sprzęgło?
3: Czy będą pasowały półosie z AT czy przekładać z GTi?
4: Co z ECU? Czy będę potrzebował z 1.6 MT, czy wystarczy, że odepnę kompa skrzyni a obecne nie zgłupieje?
5: Czy będzie pasowała linka prędkościomierza?
6: Domniemam, że blok silnika jest taki sam i nie będzie problemów z podłączeniem skrzyni (skoro Czerwień w GTi ma skrzynię od 1.6)
7: wszystkie przełożenia są tak samo zestopniowane, zaś przełożenie główne jest takie jak w 1.3. Czy ktoś ma dokładniejsze dane, bo z tego co pamiętam z danych i zauważyłem w czasie jazdy skrzynia jest "krótsza", czyli miałbym lepsze przyspieszenie kosztem prędkości max? Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę.
|
1: koło zamachowe poszło od GTi, więc sprzęgło też
2. AISIN
3. pasują półosie z GTi
4. ECU zostało, nie odpinałem TCU. Ale TCU uniemożliwiało odpalenie bo nie miało sygnału ze skrzyni. rafq wymontował końcówkę wybieraka z AT, ustawił na pozycji N, podpiął do TCU i śmiga wszystko
5. Linka pasuje, ma takie samo przełożenie
6. Żadnych problemów, plug&play
7. Nie myliłem się. Przyspieszenia w porównaniu do AT i normalnego MT... Po prostu dużo sprawniej przyspiesza
robson napisał/a: | Jak wrażenia?? |
zobaczysz wieczorem
|
|
|